Знайома картина — після сніданку або обіду в холодильнику сиротливо стоїть тарілка вермішелі або макаронів, які зовсім не хочеться розігрівати й знову їсти. Тому можна згадати про простий, смачний й ситний рецепт ощадливих італійських домогосподарок і приготувати членам своєї родини омлет з макаронами. Дана яєчна запіканка доступна всім, крім того вона допоможе урізноманітити сімейне меню. А найголовнішими цінителями омлету з макаронами будуть, звичайно ж, діти.
Зміст
Класичний
Омлет з вермішеллю або іншими макаронними виробами можна приготувати на сковороді, у духовці або мультиварці. Для приготування блюда, крім яєць і макаронів, можна використовувати овочі, ковбасу, м’ясо, зелень, спеції. М’ясо або овочі повинні бути попередньо відварені.
Приготувати омлет з макаронами можна по-різному. Варіантів приготування багато. Найпростіший, а головне домашній варіант — класичний, його може приготувати будь-хто. Готується такий омлет за 10 хвилин.
Необхідні інгредієнти:
- 2 яйця середньої величини;
- 200 грамів готових макаронів, можна взяти холодні або спеціально приготувати для омлету;
- 200 мілілітрів молока, можна використовувати кефір;
- сіль, спеції за смаком.
Класичний рецепт готується швидко й просто. Необхідно розігріти сковороду, додати трохи вершкового масла або рослинної олії й покласти в неї макарони. Поки вони злегка обсмажуються на вогні, необхідно збити яйця з молоком і зіллю. Щоб омлет вийшов повітряним і ніжним, яйця необхідно збивати не менш як 2 хвилини. Можна скористатися вінчиком, міксером або просто вилкою. Виливаємо суміш, яка вийшла, на макарони, зверху додаємо трохи перцю й натертого сиру. Страву потрібно закрити кришкою й залишити на невеликому вогні на 4-5 хвилин.
Зі спагетті й шинкою в духовці
Базовий рецепт омлету можна легко вдосконалити, додавши до класичних інгредієнтів улюблені компоненти — овочі, м’ясо або рибу. Смачний і ароматний омлет у духовці займе трохи більше часу, але додаткових зусиль ця запіканка того вартує. Для приготування яєчної запіканки із шинкою в духовці необхідно підготувати наступні компоненти:
- макарони або спагетті — 300 грамів;
- яйця середньої величини — 5 штук;
- шинка або копчена куряча грудинка — 200 грамів;
- середній помідор — 1 штука;
- ріпчаста цибуля — 1 штука;
- молоко — 100 мілілітрів;
- вершкове масло для змащування форми;
- сіль, зелень, спеції — за смаком.
На сковороді злегка обсмажити цибулю і шинку. Помідори нарізати невеликими кубиками. У мисці перемішати яйця із сіллю, молоком й 2/3 натертого сиру. Форму для запікання в духовці змастити вершковим маслом і шарами укласти всі компоненти — шинку з цибулею, помідор, макаронні вироби. Зверху залити сырно- яєчною масою й злегка розгладити поверхню виробу.
Розігріти духовку до 200 градусів і помістити в неї форму приблизно на 25 хвилин. Потім зменшити температуру духовки, присипати страву зеленню, 1/3 сиру, що залишився і відправити блюдо пектися ще на 5 хвилин. Подавати до столу із зеленню й салатом зі свіжих овочів.
Запіканка з яйцями й вермішеллю зручна тим, що при бажанні в неї можна додавати будь-які інгредієнти — кольорову капусту, морепродукти, кукурудзу або солодкий перець.