Сирники з додаванням твердого сиру

Сирники можна готувати із твердим сиром. Сирники виходять несолодкими, але це вже не десерт, а повноцінне блюдо, яке можна поєднувати із салатом, гарніром, а можна і вживати самостійно. Як і для всіх страв цього типу, рецепт простий, сирники із сиром готуються від двадцяти хвилин до півгодини, тому їх можна встигнути посмажити зранку, перед виходом на роботу або навчання.

З яйцем

Інгредієнти

Для рецепта нам потрібно:

  • одна пачка сиру (200 грамів або одна склянка)
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки борошна й ще трохи для панірування
  • 30 грамів сиру (трохи більше сірникової коробки)
  • кріп
  • сіль
  • рослинна олія для випікання

Рецепт розрахований на дві порції.

З помідорами

Приготування

Готуємо по рецепту:

  1. Розтираємо сир з жовтком одного яйця.
  2. Дрібно наріжте зелень, натріть на дрібній тертці сир (якщо немає часу, можна й на тертці з більшими дірочками) і додайте ці продукти до сиру з яйцем.
  3. Ретельно розімніть сирну масу з борошном, з тіста, що вийшло, зробіть валик, схожий на ковбасу, й рівномірно наріжте на порції.
  4. Запаніруйте сирнику в борошні.

Жарити на рослинній олії близько двох хвилин з кожної сторони.

Сніданок

Це цікаво

Cыр буває різних видів — плавлений, м’який, твердий, навіть зі цвіллю. Цей продукт має різні смаки, кожний сорт має своїх любителів. Сир — це своєрідний концентрат молока — 50 грамів цього продукту має стільки мінеральних речовин, молочного жиру, білків, скільки в 500 грамах молока. Причому сирні білки засвоюються краще, ніж ті, які містяться у свіжому молоці.

Оскільки в продукті відносно мало вологи, концентрація мінеральних речовин дуже велика — вони займають близько трьох відсотків від маси сиру. Серед них:

  • практично всі вітаміни від А до РР;
  • пантотенова кислота, яка необхідна для того, щоб краще здійснювався обмін жирів, амінокислот, вуглеводів, а також синтез гемоглобіну, холестерину, жирних кислот і інших важливих органічних речовин;
  • мікроелементи — йод, залізо, калій, кальцій і інші;
  • поживні речовини засвоюються на 99 відсотків;
  • білок, що міститься в сирі, бере участь у синтезі лімфи, крові, гормонів, тіл, які відповідають за імунітет;
  • вживання сиру дозволяє повністю покрити потреби людського організму в білках тваринного походження, а також калію й кальцію, ця властивість корисна спортсменам, а також тем, у кого проблеми з костями;
  • піднімає імунітет, що особливо важливо для хворих з туберкульозом, адже ця хвороба дуже важко лікується;
  • корисний для вагітних жінок, а також людям, які важко фізично працюють.

З оливками

Шкода й особливості:

  1. Сир не рекомендують вживати дітям до одного року.
  2. Сир зі цвіллю можна вживати при непереносимості лактози, зате бактерії, які живуть у цьому продукті, можуть нашкодити вагітним матерям і дітям. Може бути навіть хвороба, яку викликають ці бактерії — лістеріоз.
  3. Амінокислота триптофан може спричиняти психологічне занепокоєння, але це тільки при надмірному вживанні цього продукту.
  4. Сир — калорійний продукт, що варто врахувати тим, хто хоче схуднути.

Головне — купувати сир, які зроблений за традиційним рецептом, без замінників молока. Тоді він буде мати корисні властивості. А сирні продукти, основу яких становлять пальмові масла, мають багато протипоказань, і такий штучний сир не буде мати багатьох корисних властивостей, які має натуральний.

Ссылка на основную публикацию