Корисні цільнозернові сирники

Серед дієтичних продуктів, які корисні, хоч і не надто часто викоритсовуються, можна назвати цільнозернове борошно. Воно має трохи більшу калорійність, але має ряд переваг — багато цінних речовин, які відсіюються при очистці зерна (зерно очищається, щоб зробити звичайне борошно), однак ці речовини можуть вилікувати деякі хвороби. Сирники із цільнозернового борошна виходять грубоватими, але більш корисними і мають натуральний смак, який багато людей дуже любить.

Корисні

Користь цільних зерен

Якщо зерно перемелюють ціле, включаючи оболонку, то на виході виходить цільнозернове борошно. Помол може бути різним — тонкий називається крупчаткою, крупний — обойним борошном, але в цілому шматочки зерна видно, вони можуть бути розміру манки або пшона. Таке борошно роблять із різних злаків — пшениці, ячменя, вівса, гороху, гречки. Завдяки тому, що на таке борошно іде оболонка зерна, воно має додаткові корисні і поживні речовини — клітковина, вітаміни груп Е і В, білки і багато різних мінералів, мікроелементів, антиоксидантів, ензимів і корисних органічних сполук.

 

Цукровий діабет, авітаміноз, серцево-судинні захворювання — справитися з цими, а також іншими хворобами допомагає дієтичне харчування, засноване на цільнозерновому борошні. Звичайно, таке харчування не є панацею, однак є позитивним фактором у сумі з іншими лікувальними процедурами.

Пшеничне цільнозернове борошно є досить калорійним, тому ним не бажано заміняти звичайне борошно при гастриті, ожирінні і холециститі, в цілому протипоказань небагато, однак вони є, і на них потрібно зважати, якщо людина проходить комлексне лікування. Однак цільнозернове борошно з інших круп, наприклад гречки (на противагу подібному пшеничному), допомагає боротися з ожирінням.

Продукти з борошна з таким цільнозерновим грубим помолом мають інший смак, мають оригінальний аромат і приємний жовтий колір, як скоринка свіжовипеченого хліба. Тісто з таким борошном не таке пишне, тому сирники виходять більш твердими. Якщо хочеться кращої консистенції, можна змішувати зі звичайним борошном у пропорції наполовину. Але смак — справа звички, якщо декілька разів приготувати продукт повністю із цільнозернового борошна, особливостей можна і не помітити. Якщо борошна грубого помолу немає, замість нього можна використати борошно з висівками і клітковиною.

Приготування

Інгредієнти

Продукти:

  • 400 грамів сиру
  • 2 яйця
  • 30 грам цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 100 грамів цільнозернового пшеничного борошна
  • борошно для панірування
  • рослинна олія для жарки.

Сирники із цільнозерновго борошна по цьому рецепту розраховані на чотири порції, час приготування — півгодини.

Корисні

Приготування

  1. Змішеємо всі інгредієнти, крім борошна, розминаємо до однорідної маси.
  2. Замішуємо тісто, всипаючи невеликими порціями борошно.
  3. Залишаємо на півгодини, чекаємо, поки клітковина не набрякне.
  4. Паніруємо, жаримо з двох боків, останні хвилини жарки накриваємо кришкою.

Ссылка на основную публикацию