Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Сирники можна готувати із твердим сиром. Сирники виходять несолодкими, але це вже не десерт, а повноцінне блюдо, яке можна поєднувати із салатом, гарніром, а можна і вживати самостійно. Як і для всіх страв цього типу, рецепт простий, сирники із сиром готуються від двадцяти хвилин до півгодини, тому їх можна встигнути посмажити зранку, перед виходом на роботу або навчання.
Інгредієнти
Для рецепта нам потрібно:
- одна пачка сиру (200 грамів або одна склянка)
- 1 яйце
- 2 столових ложки борошна й ще трохи для панірування
- 30 грамів сиру (трохи більше сірникової коробки)
- кріп
- сіль
- рослинна олія для випікання
Рецепт розрахований на дві порції.
Приготування
Готуємо по рецепту:
- Розтираємо сир з жовтком одного яйця.
- Дрібно наріжте зелень, натріть на дрібній тертці сир (якщо немає часу, можна й на тертці з більшими дірочками) і додайте ці продукти до сиру з яйцем.
- Ретельно розімніть сирну масу з борошном, з тіста, що вийшло, зробіть валик, схожий на ковбасу, й рівномірно наріжте на порції.
- Запаніруйте сирнику в борошні.
Жарити на рослинній олії близько двох хвилин з кожної сторони.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Це цікаво
Cыр буває різних видів — плавлений, м’який, твердий, навіть зі цвіллю. Цей продукт має різні смаки, кожний сорт має своїх любителів. Сир — це своєрідний концентрат молока — 50 грамів цього продукту має стільки мінеральних речовин, молочного жиру, білків, скільки в 500 грамах молока. Причому сирні білки засвоюються краще, ніж ті, які містяться у свіжому молоці.
Оскільки в продукті відносно мало вологи, концентрація мінеральних речовин дуже велика — вони займають близько трьох відсотків від маси сиру. Серед них:
- практично всі вітаміни від А до РР;
- пантотенова кислота, яка необхідна для того, щоб краще здійснювався обмін жирів, амінокислот, вуглеводів, а також синтез гемоглобіну, холестерину, жирних кислот і інших важливих органічних речовин;
- мікроелементи — йод, залізо, калій, кальцій і інші;
- поживні речовини засвоюються на 99 відсотків;
- білок, що міститься в сирі, бере участь у синтезі лімфи, крові, гормонів, тіл, які відповідають за імунітет;
- вживання сиру дозволяє повністю покрити потреби людського організму в білках тваринного походження, а також калію й кальцію, ця властивість корисна спортсменам, а також тем, у кого проблеми з костями;
- піднімає імунітет, що особливо важливо для хворих з туберкульозом, адже ця хвороба дуже важко лікується;
- корисний для вагітних жінок, а також людям, які важко фізично працюють.
Шкода й особливості:
- Сир не рекомендують вживати дітям до одного року.
- Сир зі цвіллю можна вживати при непереносимості лактози, зате бактерії, які живуть у цьому продукті, можуть нашкодити вагітним матерям і дітям. Може бути навіть хвороба, яку викликають ці бактерії — лістеріоз.
- Амінокислота триптофан може спричиняти психологічне занепокоєння, але це тільки при надмірному вживанні цього продукту.
- Сир — калорійний продукт, що варто врахувати тим, хто хоче схуднути.
Головне — купувати сир, які зроблений за традиційним рецептом, без замінників молока. Тоді він буде мати корисні властивості. А сирні продукти, основу яких становлять пальмові масла, мають багато протипоказань, і такий штучний сир не буде мати багатьох корисних властивостей, які має натуральний.