Як приготувати сирники з одного кілограму сиру

Якщо є один кілограм сиру, можна приготувати сирники для всієї родини. Сир дуже корисний, а якщо зробити з нього сирний десерт у вигляді сирників, його будуть із задоволенням є дорослі й діти. Якщо сиру менше або більше, можна пропорційно зменшувати або збільшувати кількість інгредієнтів.

З порічками

Інгредієнти

Рецепт сирників на 1 кг сиру передбачає наявність продуктів:

  • 1 кілограм сиру
  • 4 яйця
  • 8 столових ложок цукру (краще менше, цукор є досить шкідливим продуктом)
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 200 грамів борошна й ще трохи борошна для того, щоб обвалювати сирники
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання, можна також взяти вершкове масло чи зробити суміш рослинного і вершкового масла з розрахунку одна чайна ложка вершкового масла на одну столову ложку олії.

Для того, щоб у сирники були смачнішими, можна додати трохи кориці, ізюму.

Приготування

Приготування сирників:

  1. Для того, щоб сирники були однорідними, сир потрібно розім’яти за допомогою вилки. Для того, щоб вони були повітряними, і нагадували сирний десерт, сир краще перемолоти блендером, після чого його потрібно протерти через сито.
  2. Після розм’якшення сиру потрібно додати в нього цукор, яйця, два пакетики ванільного цукру, посолити.
  3. Перемішати товкмачкою для картопляного пюре або блендером. Перемішуючи, дрібними жменями додаємо борошно. Якщо сир мокрий — потрібно більше борошна, якщо сухий — менше. Також потрібно дивитися на розмір яєць — більші яйця розм’якшують сирну масу, відповідно потрібно буде більше борошна.
  4. Змочити ложку у воді, тоді до неї не буде липнути сир, набираємо тісто й обвалюємо в борошні.
  5. Формуємо сирник у вигляді шайбочки товщиною від одного до двох сантиметрів.
  6. Ставимо на добре розігріту олію, але жаримо на слабкому вогні.

Із суницями

Ставимо на стіл на тарілку, дно якої покриваємо паперовими серветками, які будуть вбирати зайве масло. Подавати краще просто зі сметаною, тому що по рецепту й так багато цукру, з варенням сирники можуть бути занадто солодкими.

Це цікаво

Сир використовували на Русі із прадавніх часів. Його попросту відігрівали з кисляку (скислого молока), ставлячи казанок з перекислим молоком у піч. Оскільки сир, який виходив за цим способом, не проходив подальшої обробки, він був сирим, тому споконвічно його називали сир. Пізніше в російській мові назва «сир» закріпилася за твердим переробленим сирним продуктом, а назва «сир» продовжила існувати в українській мові, звідси й російська назва «творожники», які у російській мові також називаються «сирниками», так само, як і в українській мові.

Кисломолочний продукт

Цікаві факти про сир:

  1. Сир має у своєму складі більше білка, ніж інші молочні продукти. Цей білок прекрасно засвоюється. У знежиреному сирі міститься до третини білка, якщо жирність сиру 18, білка в ньому міститься близько 14 відсотків.
  2. У сирі багато казеїну, цей вид білка повільно засвоюється, тому сир краще їсти тоді, коли організм не дуже активний і може витратити сили на розщеплення амінокислот і білкових пептидів. Саме тому сир рекомендують їсти перед сном. Ще в молоці є заспокійливі речовини, тому молоко й сир діють як природні снотворні, так природа потурбувалася про телят, які заспокоюються, вживаючи свіже молоко.
  3. Сир має багато речовин, які допомагають організму утворювати гемоглобін у крові, зміцнювати нервову систему.
  4. Велика кількість кальцію допомагає регенерувати кості й хрящі в організмі. Лактоза й деякі види амінокислот допомагають засвоюватися кальцію, що робить вживання цього кисломолочного продукту безпечним для нирок, чого не скажеш про таблетований кальцій.
  5. На сир іде багато молока — на кілограм цього продукту йде близько шести літрів молока.
  6. Сир можна заморожувати, при цьому він зберігатися довго, але втрачає більшість зі своїх корисних властивостей, тому його краще вживати свіжим.

Природа

Щоб сир довше зберігався в холодильнику, з нього бажане вичавити сироватку. У давнину сирні коржі вичавлювали під пресом, так вони навіть у простому підвалі (без додаткового охолодження) зберігалися близько тижня.

Ссылка на основную публикацию