Представляємо рецепти м’ясного омлету з часником, сиром, петрушкою, цибулею. Основні інгредієнти — м’ясний фарш (або м’ясо, нарізане дрібними шматочками), яйця. Готові страви можна посипати дрібно нарізаною петрушкою або дрібно порізаною зеленою цибулею.
Зміст
З часником
Омлет з м’ясом і часником, інгредієнти:
- 100 грамів м’ясного фаршу (може бути свинячий, курячий або яловичий)
- 4 яйця
- 100 грамів молока
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубчика часника
- щіпка солі
- соняшникова олія, щоби пожарити.
Приготування:
- Піджарюємо до золотистого кольору на соняшниковій олії дрібно порізану цибулю.
- Додаємо до цибулі фарш, перемішуємо.
- Коли м’ясо буде готовим, додаэмо часник, солимо.
- Збиваэмо яйця з молоком, солимо.
- Додаємо яйце до цибулі і м’ясу.
- Жаримо до готовності.
Готову страву посипаємо дрібно порізаною петрушкою та зеленою цибулею.
Із сиром
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 30 грамів твердого сиру (дві столові ложки)
- 100 грамів м’яса (шматочками, це приблизно половина склянки)
- щіпка солі
- щіпка перцю
- соняшникова олія для смаження.
Рецепт страви м’ясо в омлеті з додаванням твердого сиру:
- Натираємо сир на крупній терці.
- У глибокій тарілці перемішуємо яйця із сиром.
- Нагріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олію.
- Протягом 5 хвилин на сковороді піджарюємо м’ясо (воно повинно бути нарізаним на дрібні шматочки).
- Заливаємо м’ясо яйцем.
- Жаримо біля трьох хвилин.
Подаємо з домашнім майонезом. Домашній майонез готуємо наступним чином — два яєчних жовтка перемішуємо міксером з половиною чайної ложкисолі, половину чайної ложки цукру, половина чайної ложки гірчиці і 100 грамів соняшникової олії (олію потрібно вливати поступопо). Після того, як майонез стане густим, додайте столову ложку оцту і перемішайте.
З петрушкою
Омлет з м’ясом і петрушкою, інгредієнти:
- 3 яйця
- половина склянки молока
- половина м’ясного фаршу
- 1 столова ложка дрібно порізаної петрушки
- щіпка солі
- щіпка перцю
- 1 столова ложка соняшникової олії.
Приготування:
- Збиваємо яйце з молоком, солимо, перчимо.
- На соняшниковій олії 3 хвилини жаримо фарш, додаємо петрушку і жаримо ще 2 хвилини.
- Заливаємо фарш яйцем.
- Жаримо біля трьох хвилин.
При подачі посипати дрібно порізаною цибулею.
З цибулею
М’ясний омлет з цибулею, інгредієнти:
- 200 грамів свинячого фаршу
- 2 столові ложки борошна
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 пучок зеленої цибулі
- 5 курячих яєць
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 столова ложка паніровочних сухарів
- щіпка солі
- щіпка перцю.
Приготування:
- Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю, змішуємо з фаршем, додаємо паніровочні сухарі, перемішуємо.
- Збиваємо яйця з молоком та борошном (борошно потрібно додавати поступово).
- Перемішуємо молоко з фаршем.
- Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло, вливаємо яйце з фаршем.
- Омлет готується 15 хвилин.
Готовий омлет посипаємо дрібно порізаною цибулею.