Як посмажити сирники, щоб вони не розвалювалися

Сирники дуже корисні. Але вони ще повинні бути і естетичними, мати правильну структуру, певну густину. Але інколи цей продукт розвалюється прямо в сковороді. Залишки сиру залишаються при випіканні і весь процес приготування цього делікатесу може засмутити. Що ж робити, щоб сирники були не тільки смачними, але ще і легко готувалися, добре виглядали?

З чорницями

 

Поради для приготування

Для того, щоб сирники не розпливалися при жарці і не розвалювалися в тарілці, потрібно враховувати наступні поражи:

  1. Сирники повинні бути невеликими, круглої форми. Так їх легше перевертари в сковороді, вони добре прожарюються.
  2. Сир повинен бути якісним, і при формуванні тіста потрібно розм’яти його до однорідного стану. Інколи сирники розпливаються, коли сир надто мокрий.
  3. Сирники розвалюються, коли у них занадто багато цукру. Їх можна зробити менш солодкими, але полити медом або варенням при подачі.
  4. Формуйте сирні шайбочки із кульок, які потрібно приплюснути.
  5. При формуванні продукта руки потрібно трохи змочити водою, тоді в’язкий сир з мукою не будуть до них прилипати.
  6. Муку потрібно добавляти в сирну масу у невеликій кількості, щоб сир не виглядав як тісто для вареників. Все потрібно добре перемішати до однородної консистенції.
  7. При додаванні яєць бажано використовувати тільки жовтки, вони не лишень покращують смак і надають жовтого кольору продукту, але і скріпляють сирики, не даючи їм розпливатися у сковороді.
  8. Жарити потрібно на гарячій, майже киплячій олії, сковорода повинна бути достатньо прогрыта, щоб обжарити сирны кульки з двох сторын. Але якщо починають пыдгорати — потрібно зменшити вогонь.
  9. Не дайте сирникам розвалюватися при обжарюванні, перевертайте їх не лопаткою, а кухонними щипцями.
  10. Перед тим, як жарити, макніть сирник в муку з обох сторін.

З чорницями

Смачні сирники

Пропонуємо декілька рецептів сирників, які не будуть розвалюватися при жарці. Намагайтесь давати домашній сир або ж найдіть якісний магазинний, це перша умова щоб сирники не розвалювалися при обжарюванні.

Звичайний рецепт

Сирна маса повинна складатися з 600 грамів сиру, потрібно додати 2 яйця, 6 столових ложок муки, цукру повинно бути 3 столових ложки і трохи солі — не більш як четвертину чайної ложки. Добре перемішати, макнути в муку і жарити на рафінованій олії.

Рецепт на пачку сиру

Потрібно взяти пачку сиру (як правило, пачка містить 200 грамів), додати одне яйце (можна два), одну столову ложку муки, але без великої гірки, одну столову ложку цукру. Добре перемішайте, обваляйте в муці и жарте на середньому вогні приблизно п’ять хвилин з кожного боку.

З домашнього сиру

Взяти 500 грамів домашнього сиру, щоб був жирний. Чому жирний? Його потрібно перетерти через сито. Потім збиваємо яйце, додаємо цукру 2 столових ложки, половину чайної ложки солі (краще третину), стандартний пакетик ванільного цукру, дві ложки розігрітого вершкового масла і все перемішуємо.

Беремо трохи соди, 1/4 чайної ложки, гасим її лимонним соком, вливаємо у сирну масу, добре перемішуємо, після цього додаємо муку — 2 столових ложки. При замішуванні тісто приблизно повинно мати таку консистенцію, як глина для ліплення.

Потім розкатумо з тіста довгу ковбаску, під неї підсипаємо муку і обкатуємо. Нарізаємо на дольки на товщину у 2 пальці. Трохи сплющуємо і жаримо на олії — спробуйте поекспериментувати — змішайте соняшникову олію з вершковим маслом разом. Чекаємо, поки блюдо не зарум’яниться  (трохи не дожарюємо), потім у кастрюльці віпдравляємо у духовку на 15 хвилин. Їсти з домашньою сметаною. Цей рецепт досить складний як для такого простого блюда, але можливо інколи варто прикласти більші зусилля для кращого результату.

Зі сметаною та ізюмом

Для тіста — 500 грамів сиру, 160 грамів сметани, 4 яйця, 2 столові ложки цукру, 130 грамів муки, пригоршню ізюму, сіль, соняшникову олію для жарки.

У сир додати яйця, цукор, муку, сметану, сіль. Ізюм ошпарити кип’ятком, вмішати його у сирне тісто і зробити сирники, жарити.

Тушені

Цей продукт точно не буде розсипатися. Чому? Тому що він буде нарізатися з одної великої паляниці.

Інгредієнти: 400 грамів сиру (дві пачки), 10 яєць, одна столова ложка оцту, одна столова ложка соди, одна чайна ложка солі, мука, ванільний цукор.

Яйця з сиром збити міксером, соду погасити оцтом і додати в суміш, посолити, додати ванільний цукор. Збиваючи, додавати муку, щоб вийшло тісто невеликої густини. Заливаємо у сковороду, попередньо змазану олією, яку ще потрібно посипати мукою. Заливаємо тісто і випівкаємо у духовці до рум’яної поверхні. Далі нарізаємо шматочками, заливаємо сметаною і тушимо.

Із картоплі

Начистити картоплю (200 грамів), зварити і зробити картопляне пюре. Додаємо пачку сиру (200 грамів), дві столові ложки цукру, два яйця, дві чайні ложки молока, 100 грамів муки, чайну ложку соди, перемішуємо, робимо палянички і жаримо.

З манкою і крохмалем

500 грамів сиру, три яйця, одну столову ложку сметани, дві столових ложки манки, дві столових ложки крохмалю, пів чайної ложки солі, 150 грамів цукру (можна менше). Перемішати, зліпити палянички і жарити на середньому вогні.

Можна давати багато порад як зробити смасні і тверді за консистенцією сирники. Притримуючись простих порад, можна експериментувати, змінюючи смак. Бо основні інгредієнти прості — сир, цукор, мука, сіль, спосіб приготування — жарка на сковороді. Така простота приготування дає простір для можливості використовувати свої добавки, з часом виробиться свій стиль приготування сирників, це блюдо ви навчитеся готувати швидко і зручним для вас способом.

Ссылка на основную публикацию