Іноді сирники бувають нестандартними, як голландський сирник. Це справжній десерт, виглядом схожий на кекс. Він складається із двох шарів — тісто й ніжний сирный крем, випікається в духовці. Рецепт може здатися складним, тому що десерт виготовляється із двох шарів. Звичайно, це не звичайні сирники, які готуються за п’ять хвилин. Але голландські сирники вартують витрачених зусиль, у результаті виходить невеликий сирний тортик.
Зміст
Перший варіант
Інгредієнти рецепта — два курячі яйця, 200 грам цукру, склянка сметани, 50 грам вершкового масла, 150 грам пшеничного борошна, небагато соди, яку потрібно погасити оцтом, 150 грам жирного сиру, пакетик ванільного цукру.
- Робимо тісто по такому рецепту. Охолоджуємо одне яйце у холодильнику (або просто виймаємо з холодильника), у мисці змішуємо його з 100 грамами цукру (половина від усієї необхідної для цього рецепта кількості), перемішуємо міксером, поки маса не стане однорідною й рівномірного білого кольору. Розм’якшуємо олією, яку можна трохи підігріти в мікрохвильовці, вливаємо олію, половину склянки сметани й гашену соду у яйце із цукром.
- Суміш, яку ми зробили, буде складати перший шар сирника. Всипавши борошно, робимо тісто, яке перемішуємо, поки воно не стане однорідним. Потім робимо сирний крем.
- В іншій посудині в сир вливаємо залишки сметани, цукру, додаємо жовток від яйця, що залишилося, ванільний цукор. Цей сирний крем збиваємо міксером на найбільшій швидкості
- Беремо формочки із силікону або картону, змазуємо маслом, виливаємо тісто приблизно на третину висоти. Потім сирний крем наливаємо в кондитерський кульок і наливаємо його до верху формочки, у такі, як на фото.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо формочки на лист і випікаємо півгодини. Можна прикрасити цукровою пудрою, варенням, полити медом.
Другий варіант
Інгредієнти для тесту цього рецепта — одне яйце, дві столові ложки цукру з гіркою, півсклянки сметани, 100 грамів сиру, 100 грамів борошна, 50 грамів вершкового масла, розпушувач.
Для рецепта сирного крему: 0,5 кілограма сиру, два яйця, дві столові ложки цукру з гіркою, дві столові ложки манної крупи, ваніль.
Готовимо рецепт у такій послідовності:
- розбиваємо яйце, і ціле збиваємо із цукром, не відокремлюючи білка від жовтка;
- розігріваємо вершкове масло в мікрохвильовці до рідкого стану;
- протираємо сир через сито;
- у сметану додаємо сир, потім суміш із яйця, яку ми готовили спершу, а також масло й рівномірне мішаємо віночком;
- додаємо половину столової ложки розпушувача (порошку для випічки), цей інгредієнт можна замінити содою, яка погашена оцтом, перемішуємо;
- просіваємо борошно, додаємо його й перемішуємо так, щоб маса зберігала пишність.
Далі готовимо тісто із сиру по рецепту:
- перетираємо сир через сито, надавлюючи ложкою;
- розділяємо жовтки й білки, для подальшого окремого приготування;
- білки збиваємо, до стану, коли вони будуть нагадувати білу піну, як на бізе;
- жовтки розтираємо із двома столовими ложками цукру;
- розтерті жовтки змішати з манною крупою й перемнути із сиром;
- додаємо білки, які ми збили раніше й обережно повільно перемішуємо, причому в одну сторону, при цьому пишність сирної маси не буде зменшуватися;
- потрібно рівномірним шаром викласти у форму для запікання одну столову ложку тіста, якщо формочка з паперу, її потрібно змастити маслом;
- для гарної викладки сирного тіста, яке повинне бути у верхньому шарі, потрібно використовувати кондитерський мішок;
- розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди сирники на 40 хвилин, після цього тримаєте їх у духовці десять хвилин при відкритій дверцяті, щоб вони поступово охололи і не осіли.
- після охолодження до кімнатної температури сирник потрібно обережно витягти з форми.
Подавати можна посипати пудрою, також можна полити варенням.