Омлетні млинці

Млинці за складом близькі до оладок, сирників і омлетів — усі вони робляться з додаванням яйця, борошна, фактично все це млинці, тільки пропорції продуктів різні. Омлет виграє перед усіма млинцями за рахунок смаку. Він не може бути солодким, але в солоному виконанні можуть вийти смачні омлетні рулети, у які можна загортати різні інгредієнти й навіть салат. Таку страву легко готувати, а також його зручно їсти. Тому омлетні млинці можуть бути простим сніданком, а приготовлені із зеленню й складною начинкою можуть стати прикрасою святкового стола.

З петрушкою

Інгредієнти:

Інгредієнти для страви дуже прості:

  • 5 яєць
  • 3 столових ложки майонезу
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • соняшникова олія для випіканя.

Майонез можна зробити домашній — один яєчний жовток, половина чайної ложки солі, стільки ж цукру й гірчиці, на повільній швидкості мішаємо міксером і вливаємо потроху тонким струменем рослинну олію (100 грамів). Коли майонез загустіє, влийте столову ложку оцту або лимонного соку й знову перемішайте.

Смачна страва

Начинка:

  • 3 столових ложки м’якого молочного сиру (підійде й звичайний білий сир (творог), перемішаний блендером)
  • 100 грамів шинки
  • 100 грамів бекону, порізаного пластиками
  • один помідор
  • зелень.

Млинці з омлету краще жарити на невеликій сковороді, так яйце буде легше жарити й перевертати, оптимальний діаметр — до 20 сантиметрів, але в принципі підійде будь-яка інша сковорідка.

Приготування

Готуємо млинці з омлету:

  1. Солимо яйця, додаємо цукор, збиваємо вилкою.
  2. Додаємо майонез і знову перемішуємо.
  3. Жаримо на сковорідці.

Сніданок

Готуємо начинку:

  1. М’який молочний сир або сир розминаємо вилкою.
  2. Нарізаємо шинку на дрібні шматочки й змішуємо з дрібно порізаним помідором, зеленню.
  3. Ставимо на млинець бекон, нарізаємо усередину зелень, додаємо начинку й робимо рулети.
  4. Нарізаємо рулети на шматочки, у такому виді подаємо на стіл у широкій тарілці.

З начинкою можна експериментувати — її можна робити з ікри, червоної риби, і інших інгредієнтів за смаком.

Яйця у своєму складі мають холестерин, його надлишок може нашкодити організму, але у невеликих дозах ця речовина зміцнює імунітет. Протипоказанням до вживання страви може послужити хіба що алергія на яйця або надлишок холестерину в організмі. У яйцях є багато білка, який легко засвоюється, а також кальцій і інші корисні мікроелементи, вітаміни. Завдяки тому, що яйця зручно зберігати й швидко готувати, вони ввійшли в наше щоденне меню. Цей продукт не тільки є смачною самостійною стравою, але також є найважливішою добавкою в складі випічок, салатів, і, звичайно ж, різних омлетів.

Ссылка на основную публикацию