Рецепт сирників з шоколадом

Сирники є одним з найпопулярніших сирних страв. Зазвичай їх подають на сніданок або як десерт. Крім традиційних сирників зі сметаною, існує безліч інших способів приготування цієї страви. Наприклад, сирники з шоколадом. Для їх приготування нам потрібен в першу чергу сир. Він може бути будь-якої жирності, але обов ‘язково однорідним. Якщо раптом вам попався зернистый продукт, його потрібно заздалегідь подрібнити блендером. Нам також знадобляться цукор, яйця, сіль, борошно, розпушувач тіста і чорний або молочний шоколад.

Десерт

Класичні

Сирники з шоколадом, інгредієнти:

  • сир — 400 грамів;
  • цукор — 5 столових ложок;
  • половина чайної ложки;
  • куряче яйце — 2 штуки;
  • борошно — 200 грамів;
  • розпушувач тіста — 1 щіпка;
  • шоколад — 1 плитка;
  • олія рослинна — для смаження.

Приготування:

  1. Сир поміщуємо в глибоку миску. З’єднуємо його з яйцями, цукром і сіллю, а потім ретельно перемішуємо. Сирна маса повинна вийти однорідною.
  2. Тепер до неї необхідно просіяти борошно і разрыхлитель. Вони додадуть майбутнього тесту еластичність і пружність. Саме завдяки борошну сирники будуть тримати форму.
  3. Знову ретельно вимішуємо сирну масу. В результаті повинно вийти вологе, але не надто липке тісто.
  4. Шоколадку поламати на однакові шматочки — вони будуть служити начинкою для десерту.
  5. Щоб сирне тісто не прилипало до рук, змащуємо руки олією. Тепер відокремлюємо від сирною маси невеликий шматочок і формуємо з нього паляничку. В її центр поміщаємо шматочок шоколаду і закриваємо з усіх боків краями паляниці. Виконуємо теж саме з рештою тіста.
  6. Коли всі сирники зліплені, обсмажуємо їх з обох сторін на невеликій кількості олії. Можна робити це під кришкою, щоб шматочки шоколаду швидше розтопилися.

Солодкі

Бананові

Смак шоколаду добре поєднується з різними фруктами, але особливо добре до нього підходить банан. А якщо помістити ці два продукти в сирники, то вийде смачний десерт.

Інгредієнти:

  • сир — 300 грам;
  • яйце куряче — 1 штука;
  • цукор — 2 столових ложки;
  • борошно — 3-4 столових ложки;
  • сіль і розпушувач тіста — по 1 граму;
  • банан — 1 штука;
  • шоколад — 50 грамів;
  • соняшникова або кокосова олія — для смаження.

Приготування:

  1. Сир потрібно зробити максимально однорідним. Для цього його можна протерти через сито або скористатися блендером.
  2. Потім сир змішуємо з усіма іншими інгредієнтами, крім банана і шоколаду — ними займемося трохи пізніше. Коли сирна маса стане повністю однорідною, накриваємо її полотняною серветкою і прибираємо в холодильник хвилин на 10.
  3. Тим часом займемося підготовкою начинки. Для цього шоколад потрібно поділити на квадратики, а банан нарізати на нетовсті кружечки.
  4. Злегка охолоджене сирне тісто дістаємо з холодильника і беремося до ліплення сирників. Робимо це також, як у попередньому рецепті, але тепер на шматочок шоколаду кладемо ще й кружочек банана. Врахуйте, що об’єм сирника збільшиться, тому беріть трохи більше тіста. Дуже важливо добре закрити начинку, щоб шоколад не витік при нагріванні.
  5. Обсмажуємо сирники до рум’яної скоринки з обох сторін. Подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою або корицею.

Ананасові

Для приготування бананово-шоколадних сирників потрібні ті самі інгредієнти, які використовувалися в попередньому рецепті, але замість банана беремо склянку дрібно нарізаного ананаса.

Сирники з шоколадом, приготування:

  1. Шоколад помістити в морозильну камеру і приступити до приготування тіста.
  2. З’єднати разом дрібно нарізаний ананас, сир, сіль, куряче яйце, цукор і борошно з розпушувачем.
  3. Охолоджений шоколад порубати ножем на невеликі шматочки. Не ріжте його занадто дрібно, щоб в майбутньому десерті добре відчувалося шоколадні вкраплення.
  4. Додати шоколад до решти інгредієнтів і перемішати. Якщо тісто вийшло недостатньо пружним, додайте до нього ще пару ложок борошна. Відправте миску з отриманої масою в холодильник і зачекайте хоча б 15 хвилин.
  5. Змастіть руки олією, дістаньте тісто з холодильника. Ліпіть з нього сирники і смажте, як звичайні. Цей спосіб істотно простіший і за смаком готова страва вийде практично такою самою, як попередня, тільки з ананасовим смаком

Яблучні

Інгредієнти:

  • сир — 300 грам;
  • цукор — 3 столових ложки;
  • борошно — 4-5 столових ложок;
  • порошок какао — 2 столових ложки;
  • яйце куряче — 1 штука;
  • розпушувач тіста – половина чайної ложки;
  • шоколадка — 1 штука;
  • три великих яблука;
  • олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Сир перетираємо через сито, а потім змішуємо з курячим яйцем і з сухими інгредієнтами. Перемішуємо.
  2. Шоколадну плитку ділимо на шматочки. Найзручніше її просто поламати руками.
  3. Яблука очищаємо від шкірки, виймаємо серцевину і нарізаємо на невеликі кубики.
  4. Приступаємо до ліплення шоколадних сирників. Змащуємо руки олією, беремо шматочок сирною маси і перетворюємо її в паляницю. В центр поміщаємо шоколадний квадратик і шматочок яблука, закриваємо яблуко і шоколадку тістом з усіх боків. Для цього краю сирно шоколадної паляниці піднімаємо і зліплюємо між собою.
  5. Жаримо сирники з шоколадомна соняшниковій олії.

Ссылка на основную публикацию