Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Якщо є один кілограм сиру, можна приготувати сирники для всієї родини. Сир дуже корисний, а якщо зробити з нього сирний десерт у вигляді сирників, його будуть із задоволенням є дорослі й діти. Якщо сиру менше або більше, можна пропорційно зменшувати або збільшувати кількість інгредієнтів.
Інгредієнти
Рецепт сирників на 1 кг сиру передбачає наявність продуктів:
- 1 кілограм сиру
- 4 яйця
- 8 столових ложок цукру (краще менше, цукор є досить шкідливим продуктом)
- 2 пакетики ванільного цукру
- 200 грамів борошна й ще трохи борошна для того, щоб обвалювати сирники
- щіпка солі
- рослинна олія для випікання, можна також взяти вершкове масло чи зробити суміш рослинного і вершкового масла з розрахунку одна чайна ложка вершкового масла на одну столову ложку олії.
Для того, щоб у сирники були смачнішими, можна додати трохи кориці, ізюму.
Приготування
Приготування сирників:
- Для того, щоб сирники були однорідними, сир потрібно розім’яти за допомогою вилки. Для того, щоб вони були повітряними, і нагадували сирний десерт, сир краще перемолоти блендером, після чого його потрібно протерти через сито.
- Після розм’якшення сиру потрібно додати в нього цукор, яйця, два пакетики ванільного цукру, посолити.
- Перемішати товкмачкою для картопляного пюре або блендером. Перемішуючи, дрібними жменями додаємо борошно. Якщо сир мокрий — потрібно більше борошна, якщо сухий — менше. Також потрібно дивитися на розмір яєць — більші яйця розм’якшують сирну масу, відповідно потрібно буде більше борошна.
- Змочити ложку у воді, тоді до неї не буде липнути сир, набираємо тісто й обвалюємо в борошні.
- Формуємо сирник у вигляді шайбочки товщиною від одного до двох сантиметрів.
- Ставимо на добре розігріту олію, але жаримо на слабкому вогні.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Ставимо на стіл на тарілку, дно якої покриваємо паперовими серветками, які будуть вбирати зайве масло. Подавати краще просто зі сметаною, тому що по рецепту й так багато цукру, з варенням сирники можуть бути занадто солодкими.
Це цікаво
Сир використовували на Русі із прадавніх часів. Його попросту відігрівали з кисляку (скислого молока), ставлячи казанок з перекислим молоком у піч. Оскільки сир, який виходив за цим способом, не проходив подальшої обробки, він був сирим, тому споконвічно його називали сир. Пізніше в російській мові назва «сир» закріпилася за твердим переробленим сирним продуктом, а назва «сир» продовжила існувати в українській мові, звідси й російська назва «творожники», які у російській мові також називаються «сирниками», так само, як і в українській мові.
Цікаві факти про сир:
- Сир має у своєму складі більше білка, ніж інші молочні продукти. Цей білок прекрасно засвоюється. У знежиреному сирі міститься до третини білка, якщо жирність сиру 18, білка в ньому міститься близько 14 відсотків.
- У сирі багато казеїну, цей вид білка повільно засвоюється, тому сир краще їсти тоді, коли організм не дуже активний і може витратити сили на розщеплення амінокислот і білкових пептидів. Саме тому сир рекомендують їсти перед сном. Ще в молоці є заспокійливі речовини, тому молоко й сир діють як природні снотворні, так природа потурбувалася про телят, які заспокоюються, вживаючи свіже молоко.
- Сир має багато речовин, які допомагають організму утворювати гемоглобін у крові, зміцнювати нервову систему.
- Велика кількість кальцію допомагає регенерувати кості й хрящі в організмі. Лактоза й деякі види амінокислот допомагають засвоюватися кальцію, що робить вживання цього кисломолочного продукту безпечним для нирок, чого не скажеш про таблетований кальцій.
- На сир іде багато молока — на кілограм цього продукту йде близько шести літрів молока.
- Сир можна заморожувати, при цьому він зберігатися довго, але втрачає більшість зі своїх корисних властивостей, тому його краще вживати свіжим.
Щоб сир довше зберігався в холодильнику, з нього бажане вичавити сироватку. У давнину сирні коржі вичавлювали під пресом, так вони навіть у простому підвалі (без додаткового охолодження) зберігалися близько тижня.