Як приготувати картопляні сирники

Картопля із сиром використовується у різних стравах, наприклад в варениках, галушках, цього разу ми будемо готувати картопляні сирники, вони готуються з додаванням картопляного пюре. Страва смачна, поживна і достатньо проста для щоденного приготування.

Присмажені

Зміст

Звичайні

Склад

В рецепті склад розрахований на сто грамів сиру. Звичайно, цього кисломолочного продукта завжди більше, тому решта інгредієнтів розраховуйте, пропорційно збільшуючи їх кількість (наприклад, на 200 грамів сиру потрібно взяти удвічі більше продуктів, які вказані у рецепті)

Продукти:

  • 100 грамів сиру
  • 2 картоплини
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки сметани
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла
  • сіль.

Зі сметаною

Приготування

Готуємо сирники з картоплею:

  1. Картоплини відварюємо у мундирах, почистити, перемнути їх на пюре.
  2. Додати сир в картопляне пюре, добре перемішати і перетерти через сито.
  3. У картопляно-сирне тісто додаємо яйце, борошно, солимо, замішуємо тісто.
  4. Формуємо сирники і жаримо на вершковому маслі.

Подаємо зі сметаною, вершками чи несолодким йогуртом. Також можна поливати кетчупом, майонезом, різними соусами, хоч і без додатків це дуже смачна страва.

З твердим сиром

Продукти

Інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі
  • 200 грамів твердого сиру
  • 300 грамів білого сиру
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки пшеничного борошна
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • сіль
  • перець.

Сніданок

Приготування

Готуємо:

  • начищену картоплю варимо, добре зціджуємо воду і розминаємо;
  • сир бажано додати сухий, якщо він надто вологий, віджимаємо;
  • після сиру додаємо попередньо натертий сир;
  • яйця, борошно, сіль і перець додаємо в останню чергу;
  • все перемішуємо, тісто повинно бути густим, якщо потрібно, для густоти додаємо борошно, але не більше однієї ложки;
  • формуємо сирники і жаримо на добре розігрітій олії.

Сирники не потрібно пережарювати, оскільки від цього зміниться смак твердого сиру. При подачі не обов’язково додавати сметану чи соус, можна гарячі сирники посипати натертим сиром або бринзою.

Із зеленню

Інгредієнти

Нам потрібні продукти:

  • 200 грамів очищеної картоплі
  • 200 грамів сиру
  • 4 столових ложки борошна
  • 1 яйце
  • щіпка солі
  • кріп, петрушка
  • соняшникова олія для обжарювання.

Зелень

Як готувати

Готуємо:

  1. Картоплю очищаємо, нарізаємо для варки, варимо, розминаємо і охолоджуємо.
  2. Змішуємо картоплю із сиром, додаємо яйце, солимо, перемішуємо.
  3. Зелень дрібно нарізаємо, цибулю можна додавати більшими шматочками, додаємо в тісто.
  4. Борошно змішуємо з розрихлювачем і перемішуємо із сирною масою.
  5. Формуємо сирники, паніруємо в борошні і жаримо, можна накрити кришкою, щоб зелень не втрачала вологу.

Подаємо зі сметаною або соленим соусом.

Як приготувати пюре

Декілька порад, як готувати картоплю, щоб  виходило смачне пюре.

  1. Картопля існує різних сортів — з великою і невеликою кількістю крохмалю. Крохмаль покращує смак пюре, але його надлишок робить пюре клейким. Якщо залишити очищені і нарізані картоплини у холодній воді, крохмаль буде вимиватися, що спостерігається надлишок крохмалю в картоплі, потрібно потримати в продукт у воді трохи довше.
  2. Якщо пюре виходить надто крохмалистим, щоб його вживати у чистому виді, можна пожарити з нього картопляні млинці.
  3. Картоплю можна починати варити в холодній воді. Але для покращення смаку  можна закладати картоплини в підсолену киплячув воду, тоді продукт провариться рівномірно і частина крохмалю не буде перетворюватися на цукор (при термічній оробці крохмаль перетворюється на цукор).
  4. Варити потрібно на слабкому вогні, бажано, щоб кришка була закрита і мала додаткову кришку для виходу пари.
  5. Іноді картоплю обсушують — декілька хвилин тримають на слабкому вогні при злитій воді (однак потрібно бути обережним, так страва може легко пригоріти).

Овоч

Ссылка на основную публикацию