Рецепти сирників із сметани

Сметана — не тільки корисний продукт, вона ще може надати особливий смак різним стравам, навіть після термічної обробки. Одними з десертів, де цей кисломолочнй продукт використовується поряд з іншими інгредієнтами, є сирники із сметани. Рецептів таких сирників багато, до них можна додавати додаткові складники, змінювати пропорції. З додаванням сметани страва стає м’якшою і ніжнішою.

Десерт

Ванільні

Готуємо продукти

Інгредієнти:

  • 500 грамів сиру
  • 2 столових ложки сметани
  • 2 яйця
  • 0,5 склянки борошна
  • 4 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1 щіпка солі
  • 1 столова ложка олії (щоб пожарити).

Рецепт розрахований на чотири порції, час приготування — 20 хвилин.

Приготування

Рецепт приготування:

  1. Сир розминаємо вилкою, можна перемішати міксером.
  2. Додаємо всі інгредієнти, крім борошна. Збиваємо міксером або блендером.
  3. Сиплемо борошно, перемішуючи тісто.
  4. Сирники формуємо руками і обвалюємо в борошні.
  5. Розігріваємо олію і смажимо по п’ять хвилин з кожного боку на маленькому вогні.
  6. Олія буде вижарюватися, тому її потрібно поступово добавляти, але потроху, щоб сирники не стали надто жирними.

Подавати зі сметаною або варенням.

Ніжні

Продукти

Борошна у цьому рецепті мало, тому сирники виходять м’якими.

Інгредієнти:

  • 400 грамів сиру
  • 2 яйця
  • 1 столова ложкасметани
  • 3 столових ложки цукрової пуди
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 щіпка солі.

Приготування

При використанні сухого домашнього сира його потрібно пропустити через м’ясорубку або продавити через сито. Якщо сир магазинний, його відразу можна змішувати зі всіма інгредієнтами. Оскільки тісто буде рідким, його потрібно готувати ложкою у мисці, ложкою також потрібно викладувати на сковороду, на якій вже має бути розігріта олія.

Жарити по чотири хвилини з кожного боку, поливати сметаною, медом, варенням.

Баунті

Інгредієнти

Рецепт розрахований на три порції (виходить біля десяти штук), час приготування — біля 50 хвилин.

Продукти:

  • 250 грамів домашнього сиру
  • 0,75 склянки манної крупи
  • 2 столових ложки кокосової стружки
  • 1 столова ложка згущеного молока
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сметани
  • 0,25 чайной ложки соди
  • 0,25 чайної ложки солі
  • 4 столових ложки соняшникової олії.

Замість борошна у цьому рецепті будемо додавати манку. Кокосова стружка буде надавати страві смак, подібний до батончика баунті.

Приготування

Процес приготування:

  • сир солимо і розминаємо у глибокій посудині;
  • додаємо яйце;
  • додаємо сметану, перемішану із содою;
  • всипаємо стружку з кокоса;
  • вливаємо згущене молоко, додаємо манку, кількість згущеного молока і манки регулюємо за смаком, але хто хоче, щоб страва була ще солодшою, можна сирники поливати згущеним молоком ще й після подачі (цукор шкідливий, не забувайте, та й згущена молока часто містить шкідливі додатки, не потрібно зловживати цим продуктом);
  • додаємо манку;
  • перемішуємо і залишаємо на півгодини для того, щоб манна крупа увібрала вологу, вона набухне і стане м’якою;
  • формуємо сирники, паніруємо їх манці;
  • жаримо п’ять хвилин і перевертаємо на іншу сторону.

Сирники можна подавати на салфетці, вона вбере лишній жир.

Особенности продукта

Сметана — традиційний продукт для кухні різних країн, у тому числі й України. Вона продається в будь-якому продуктовому магазині, а також її можна зробити в домашніх умовах. У сметані є вітаміни, кислоти органічного походження, вона багата бета-каротином і біотином. Серед мікроелементів особливо багато фосфору, калію, цинку, магнію. Жири надають калорійності, але, при помірнім вживанні вони не приводять до ожиріння (тим більше, що до ожиріння призводять здебільшого вуглеводи, а не жири). Користь приносять також кисломолочні бактерії, які допомагають працювати імунній системі, а також корисні для травлення.Природою закладено так, що корова через своє молоко передає корисні речовини телятку, щоб воно швидко росло. Саме ця особливість наповнює молоко, а слідом за ним і сметану, кальцієм, який потрібний для росту й зміцнення людських костей. Причому цей кальцій легко засвоюється в будь-яких кількостях, і не шкодить ниркам, таблетований кальцій або у складі синтетичних полівітамінів може приводити до відкладення солей у нирках, які потім можуть перетворитися на ниркове каміння.

З вершками

Також у сметані багато білка, що добре позначається на роботі й рості м’язів. Цукор дає приємний смак і дає організмові смили. Води дає настільки рідку консистенцію, що сметану можна пити. Цей продукт добре смакує з варенням, медом, цукром. Вживаючи сметану, людина може долати сильні фізичні й емоційні навантаження.

Сметану рекомендують вживати людям будь-якого віку. Вона поліпшує апетит, позитивно впливає на травлення, що в результаті приводить до відновлення роботи всіх функцій організму. Холестирину досить мало, а це корисно для судин. Невелика кількість холестерину, що є у продукті, позитивно впливає на імунітет. Завдяки нешкідливості й швидкому засвоєнню, сметана вважається продуктом дієтичного типу.

Сметану додають у супи, салати, нею поливають картопляне пюре, крупи, навіть мажуть на хліб і, звичайно ж, використовують для приготування й подачі сирників.

Надмірне вживання сметани заборонене гіпертонікам, сердечникам, тем, у кого порушений обмін жирів. Сметана навантажує жовчний міхур і печінку. Потрібно відповідально підходити до покупки і зберігання сметани. Магазинна сметана часто заміняється сметаним продуктом, який довго зберігатися, але в ній молочний жир замінений на рослинний, при цьому змінюються й властивості продукту. Обережно потрібно купувати сметану на базарі, оскільки вона може бути простроченою, у ній можуть розмножитися небезпечні бактерії й з корисної вона стає небезпечною. Внаслідок неправильного зберігання сметана може ставати несмачною, з неприємним гострим запахом, нею можна навіть отруїтися.

Але якщо у вас будинку свіжий, смачний продукт — він довго не затримається в холодильнику, сметану можна додавати практичні в будь-які солоні й солодкі продукти, і смак страв тільки покращитися.

Ссылка на основную публикацию