Сирники є одним з найпопулярніших сирних страв. Зазвичай їх подають на сніданок або як десерт. Крім традиційних сирників зі сметаною, існує безліч інших способів приготування цієї страви. Наприклад, сирники з шоколадом. Для їх приготування нам потрібен в першу чергу сир. Він може бути будь-якої жирності, але обов ‘язково однорідним. Якщо раптом вам попався зернистый продукт, його потрібно заздалегідь подрібнити блендером. Нам також знадобляться цукор, яйця, сіль, борошно, розпушувач тіста і чорний або молочний шоколад.
Класичні
Сирники з шоколадом, інгредієнти:
- сир — 400 грамів;
- цукор — 5 столових ложок;
- половина чайної ложки;
- куряче яйце — 2 штуки;
- борошно — 200 грамів;
- розпушувач тіста — 1 щіпка;
- шоколад — 1 плитка;
- олія рослинна — для смаження.
Приготування:
- Сир поміщуємо в глибоку миску. З’єднуємо його з яйцями, цукром і сіллю, а потім ретельно перемішуємо. Сирна маса повинна вийти однорідною.
- Тепер до неї необхідно просіяти борошно і разрыхлитель. Вони додадуть майбутнього тесту еластичність і пружність. Саме завдяки борошну сирники будуть тримати форму.
- Знову ретельно вимішуємо сирну масу. В результаті повинно вийти вологе, але не надто липке тісто.
- Шоколадку поламати на однакові шматочки — вони будуть служити начинкою для десерту.
- Щоб сирне тісто не прилипало до рук, змащуємо руки олією. Тепер відокремлюємо від сирною маси невеликий шматочок і формуємо з нього паляничку. В її центр поміщаємо шматочок шоколаду і закриваємо з усіх боків краями паляниці. Виконуємо теж саме з рештою тіста.
- Коли всі сирники зліплені, обсмажуємо їх з обох сторін на невеликій кількості олії. Можна робити це під кришкою, щоб шматочки шоколаду швидше розтопилися.
Бананові
Смак шоколаду добре поєднується з різними фруктами, але особливо добре до нього підходить банан. А якщо помістити ці два продукти в сирники, то вийде смачний десерт.
Інгредієнти:
- сир — 300 грам;
- яйце куряче — 1 штука;
- цукор — 2 столових ложки;
- борошно — 3-4 столових ложки;
- сіль і розпушувач тіста — по 1 граму;
- банан — 1 штука;
- шоколад — 50 грамів;
- соняшникова або кокосова олія — для смаження.
Приготування:
- Сир потрібно зробити максимально однорідним. Для цього його можна протерти через сито або скористатися блендером.
- Потім сир змішуємо з усіма іншими інгредієнтами, крім банана і шоколаду — ними займемося трохи пізніше. Коли сирна маса стане повністю однорідною, накриваємо її полотняною серветкою і прибираємо в холодильник хвилин на 10.
- Тим часом займемося підготовкою начинки. Для цього шоколад потрібно поділити на квадратики, а банан нарізати на нетовсті кружечки.
- Злегка охолоджене сирне тісто дістаємо з холодильника і беремося до ліплення сирників. Робимо це також, як у попередньому рецепті, але тепер на шматочок шоколаду кладемо ще й кружочек банана. Врахуйте, що об’єм сирника збільшиться, тому беріть трохи більше тіста. Дуже важливо добре закрити начинку, щоб шоколад не витік при нагріванні.
- Обсмажуємо сирники до рум’яної скоринки з обох сторін. Подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою або корицею.
Ананасові
Для приготування бананово-шоколадних сирників потрібні ті самі інгредієнти, які використовувалися в попередньому рецепті, але замість банана беремо склянку дрібно нарізаного ананаса.
Сирники з шоколадом, приготування:
- Шоколад помістити в морозильну камеру і приступити до приготування тіста.
- З’єднати разом дрібно нарізаний ананас, сир, сіль, куряче яйце, цукор і борошно з розпушувачем.
- Охолоджений шоколад порубати ножем на невеликі шматочки. Не ріжте його занадто дрібно, щоб в майбутньому десерті добре відчувалося шоколадні вкраплення.
- Додати шоколад до решти інгредієнтів і перемішати. Якщо тісто вийшло недостатньо пружним, додайте до нього ще пару ложок борошна. Відправте миску з отриманої масою в холодильник і зачекайте хоча б 15 хвилин.
- Змастіть руки олією, дістаньте тісто з холодильника. Ліпіть з нього сирники і смажте, як звичайні. Цей спосіб істотно простіший і за смаком готова страва вийде практично такою самою, як попередня, тільки з ананасовим смаком
Яблучні
Інгредієнти:
- сир — 300 грам;
- цукор — 3 столових ложки;
- борошно — 4-5 столових ложок;
- порошок какао — 2 столових ложки;
- яйце куряче — 1 штука;
- розпушувач тіста – половина чайної ложки;
- шоколадка — 1 штука;
- три великих яблука;
- олія для обсмажування.
Приготування:
- Сир перетираємо через сито, а потім змішуємо з курячим яйцем і з сухими інгредієнтами. Перемішуємо.
- Шоколадну плитку ділимо на шматочки. Найзручніше її просто поламати руками.
- Яблука очищаємо від шкірки, виймаємо серцевину і нарізаємо на невеликі кубики.
- Приступаємо до ліплення шоколадних сирників. Змащуємо руки олією, беремо шматочок сирною маси і перетворюємо її в паляницю. В центр поміщаємо шоколадний квадратик і шматочок яблука, закриваємо яблуко і шоколадку тістом з усіх боків. Для цього краю сирно шоколадної паляниці піднімаємо і зліплюємо між собою.
- Жаримо сирники з шоколадомна соняшниковій олії.