Ванільні сирники

Ванілін використовується як ароматизатор для приготування їжі, якщо речовину змішати із цукром, виходить ванільний цукор. Цю речовину виділяють із ванільних бобів — це ароматні орхідеї, які в’ються, як ліани, зазвичай обвиваючи какао дерева. Також ароматизатор роблять штучним шляхом, але він по запаху практично нічим не відрізняється від натурального. Сирники з ваніліном виходять ароматними, а запах впливає на смак (і на апетит), і, таким чином, можна з’їсти набагато більше цього корисного сирного продукту.

Спеція

Інгредієнти

Сирний десерт готується близько півгодини, але якщо навчитися готувати цю страву, можна приготувати і за 20 хвилин. Для приготування підготуйте продукти:

  • 500 грамів сиру, бажане жирного
  • 1 яйце
  • 5 грамів ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 4 столових ложки цукру
  • 5 столових ложок пшеничного борошна
  • 3 столових ложки соняшникового масла.

Ароматизатор

Приготування

Готуємо:

  1. Беремо м’який жирний сир, ставимо в глибоку миску і вбиваємо яйце. Якщо сир грудочками, зернами або твердими шарами, його краще перетерти через сито.
  2. Солимо, додаємо пакетик ванільного цукру. Можна просто пакетик ваніліну, але тоді потрібно додати додатково чайну ложку цукру.
  3. Перемішуємо, сирна маса повинна нагадувати густий крем.
  4. Невеликими порціями додаємо борошно й поступово замішуємо, в такий спосіб у нас виходить сирне тісто.
  5. Формуємо сирники й жаримо на соняшниковій олії.

З вершками

Подавати зі сметаною, варенням, медом, але ці ароматні шайбочки можна цілком їсти й самостійно, адже ванілін і так сильно викликає апетит.

Це цікаво

Ванілін використовували як ароматизатор ще племена доколумбової Америки, додаючи його в какао. Довго шукати цю квітку не доводилося, оскільки вона в’ється навколо шоколадних дерев. Європейці робили з естракту ваніліну (з насіння) білий порошок, який став харчовою добавкою. Також ванільна орхідея росте на Мадагаскарі.

Вирощування

Користь натурального ваніліну:

  • поліфеноли, які є в натуральному ваніліні, є антиоксидантами, вони допомагають нормалізувати обмін речовин,
  • вважається, що ванільні поліфеноли допомагають у боротьбі з онкологією,
  • зміцнюються судини,
  • швидше проходять запалення,
  • протиалергійна дія (хоча на натуральний ванілін можлива й алергія, оскільки це рослина з сильним ароматом),
  • добре впливає на виробництво організмом допамину, дефіцит якого впливає на утворення хвороб Альцгеймера й Паркінсона, значить, натуральний ванілін допомагає в лікуванні нейродегенеративних хвороб.

Прянощі

Натуральний екстракт ванільних бобів зараз важко знайти, а хімічний, який продається як харчова добавка в будь-якому магазині, може бути шкідливим, отже, шкода штучного ваніліну:

  • кумарин, який є в складі синтетичного ваніліну, є канцерогеном,
  • погано впливає на печінку,
  • можливі алергійні реакції.

Так що будьте обережними, звичайний ванілін, який продається в кожному продуктовому магазині, можна їсти, але в обмежених кількостях.

Ссылка на основную публикацию