Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Серед дієтичних продуктів, які корисні, хоч і не надто часто викоритсовуються, можна назвати цільнозернове борошно. Воно має трохи більшу калорійність, але має ряд переваг — багато цінних речовин, які відсіюються при очистці зерна (зерно очищається, щоб зробити звичайне борошно), однак ці речовини можуть вилікувати деякі хвороби. Сирники із цільнозернового борошна виходять грубоватими, але більш корисними і мають натуральний смак, який багато людей дуже любить.
Користь цільних зерен
Якщо зерно перемелюють ціле, включаючи оболонку, то на виході виходить цільнозернове борошно. Помол може бути різним — тонкий називається крупчаткою, крупний — обойним борошном, але в цілому шматочки зерна видно, вони можуть бути розміру манки або пшона. Таке борошно роблять із різних злаків — пшениці, ячменя, вівса, гороху, гречки. Завдяки тому, що на таке борошно іде оболонка зерна, воно має додаткові корисні і поживні речовини — клітковина, вітаміни груп Е і В, білки і багато різних мінералів, мікроелементів, антиоксидантів, ензимів і корисних органічних сполук.
Цукровий діабет, авітаміноз, серцево-судинні захворювання — справитися з цими, а також іншими хворобами допомагає дієтичне харчування, засноване на цільнозерновому борошні. Звичайно, таке харчування не є панацею, однак є позитивним фактором у сумі з іншими лікувальними процедурами.
Пшеничне цільнозернове борошно є досить калорійним, тому ним не бажано заміняти звичайне борошно при гастриті, ожирінні і холециститі, в цілому протипоказань небагато, однак вони є, і на них потрібно зважати, якщо людина проходить комлексне лікування. Однак цільнозернове борошно з інших круп, наприклад гречки (на противагу подібному пшеничному), допомагає боротися з ожирінням.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Приготування
Інгредієнти
Продукти:
- 400 грамів сиру
- 2 яйця
- 30 грам цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- щіпка солі
- 100 грамів цільнозернового пшеничного борошна
- борошно для панірування
- рослинна олія для жарки.
Сирники із цільнозерновго борошна по цьому рецепту розраховані на чотири порції, час приготування — півгодини.
Приготування
- Змішеємо всі інгредієнти, крім борошна, розминаємо до однорідної маси.
- Замішуємо тісто, всипаючи невеликими порціями борошно.
- Залишаємо на півгодини, чекаємо, поки клітковина не набрякне.
- Паніруємо, жаримо з двох боків, останні хвилини жарки накриваємо кришкою.