Запікаємо сирники з додаванням вівсяного борошна на сковороді і в духовці

Сирники для багатьох неприйнятні через високу калорійність, також не всіма сприймаються смажені на олії продукти. Але цей продукт із сиру може готується в духовці, а також у нього може бути додана вівсянка, яка робить сирники більш корисними, більш поживними і з цікавим смаком. Також сирники без жиру можна жарити на сковорідці з антипригарним покриттям або ж готувати на парі.

З вершками

Приготування й подача

Сир багатий на фосфор, кальцій, магній, калій, залізо, мідь, цинк, натрій, фтор, провітамін А, вітаміни В, Е, РР, Р, фолиєву кислоту. Щоб цей продукт був більш смачним, у нього додають цукор, інші інгредієнти й роблять десерти. У солоному виді виходять чудові страви по типу оладок, запіканок.

Кілька корисних порад по приготуванню й подачі сирників:

Щоб сир був потрібної консистенції, його потрібно перемолоти на м’ясорубці або блендером, також можливо перемнути через друшляк. У всякому разі, якщо зробити сирники із сиру, який має консистенцію крему або пасти, вони будуть м’якими й ніжними, схожими за смаком на повітряне суфле. Також додають манку, щоб сирники були м’якшими.

Запечені

Якщо сир занадто вологий через підвищений вміст сироватки, його потрібно трохи віджати в марлі. Сухий сир можна пом’якшити кефіром.

Щоб сирники були смачнішими і кориснішими, їх наповнюють різними додатками — фруктами, ягодами, маком, прянощами. Поливають такі сирники сметаною, медом, варенням. У солоних варіантах роблять сирні оладки з додаванням спаржі, кольорової капусти, кабачка, моркви, гарбуза, зелені. Солоні сирники подають зі сметаною, кетчупом, майонезом.

Дієтичні страви готують в основному в духовці, оскільки рослинний жир шкідливий для печінки й інших внутрішніх органів. У подібні продукти часто додають вівсянку, яка завдяки сироватці розм’якшується й отримує хороший смак. Такі сирники їдять, коли хочуть схуднути, тому що вони низькокалорійні. Поливати таку страву можна нежирним йогуртом.

Дієтичні по Дюкану

Що потрібно — два банани, півкілограма нежирного сиру, білок з п’яти яєць, дві столові ложки відвареної вівсяної каші. Сирну масу потрібно перемішати, сформувати в кружечки, викласти на пергаментний папір і пекти в духовці 25 хвилин.

Низькокалорійні

На 400 грамів нежирного сиру потрібно приготувати одне яйце, два яблука (натерти на тертці), три столові ложки вівсяного борошна, які можна замінити пластівцями, щіпку соди, столову ложку меду, пісклянки ізюму, який потрібно попередньо замочити в охолодженій кип’яченій воді.

Змішати всі продукти, залишити тісто на півгодини при кімнатній температурі. Сформувати сирники на листі для випікання (покрити пергаментом), випікати у духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Із шоколадом

Взяти 500 грам знежиреного сиру, два яйця, половину плитки шоколаду, дві столові ложки какао, додати половину столової ложки цукру або фруктози, перед перемішуванням в останню чергу додаємо столову ложку вівсяного борошна, печемо в духовці при температурі 180 градусів від від 20 хвилин до півгодини. Подаючи сирники гарячими, їх можна посипати шоколадом, натертим на тертці.

Без яєць

У півкілограма сиру додати півсклянки вівсяного борошна, всипати дві столові ложки цукру (можна цукрозамінника, наприклад фруктози), сіль за смаком. Зліпити кульки, які потрібно розкатати качалкою, так вони менше будуть розсипатися, жарити без олії на сковороді з антипригарним покриттям.

Не дуже добре жарити на сковороді з тефлоновим покриттям, оскільки тефлон при температурі близько 300 градусів виділяє шкідливі речовини. Так що не зловживайте цим способом. А сирники виходять досить смачні, оскільки сир виходить тягучим і м’яким.

З йогуртом

В 250 грамів нежирного сиру додати два яйця, половину столової ложки фруктози, додати половину склянки нежирного йогурту, тісто перемішати і всипати вівсяне борошно (можна замінити вівсяними пластівцями) до однорідної консистенції, усього знадобиться біля половини склянки борошна з вівса, солимо й додаємо соду при потребі (якщо додаєте соду, її потрібно погасити оцтом). Жаримо на антипригарній сковорідці з додаванням невеликого кількість рослинної олії. Але краще все-таки пекти в духовці.

Будьте обережні із цукрозамінниками. Навіть здавалося б натуральну фруктозу організм розщеплює не так добре, як цукор. А інші підсолоджувачі, особливо синтетичні, погано впливають на печінку й інші внутрішні органи. Тому, якщо немає протипоказань, краще дати менше цукру, чому ніж додавати цукрозамінник. Виняток — діабет. Якщо вже сильно настроєні проти цукру, спробуйте просто зменшувати його кількість поступово, і згодом трохи підсолоджені блюда будуть вам здаватися цілком солодкими.

Ссылка на основную публикацию