Млинці за складом близькі до оладок, сирників і омлетів — усі вони робляться з додаванням яйця, борошна, фактично все це млинці, тільки пропорції продуктів різні. Омлет виграє перед усіма млинцями за рахунок смаку. Він не може бути солодким, але в солоному виконанні можуть вийти смачні омлетні рулети, у які можна загортати різні інгредієнти й навіть салат. Таку страву легко готувати, а також його зручно їсти. Тому омлетні млинці можуть бути простим сніданком, а приготовлені із зеленню й складною начинкою можуть стати прикрасою святкового стола.
Інгредієнти:
Інгредієнти для страви дуже прості:
- 5 яєць
- 3 столових ложки майонезу
- щіпка солі
- щіпка перцю
- соняшникова олія для випіканя.
Майонез можна зробити домашній — один яєчний жовток, половина чайної ложки солі, стільки ж цукру й гірчиці, на повільній швидкості мішаємо міксером і вливаємо потроху тонким струменем рослинну олію (100 грамів). Коли майонез загустіє, влийте столову ложку оцту або лимонного соку й знову перемішайте.
Начинка:
- 3 столових ложки м’якого молочного сиру (підійде й звичайний білий сир (творог), перемішаний блендером)
- 100 грамів шинки
- 100 грамів бекону, порізаного пластиками
- один помідор
- зелень.
Млинці з омлету краще жарити на невеликій сковороді, так яйце буде легше жарити й перевертати, оптимальний діаметр — до 20 сантиметрів, але в принципі підійде будь-яка інша сковорідка.
Приготування
Готуємо млинці з омлету:
- Солимо яйця, додаємо цукор, збиваємо вилкою.
- Додаємо майонез і знову перемішуємо.
- Жаримо на сковорідці.
Готуємо начинку:
- М’який молочний сир або сир розминаємо вилкою.
- Нарізаємо шинку на дрібні шматочки й змішуємо з дрібно порізаним помідором, зеленню.
- Ставимо на млинець бекон, нарізаємо усередину зелень, додаємо начинку й робимо рулети.
- Нарізаємо рулети на шматочки, у такому виді подаємо на стіл у широкій тарілці.
З начинкою можна експериментувати — її можна робити з ікри, червоної риби, і інших інгредієнтів за смаком.
Яйця у своєму складі мають холестерин, його надлишок може нашкодити організму, але у невеликих дозах ця речовина зміцнює імунітет. Протипоказанням до вживання страви може послужити хіба що алергія на яйця або надлишок холестерину в організмі. У яйцях є багато білка, який легко засвоюється, а також кальцій і інші корисні мікроелементи, вітаміни. Завдяки тому, що яйця зручно зберігати й швидко готувати, вони ввійшли в наше щоденне меню. Цей продукт не тільки є смачною самостійною стравою, але також є найважливішою добавкою в складі випічок, салатів, і, звичайно ж, різних омлетів.