Рецепт сирників на 200 грамів сиру

В одній пачці сиру 200 грамів, але бувають пачки 180, 250 грамів. Все-таки, якщо робите сирники з пачки сиру — рецепт повинен вміщувати 200 грамів сиру як стандарт, з такої кількості цього кисломолочного продукту вийде дві або три порції. Найпростіші сирники — класичні, з манкою та ізюмом, їх приготувати просто, і продуктів для них буде потрібно небагато. Якщо дотримуватися простих правил, вийдуть сирники, які будуть м’яким і смачним десертом.

З вершками

Класичні

Класичні сирники — найпростіші. Рецепт можна ще більш спростити, забравши зі складників. Залишиться тільки сир, яйце, цукор, борошно й сіль.

Інгредієнти:

  • 200 — 250 грамів сиру, що становить одну пачку, жирність бажано близько 10 відсотків
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • щіпка солі
  • соняшников олія або вершкове масло, щоб посмажити.

Інгредієнт

Готуємо:

  1. Сир розминаємо вилкою або блендером.
  2. Збите яйце змішуємо із цукром, ваніліном, солимо й додаємо борошно.
  3. Змішуємо сир і яйце.
  4. Робимо сирники й обвалюємо в окремо вартій тарілці з борошном.

Жаримо на середньому вогні дві хвилини з кожної сторони, подаємо зі сметаною.

Манні

Манні сирники готуються з додаванням однієї столової ложки манки. У них дуже м’який смак, якщо їх правильно приготувати, вийде десерт, схожий за смаком на крем Пташине молоко.

Інгредієнти:

  • пачка сиру
  • яйце
  • цукор — одна столова ложка з гіркою
  • борошно — одна столова ложка
  • манка — одна столова ложка
  • ванільний цукор
  • олія для випікання.

З варенням

Приготування:

  1. Перемішуємо сир, збиті яйця, цукор, ванільний цукор, сіль.
  2. Змішуємо манку з борошном і дрібними порціями додаємо цю суміш борошна і манки в сирну масу, ретельно перемішуючи, щоб борошно рівномірно розподілилося.
  3. Залишаємо на півгодини, щоб манка увібрала вологу й набрякла.

Формуємо сирники, жаримо одну хвилину з одного боку, одну хвилину — з іншого і ще на дві хвилини залишаємо під кришкою на слабкому вогні. Подаємо зі сметаною.

З ізюмом

Ізюм у рецепті можна замінити на будь-які сухофрукти, наприклад курагу, цукати. Але сушений виноград — це найдоступніший і самий найсмачніший наповнювач для сирників. Ізюм потрібно кілька хвилин протримати в окропі, це його розм’якшить і допоможе позбудеться сторонніх включень, тому що одночасно родзинки промиваються.

Інгредієнти:

  • пачка сиру
  • 1 яйце
  • 100 грам ізюму (3 — 4 столові ложки)
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столових ложки борошна
  • пакетик ванільного цукру
  • рослинна олія.

З сушеним виноградом

Приготування:

  1. Роблять сир м’яким, розминаючи вилкою, блендером або перемнути через сито.
  2. Ізюм змішати з борошном і після цього зробити сирне тісто, додаючи цукор, сіль, ванілін.
  3. Дати сиру з ізюмом постояти, щоб виноградини увібрали вологу.

Формуємо й жаримо на рослинній олії.

Кілька слів про користь ізюму:

  • досить поживний, калорійність — 264 кілокалорії на сто грам;
  • у процесі висушування виноградин корисні властивості не втрачаються;
  • багато глюкози, фруктози, харчових волокон;
  • вітаміни В, Н, РР;
  • кальцій, калій, залізо, магній, фосфор;
  • рекомендується вживати для посилення роботи серцевого м’яза, при розладі нервовій системі, а також при безсонні;
  • профілактика карієсу й стоматиту (має антисептичну дію);
  • оскільки має сечогінний ефект, допомагає боротися з набряками;
  • піднімає імунітет, що особливо актуально в холодну пору року;
  • покращує травлення.

Ізюм не можна вживати тем, у кого діабет, шлункова виразка, туберкульоз, можливі алергійні реакції, які, однак дуже рідко трапляються.

Ссылка на основную публикацию