Грибний омлет з шампіньонами

Гриби не кожен любить, не кожному підходять, але це смачний продукт, який є не лишень смачним делікатесом, а й смачною стравою. Шампиньони (печериці) — найдоступніші гриби, і, крім того, мають приємний смак, легко і швидко готуються. Вони добре смакують з багатьма продуктами, у тому числі і зі смаженим яйцем. Омлет з шампіньонами можна готувати кожен день, але кожна страва з цими грибами має святковий вигляд, тому підійде для святкового столу.

Смажене яйце

Інгредієнти

Щоб приготувати по рецепту омлет з шампіньонами, потрібні продукти:

  • 100 грамів печериць
  • 3 яйця
  • 50 грамів твердого сиру
  • третина склянки молока
  • щіпка солі й перцю
  • рослинна олія.

По рецепту вийде одна велика або дві маленькі порцій. Для більшої поживності можна омлет з печерицями підсилити вареним рисом з овочами — так буде смачніше і калорій буде більше.

Інгредієнт

Приготування

Готуємо по рецепту:

  1. Печериці потрібно почистити й нарізати тонкими пластинками, після цього пластинки пополочіть у воді.
  2. Гриби до десяти хвилин потрібно посмажити на рослинній олії.
  3. Посмажені гриби потрібно дістати й покласти в окрему миску.
  4. Потріть на дрібній тертці сир і змішайте з молоком, яйцями, сіллю й перцем. Перемішайте вилкою, трохи збиваючи.
  5. Яєчну суміш вилийте на сковороду й жарте з однієї сторони близько трьох хвилин.
  6. Коли омлет знизу загустіє, розкладіть на верхній частині печериці, зігніть омлет навпіл, зробивши своєрідний напівкруглий чебурек.
  7. Потримайте ще три хвилини під закритою кришкою.

Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню. Для цього рецепта краще підійдуть невеликі грибочки, вони краще підходять у якості омлетної начинки.

Це цікаво

Печериці — це пластинчасті гриби. Виростає невеликою кулькою, яка згодом стає парасолькою. Печериці бувають білими, кремового кольору, світло-бурі, з виразним грибним запахом і приємним легким смаком. Ці гриби легко піддаються окультуренню, тому їх почали вирощувати біля будинку на відкритому ґрунті, а потім — у парниках, льохах.

Першими це почали робити французи. Французькою мовою слово «печериця» просто означає гриб. А в нас можна зустріти людей, які грибами називають тільки ті, що з лісу, а печериці в їхньому розумінні грибами не є, також є люди, які називають грибами тільки білі гриби, інші називають по назві (личички, підберезовики, печериці). Печериці (шампіньони) є загальнодоступними, цей продукт можна купити на ринку, у супермаркеті, а можна й вирощувати в домашніх умовах (хоч це не дуже просто, простіше вирощувати гливи).

З помідорами

Користь:

  1. Низькокалорійні, близько 27 кілокалорій на 100 грам.
  2. Вітаміни B, D, E, PP.
  3. Мікроелементи кальцій, цинк, калій, мідь, селенів, залізо, фосфор, марганець.
  4. Близько 20 амінокислот, багато з них людським організмом не синтезується, тому ми їх одержуємо тільки з їжею.
  5. Білок, який легко засвоюється, допомагає наростити м’язову масу при тренуваннях. Але вживати занадто багато грибів заради білка не рекомендується, потрібно використовувати тільки як додатковий продукт.
  6. Печериці добре впливають на серцево-судинну систему, допомагаючи знизити холестерин.
  7. У складі є антиоксиданти, які допомагають внормувати обмін речовин.

Шкода:

  1. У складі грибів є фунгін, який важко перетравлюється. Тому їх не рекомендують дітям.
  2. Заборонені до вживання тим, у кого виразка й гастрит.
  3. Гриби ростуть швидко, тому забирають із повітря й ґрунту всі речовини, які навколо. Із цієї причини не можна збирати їх на відкритій місцевості в місцях з поганою екологією, наприклад біля узбіч жвавих доріг. Звичайно, вирощені в теплицях гриби повинні бути безпечними.
  4. Можна купити зіпсовані гриби, які можна визначити по виду — липка поверхня, плівка біля ніжки коричнева, на шапці є темні плями. При температурі до 4 градусів тепла гриби будуть свіжими до п’яти діб, при температурі плюс 25 градусів — до шести годин.

Гриби краще купувати у відкритому виді, якщо вони загорнені в харчову плівку, на якій видно конденсат, у такому випадку їх краще не купувати. Зберігати в холодильнику потрібно без кришки або загорненими в папір. Вживають ці гриби вареними, смаженими, тушкованими, запеченими, а також приготовленими на грилі. Вони є інгредієнтами багатьох блюд, у тому числі й смачних омлетів. Готувати потрібно по рецепту, і в жодному разі не вживати в сирому виді.

Свіжі

Ссылка на основную публикацию