Сирники на основі зернистого сиру

Зернистий сир рідко продають в Україні, але в західних країнах він дуже популярний. Є думка, що з нього не вийде приготувати сирники, оскільки вони будуть пористими і розсипатися при жарці. Але це не так, з зернистого сиру цілком можна приготувати смачні сирники за простим рецептом.

Кисломолочний продукт

Користь сирних зерен

Зернистий сир — це зерна з сиру, рецепт приготування яких простий — в сир підмішується трохи солених вершків. Цей різновид кисломолочного продукту має низьку жирність (від знежиреного до 9 відсотків), тому він дуже популярний при дієтичноум харчуванні, його використовують для приготування салатів, їдять просто так. Сирники також можна готувати, але потрібно трохи змінити рецепт класичних сирників, щоб вони мали хорошу консистенцію.

Цей сир ще називають литовським. У західних країнах він називається сільським. Особливо популярний цей продукт на території Ізраїля, де він часто входить до складу сніданку.

У сирі міститься:

  • до складу молочного білка входять амінокислоти і казеїн, який діє заспокійливо, тому продукт часто приймають на ніч;
  • фосфор і кальцій у легкозасвоюваних формах, які не шкодять ниркам;
  • вітаміни трьох груп — В, РР і С.

Завдяки особливій технології приготування зберігати такий сир можна довше, але все рівно зберігати потрібно у холодильнику. Цей сир застосовують у різних рецептах, але його їдять у чистому виді спортсмени і ті, хто сидить на білковій дієті. Сирники із цього виду сиру приготувати можна, але спеціально його брати для цих цілей не варто, краще його їсти в сирому виді.

Як вибрати

Поради по готуванню

Для приготування однорідного сирного десерту потрібно дотримуватися порад:

  • перетерти блендером сам сир або вже готове тісто з додаванням усіх інгредієнтів;
  • після роботи із блендером потрібно додатково розтерти вилкою;
  • у сирники потрібно додати соду, погашену за допомогою лимонного соку або оцту, це робить десерт пишним, а зернистість зменшується;
  • додавати на 400 грамів сиру три яєчні жовтки;
  • перед жаркою обвалювати в борошні.

З медом

Інгредієнти

Цей варіант рецепта особливий через додавання меду й апельсинової цедри. Але якщо на ці продукти є алергія, можна обійтися й без них.

Продукти:

  • 300 грамів зернистого сиру
  • 3 яйця
  • 200 грамів пшеничного борошна
  • цедра 1 апельсина
  • 3 столові ложки рідкого меду
  • щіпка солі
  • 0,5 чайної ложки соди, яку потрібно погасити 1 чайною ложкою оцту.

Для подачі приготуйте мед, бажано, щоб він був у рідкому стані, а також приготуйте мигдаль, мелену корицю й апельсинову цедру.

Приготування

Рецепт:

  1. Жаримо мигдальні горіхи на сковороді, поки вони не підрум’яняться.
  2. Змішуємо в мисці сир з яйцями, додаємо мед і сіль.
  3. Робимо тісто, додаючи борошно, вливаємо погашену соду й розминаємо.
  4. Всипаємо натерту на тертці апельсинову цедру.
  5. Даємо тісту відстояться десять хвилин.
  6. Щоб сирники не розпадалися, їх на сковороду можна викладати ложкою.
  7. Присмажуємо з однієї, потім з іншої сторони поки не підрум’яняться.

При подачі поливаємо медом, посипаємо цедрою з апельсина, мигдалем, який потрібно перед цим подрібнити. Сирники потрібно подавати свіжими, гарячими.

Ссылка на основную публикацию