Сирники — бабусин рецепт

У минулі часи Інтернету не було і не було де підглянути рецепт смачної страви. Зате був досвід — свій багаторічний, а також багатовіковий досвід, який передавався з покоління в покоління. Саме цей досвід допомагав зробити страви максимально простими і одночасно дуже смачними. Наші дорогі бабусі роблять все швидко, вміло, і, найголовніше, настільки смачно, що ніяка ресторанна їжа з цією домашньою смакотою не зрівняється. Не є винятком і сирники, які готуються зі звичайних інгредієнтів, без будь-яких додатків, але за технологіями, яким вже декілька сотень, а може і тисяч років.

Смачні

Яєчні

Сирники — смак дитинства. Прост домашній сир, яйця і борошно — і сирники у бабусі були кращими за будь-який десерт. Ця страва дуже смачна — з домашньою сметаною, або власноручно виготовленим вареннямм, а може саме в цьому і є секрет хорошого смаку, в натуральних інгредієнтах. Звичайно, якість продуктів понад усе, але все ж приготувати сирники з повітряною консистенцію та ніжним смаком і з магазинних продуктів, які можуть містити в складі кисломолочних продуктів багато хімічних додатків. Один з таких рецептів пропонує зменшення кількості борошна і збільшення кількості яєць. Звичайно, якщо дати борошна менше, сирники можуть розповзатися, але декілька яєць повинні скріпити сирне тісто.

З варенням

Інгредієнти:

  • 200 грамів сиру
  • 3 яйця
  • 2 — 3 столових ложки цукру
  • 3 столова ложка пшеничного борошна і трохи борошна для панірування
  • 1/2 чайної ложки соди, яку потрібно погасити оцтом або лимонним соком
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 щіпка солі.

Приготування:

  • всипаємо у сир борошно, додаємо яйця і вливаємо соду, яку потрібно погасити оцтом або соком лимона;
  • після перемішування ми отримаємо недостатньо густе тісто, але в результаті яйця скріплять сирну масу, тому додатково борошно додавати не потрібно;
  • потрібно обваляти ложку в борошні, далі набираємо тісто ложкою і ставимо сирну кульку у миску з борошном;
  • обвалюємо сирник в борошні і жаримо на рослинній олії або вершковому маслі, для жарки також можна використовувати смалець.

Подаємо сирники з варенням, сметаною, можна полити медом.

Класичні

За класичним рецептом готуються звичайні сирники, їх смак залежить тільки від якості сиру, тому старайтеся взяти хороший домашній сир.

Продукти:

  • 0,5 кілограма сиру
  • 2 чайні ложки цукру
  • 1 щіпка солі
  • 1 яйце
  • 100 грамів пшеничного борошна
  • соняшникова олія.

Робимо тісто — вилкою переминаємо всі інгредієнти (крім соняшникової олії) до однорідної консистенції, формуємо сирники і паніруємо в борошні. Жарити краще довше, на невеликому вогні, так серединка краще прожарюється.

Без цукру

Сирники можна готувати і без цукру. І справа не тільки в тому, що такий продукт виходить дієтичним, має менше калорій і підходить для діабетиків. Несолодкі сирники виходять більш щільними, оскільки цукровий сироп, який утворюється в тісті, розріджує сирну масу. А підсолоджують такі сирники вже при подачі на стіл — варенням, підсолодженою сметаною, джемом, медом. Це дуже старий рецепт, оскільки у минулі століття люди не мали доступу до цукру взагалі, оскільки він був дуже дорогий.

Інгредієнти для сирників:

  • 500 грамів сухого сиру
  • щіпка солі
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки борошна (з гіркою).

Продукти для подачі:

  • 150 грамів сметани або вершків
  • 2 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. В мисці розтираємо вилкою або товкмачною для картоплі сир, яйця і сіль.
  2. Сиплемо борошно і замішуємо тісто.
  3. Формуємо шайбочки товщиною в один сантиметр і обвалюємо у борошні.
  4. Ножом можна зробити насічки решіткою, щоб сирники краще прожарювалися.
  5. Жаримо.

Можна подавати із солодкою сметаною, а краще полити їх сметаною, змішаною з цукром і запікати в духовці (200 градусів) у посуді з кришкою ще десять хвилин. Останній рецепт найскладніший, оскільки потрібно користуватися духовкою після жарки на сковороді, але ці дуже смачні сирники за бабусиним рецептом повинны бути найбільш смачними, оскільки вони просочуються солодкою сметаною.

Ссылка на основную публикацию