Сирник родом із Голандії

Іноді сирники бувають нестандартними, як голландський сирник. Це справжній десерт, виглядом схожий на кекс. Він складається із двох шарів — тісто й ніжний сирный крем, випікається в духовці. Рецепт може здатися складним, тому що десерт виготовляється із двох шарів. Звичайно, це не звичайні сирники, які готуються за п’ять хвилин. Але голландські сирники вартують витрачених зусиль, у результаті виходить невеликий сирний тортик.

Кекс

Перший варіант

Інгредієнти рецепта — два курячі яйця, 200 грам цукру, склянка сметани, 50 грам вершкового масла, 150 грам пшеничного борошна, небагато соди, яку потрібно погасити оцтом, 150 грам жирного сиру, пакетик ванільного цукру.

  1. ТістоРобимо тісто по такому рецепту. Охолоджуємо одне яйце у холодильнику (або просто виймаємо з холодильника), у мисці змішуємо його з 100 грамами цукру (половина від усієї необхідної для цього рецепта кількості), перемішуємо міксером, поки маса не стане однорідною й рівномірного білого кольору. Розм’якшуємо олією, яку можна трохи підігріти в мікрохвильовці, вливаємо олію, половину склянки сметани й гашену соду у яйце із цукром.
  2. Суміш, яку ми зробили, буде складати перший шар сирника. Всипавши борошно, робимо тісто, яке перемішуємо, поки воно не стане однорідним. Потім робимо сирний крем.
  3. В іншій посудині в сир вливаємо залишки сметани, цукру, додаємо жовток від яйця, що залишилося, ванільний цукор. Цей сирний крем збиваємо міксером на найбільшій швидкості
  4. ФормочкиБеремо формочки із силікону або картону, змазуємо маслом, виливаємо тісто приблизно на третину висоти. Потім сирний крем наливаємо в кондитерський кульок і наливаємо його до верху формочки, у такі, як на фото.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо формочки на лист і випікаємо півгодини. Можна прикрасити цукровою пудрою, варенням, полити медом.

Другий варіант

Інгредієнти для тесту цього рецепта — одне яйце, дві столові ложки цукру з гіркою, півсклянки сметани, 100 грамів сиру, 100 грамів борошна, 50 грамів вершкового масла, розпушувач.

Для рецепта сирного крему: 0,5 кілограма сиру, два яйця, дві столові ложки цукру з гіркою, дві столові ложки манної крупи, ваніль.

Готовимо рецепт у такій послідовності:

  • розбиваємо яйце, і ціле збиваємо із цукром, не відокремлюючи білка від жовтка;
  • розігріваємо вершкове масло в мікрохвильовці до рідкого стану;
  • протираємо сир через сито;
  • у сметану додаємо сир, потім суміш із яйця, яку ми готовили спершу, а також масло й рівномірне мішаємо віночком;
  • додаємо половину столової ложки розпушувача (порошку для випічки), цей інгредієнт можна замінити содою, яка погашена оцтом, перемішуємо;
  • просіваємо борошно, додаємо його й перемішуємо так, щоб маса зберігала пишність.

Далі готовимо тісто із сиру по рецепту:

  • перетираємо сир через сито, надавлюючи ложкою;
  • розділяємо жовтки й білки, для подальшого окремого приготування;
  • Білкибілки збиваємо, до стану, коли вони будуть нагадувати білу піну, як на бізе;
  • жовтки розтираємо із двома столовими ложками цукру;
  • розтерті жовтки змішати з манною крупою й перемнути із сиром;
  • додаємо білки, які ми збили раніше й обережно повільно перемішуємо, причому в одну сторону, при цьому пишність сирної маси не буде зменшуватися;
  • потрібно рівномірним шаром викласти у форму для запікання одну столову ложку тіста, якщо формочка з паперу, її потрібно змастити маслом;
  • для гарної викладки сирного тіста, яке повинне бути у верхньому шарі, потрібно використовувати кондитерський мішок;
  • розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди сирники на 40 хвилин, після цього тримаєте їх у духовці десять хвилин при відкритій дверцяті, щоб вони поступово охололи і не осіли.
  • після охолодження до кімнатної температури сирник потрібно обережно витягти з форми.

Подавати можна посипати пудрою, також можна полити варенням.

Ссылка на основную публикацию