Чи можна кормлячим мамам сирники

Якщо мама годує дитину грудним молоком, сирники їсти не лишень можна, але і потрібно, оскільки в них є багато кальцію та інших корисних речовин. Але для того, щоб цей продукт був однозначно корисним, потрібно враховувати, що мамі кількість яєць і сиру у раціоні потрібно обмежувати, також не можна багато жареного. Не потрібно строго регулювати кількість сирників, але не потрібно акцентувати надто багато увати на їх споживанні, особливо якщо цей продукт є улюбленим.

Сніданок

 

Рекомендації

Звичайно, сирники не можуть занадто нашкодити, але велика кількість цього продукту може стати причиною колік, вздуття, закрепи (запори) та інших порушень роботи кишечника маленької дитини. Годуючій матері слід притримуватися порад:

  • якщо дитина має порушення роботи кишечника, годуючій мамі не потрібно їсти сирники протягом перших трьох місяців, якщо все нормально, можна підстрахуватися і їсти сир у жареному виді місяць після пологів;
  • спробуйте з’їсти трохи цього рподукти, якщо з’явилися коліки, годуючій матері слід переглянути спосіб приготування сирника, можливо його потрібно менше жарити;
  • якщо все добре, збільшуйте кількість спожитих сирників поступово;
  • на добу їжте не більше п’яти невеликих сирників, і не більше двох-трьох разів на тиждень, цей продукт може призвести до вздуття живота дитини, але все одно він корисний, так що потрібно його їсти, але помірно, у невеликих кількостях і не надто часто.

При приготуванні сирників годуючі матері повинні притримуватися порад:

  1. Намагайтеся у перші місяці не додавати ізюм, курагу та інші додаткові продукти, їжте сирники, які приготовані за простими рецептами. Але після місяця можна додавати чорнослив, грушу, яблуко, і не тільки по черзі, але і змішувати.
  2. Можна в тісто додавати манну крупу.
  3. Соняшникова олія повинна бути свіжою, її можна розбавляти оливковою (на одну частину оливкової — п’ять частин соняшникової).

Користь

Молоко корова дає телятку для того, щоб він швидко розвивався. У цьому білому питті багато корисних речовин, серед них кальцій, білок, фосфор. Коров’яче молоко інколи стає причиною алергічної реакції, оскільки не кожен організм сприймає не свій білок добре. Але білок сира згорнутий, він краще засвоюється, також відмінно сприймається організмом кальцій та інші речовини, які допомагають росту та розвитку дитини.

При грудному годуванні потреба у корисних речовинах є не лишень у дитини, але і у годуючої матері. Бо матері у першу чергу дають дитині корисні речовини зі свого організму, і в жінок стають слабшими кістки, псуються зуби.

Молоко у чистому вигляді, та й сир не кожен любить їсти, але можна приготувати смасні сирники, які між іншим допомагають мамам при грудному вигодовуванні не набирати надлишкової ваги, споживаючи при цьому багато корисних речовин. Бо сир низькокалорійний, також він приймає участь в обміні жирів в організмі, що добре відображається на фігурі і самопочутті жіно, і не лишень під час грудного вигодовування.

Со сметаной

Сир надзвичайно корисний при грудному вигодовуванні, але він не повинен стати основним продуктом харчування, навіть не зважаючи на велику кількість корисних речовин. Бо для добової потреби дорослої людини у білку потрібно з’їсти півкілограма сира, в кальції — 1,2 кілограма, фосфорі — майже два кілограма. Якщо ви з’їзаєте сирників з двох пачок сиру (400 грам), ви себе і дитину повністю забезпечуєте повністю добовою нормою тваринного білка. Але ж потрібно з’їдати стільки ж і рослинного білка, значить простого сиру буде недостаньо, потрібно також харчуватися різноманітною рослинною їжею, а також не забувати про м’ясо.

Мамі при грудному вигодовуванні потрібно взагалі багато їсти, оскільки при недоїданні може похитнутися здоров’я. Сили жінкам при грудному вигодовуванні потрібні для відновлення після виношування і родів, а також для догляду за дитиною, бо часто потрібно вставати вночі, переодягати дитину, носити на руках і заспокоювати. Щоб не поправитися при калорійному харчуванні, достатньо просто не їсти хліба і солодощів і мати мінімальну фізичну нагрузку.

Можлива шкода

Сирники у невеликих кількостях не можуть завдати шкоди, але все ж потрібно зважати на деякі властивості цього продукту:

  1. Сир має мочогінну дію, у кількості понад 500 грамів в день може виводити рідину з організму.
  2. Надто багато тваринного білка призводить до того, що кальцій утруднено виводитьяс з організма, можливе утворення каміння в нирках. Потрібно споживати також рослинну їжу.
  3. Магазинний сир має консерванти, який може викликати алергію у дитини.
  4. У дитини може бути алергія на курячі яйця, які додаються у сирники, тому можна використовувати більш безпечні перепелині.
  5. У манній і пшеничній крупі є глютен, на який у дитини може бути алергія. Це стається рідко, але це також потрібно враховувати, оскільки глютенові алергетики складають біля одного відсотка населення, що немало. Якщо дитина не переносить глютен, годуючій мамі можно використовувати рисову, гречану, кукурудзяну муку.

Щоб проблем було менше, мамі при грудному вигодовуванні краще використовувати провірений домашній сир, його можна зробити самому у домашніх умовах з молока, яке потрібно залишити прокисати, або з кефіру. Але знову ж таки, потрібно слідкувати за якістю початкових продуктів, молоко краще брати домашнє, домашній сир добре термічно обробіть, тобто прожарте.

Ссылка на основную публикацию