Смачні сирники для діабетиків другого типу

Діабет другого типу припускає вироблення організмом інсуліну, але все одно, потрібна строга дієта, яка припускає обмеження вуглеводнів, насамперед цукру. Але сирники їсти можна, тільки їх готувати потрібно по особливому рецепту, вони будуть так само солодкими й смачними, як і звичайна страва.

Зі сметаною

Характеристика хвороби

При цукровому діабеті другого типу підшлункова залоза функціонує в межах норми, але організм не повністю освоює інсулін через ушкодження інсулінових рецепторів на клітинному рівні. Причини розвитку діабету другого типу:

  • старіння організму, при якому глюкоза засвоюється в менших кількостях;
  • генетична схильність також впливає на засвоєння глюкози;
  • ожиріння приводить до закупорки судин, внаслідок кисневого голодування організм перестає нормально засвоювати глюкозу й інсулін;
  • виснаження підшлункової залози й організму внаслідок надмірного вживання вуглеводів (у першу чергу солодкого) протягом тривалого часу.

Фрукти

Основні симптоми — часте сечовипускання, спрага, відчуття сухості в роті, сильний апетит, який приводить до ще більшої надлишкової ваги (надмірна вага підсилює заворювання), також — свербіння шкіри, кепське самопочуття, слабкість. Якщо хворобу не лікувати, проявляються сильні ускладнення, які можуть закінчиться навіть втратою зору й кінцівок. Потрібно враховувати, що друга стадія цукрового діабету може не проявлятися в аналізах, зданих натще.

Цукор може значно підвищуватися після вживання солодкого. Сирники здаються неможливими без цукру, але їх можна зробити солодкими й смачними без глюкози й без цукрозамінника. Рецепт сирників для діабетиків другого типу простий, тим більше що із цим продуктом можна експериментувати, застосовуючи зручні інгредієнти.

Смачні

Дієта

Діабетики першого типу живуть на строгій дієті. Для другого типу діабету рецепти страв не мають таких сильних обмежень, але все ж існують певні правила. За допомогою наступних порад ви зможете самі підібрати рецепт сирників, або створити свій:

  1. Не можна вживати продукти, у яких глюкози занадто багато, а це цукор, різні солодощі, солодкі напої, борошняні вироби з білого борошна, серед яких не тільки булочки, печиво, але й манна крупа, макарони. У фруктах багато цукру у винограді, ізюмі, бананах, вони можуть сильно підвищити кількість цукру в організмі.
  2. Продукти, які містять клітковину, можна вживати в обмеженій кількості. Незважаючи на те, що в них є вуглеводи, клітковина перешкоджає їхньому швидкому засвоєнню. Серед таких продуктів картопля, чорний хліб, крупи (манну крупу вживати не можна), горох, квасоля (не стручкова, а в зернах, стручкову можна вживати без обмежень). Рівень глюкози при вживанні таких продуктів підвищується, але повільно, тому дозування цієї їжі індивідуальне, залежить від організму.
  3. Необмежено можна вживати рибу, м’ясо, усі види кисломолочних продуктів, усі види овочів, фрукти, гриби, яйця, ягоди.

Корисні продукти

Приготування сирників

Продукти:

  • 200 грамів сиру
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка гречаного, кукурудзяного або вівсяного борошна

Інгредієнти слід перемішати й жарити на тефлоновій сковороді без олії, або жиру повинно бути мало. Якщо є можливість запекти в духовці, то це буде найкращий варіант для приготування діабетичних сирників.

Цукру в рецепті немає, цукрозамінник краще не давати. Щоб сирники були солодкими, їх можна полити пюре із фруктів або ягід або ж дати трішки меду. До речі, по цьому рецепту можна готовити й цілком здоровим любителям сирників — адже жарка без соняшникової олії робить продукт низькокалорійним, а присутність борошна, відмінного від пшеничного, робить смак цікавим, а властивості — корисними.

Рецепт для діабетиків другого типу можна поліпшити, застосувавши інгредієнти, які дозволені, наприклад додавши лісові ягоди. Також можна зробити не тільки десерт, але й солоні сирники, додавши в них овочі, наприклад кабачки, які при жарці стають м’якими й смачними.

Ссылка на основную публикацию