Класичні сирники з манкою

У сирники часто додають манну крупу, хоча борошно можна й зовсім замінити манкою. Такі сирники виходять м’якими, ніжними, їх легко зробити повітряними, попередньо збиваючи тісто блендером. Крупу, з якої варять манну кашу, настільки часто використовується сирниках, що рецепти із цією добавкою можуть вважатися класичними. З манкою виходять пишні сирники із сиру.

З варенням

Перший спосіб

Інгредієнти

Продукти:

  • яйце
  • сир
  • 45 грам цукру
  • 3 столових ложки манки
  • сіль
  • дві ложки сметани
  • трохи борошна.

Звичайно, яйце, сир і сметану краще брати домашні, але можна і магазинні.

Приготування

При приготуванні страви краще не поспішати, потрібно, щоб манка настоялася й розбухнула:

  1. У сир вливаємо сметану, перемішуємо, сиплемо цукор, щіпку солі, і вбиваємо яйце.
  2. Сиплемо манну крупу, рівномірно перемішуємо, чекаємо десять хвилин, крупа за цей час розбухає й сирники отримують пишність і м’якість.
  3. Після настоювання сирної маси сиплемо борошно, розмішуємо тісто, що утворилося.
  4. Перемішувати можна ложкою, акуратно й ретельно, щоб маса була однорідною.
  5. Жаримо на прогрітій сковороді, викладаючи тісто столовою ложкою.

Подаємо сирники із сиру з манкою зі сметаною, варенням або іншою улюбленою поливкою — солодкої або кислої.

Другий спосіб

Для наступного рецепта використовується небагато цукру. Цукровий сироп, який утворюється від перемішування цукру-піску й сирної сироватки, приводить до того, що сирники можуть пригоряти. Кожний може підсолодити продукт при подачі на свій розсуд.

Інгредієнти

Продукти

  • 400 грамів нежирного сиру
  • 1 яйце
  • 4 столових ложки манної крупи
  • 2 столових ложки цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 20 мілілітрів соняшникової олії
  • свіжа полуниця і сметана — для подачі.

З ягодами

Приготування

  1. Збиваємо яйця із цукром. Бажано брати домашні яйця, щоб сирники мали золотавий колір.
  2. У збиті яйця додаємо манну крупу, чекаємо декілька хвилин, щоб манка набрякла.
  3. Перемішуємо рідину, яка утворювалася, із сиром, можна розімнути рукою, вилкою або товкмачкою для пюре.
  4. Додаємо борошно, ванілін. Якщо тісто занадто рідке, можна додати манку (можна й борошно, але тоді вони будуть твердішими).
  5. Формуємо сирні шайбочки, щоб тісто не прилипало до рук, руки можна змочити водою.
  6. При жарці потрібно трохи натиснути зверху, щоб площа жарки збільшилася й сирники краще прижарилися.

Подавати зі сметаною й полуницею, причому сметану можна збити із цукровою пудрою міксером, виходить справжній полунично-сирний десерт, а сирники, якщо їх зробити пишними, стають схожими на пудинг або суфле.

Манна крупа

Манна крупа виготовляється із пшениці, залежно від сорту якої ділиться на м’яку М, магко-тверду МТ і тверду Т. У ста грамах манної крупи є 10 грамів білків, один грам жиру, близько 75 грамів вуглеводів, клітковини близько 0,2 відсотка (це вважається невеликою кількістю), калорійність — від 320 до 360 кілокалорій. Ця крупа дуже дрібна, середній розмір — півміліметра.

 

Інгредієнт

Часприготування мінімальний, тому приготована крупа зберігає максимальну кількість корисних речовин, а їх чимало — багато білків, вітаміни В, Е, натрій, магній, залізо, фосфор, калій, кальцій. Манна крупа добре засвоюється, дієта, що включає манну кашу призначається після операційного втручання в шлунок або кишечник. Манна крупа має лікувальні властивості, виводячи з організму зайвий слиз і жир.

Манна крупа має мало клітковини, але є багато крохмалю й рослинного білка. З недоліків можна виділити меншу кількість вітамінів, мінеральних речовин, ніж в інших крупах. Більша калорійність не є недоліком, але на цю особливість потрібно звернути увагу тим, хто контролює цей показник у їжі.

Багато глютена (клейковини), який погано переварюється в одного відсотка жителів, крім того, один з тисячі жителів Європи хворий на генетичну хворобу целіакію (непереносимість глютену). Але в цілому глютен не є небезпечною речовиною, його іноді спеціально додають у хліб, щоб він мав більш привабливу структуру.

У крупі є фосфоромісткий фітин, який зв’язує кальцій. В цілому це не є серйозною проблемою, але на цю особливість слід звернути увагу тим, хто має проблеми з кальцієм, нестача солей може спровокувати спазмофізію й рахіт.

Але не потрібно так багато надавати увагу дієтичним особливостям. Головне, що з манкою сирники виходять дуже смачними.

Ссылка на основную публикацию