Французький креветочний омлет

Французи так само люблять омлети, як і росіяни. Тільки готують їх по-своєму, зі своїми додатками. Оскільки до моря недалеко, вони в жарене яйце люблять замішати морепродукти, наприклад креветки. Креветки — дуже корисна страва, це практично чистий білок, вирощений у мінеральному середовищі, оскільки морська вода багата на різноманітні мінерали. Найважливіший мікроелемент — йод міститься у креветковому м’ясі у значних кількостя. Звичайно ті, що продаються в супермаркетах, можуть бути вирощеними на хімії й антибіотиках на азіатських фермах, але по-перше, ми їх не щодня їмо, по-друге, не все креветки однакові, може хтось має доступ до свіжовиловлених або заморожених екологічно чистих креветок. Омлет із креветками — справжній делікатес, який готується за декілька хвилин, так що приготувати його буде неважко.

Морепродукт

Інгредієнти

Щоб приготувати омлет із креветками, потрібні продукти:

  • 4 яйця
  • 100 грамів креветок
  • 1 столова ложка молока
  • третина склянки подрібнених кропу й петрушки
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка рослинної олії (бажано оливкової, хоча можна взяти і соняшникову рафіновану)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • сіль і перець — по одній щіпці.

Інгредієнт

Вийде відразу дві порції. Можна обійтися без молока й зелені, а також одним  видом жиру (олії чи масла), але тоді це буде вже не французький, а просто омлет із креветками, із трохи іншим смаком.

Приготування

Готуємо:

  1. Перемішуємо молоко, яйця, перець, сіль і трохи збиваємо вилкою.
  2. Нарізаємо колечками ріпчасту цибулю.
  3. Дрібно нарізаємо кріп і петрушку (можна взяти будь-яку іншу зелень — кінзу, тархун, але немає потреби вишукувати екзотичні прянощі, адже звичайна російська зелень дає найбільш апетитний аромат).
  4. Змішуємо в сковороді оливкову олію й вершкове масло, нагріваємо на середньому вогні. Суміш вершкової й рослинної олії можна використовувати не тільки для цього рецепту, але й для приготування млинців, оладок, і інших схожих страв, жарені на суміші масла і олії страви виходять смачнішими. Пропорції такі — на 1 чайну ложку вершкового масла — одну столову ложку рослинної олії.
  5. Жаримо цибулю, нарізану колечками близько однієї хвилини.
  6. Креветки потрібно розморозити, ставимо їх на цибулю, тримаємо так половину хвилини. Довше тримати на вогні не слід, оскільки креветки вже перед заморозкою проходять термічну обробку й при подальшому нагріванні м’ясо стає твердим.
  7. Із середнього вогню підкручуємо газ на максимальний, ллємо на креветки з цибулею яйця й жаримо омлет, постійно перемішуючи. При перемішуванні яйце прожарюється однорідно й креветки також доходять до стану готовності.

Сніданок

Переносимо омлет із сковороди на тарілку й висипаємо на нього зелень. Ефірні олії, які містяться в кропі й петрушки, від нагрівання наповнять кімнату пряними ароматами, роблячи страву дуже апетитною. Для краси можна поставити гілочки зелені, а також нарізані кружечками помідори, шматочки авокадо навколо омлету. Також можна полити соком лимона.

Це цікаво

М’ясо креветок насичені різними мікроелементами, які розчинені в морській воді. А мікроелементів у світовому океані багато — практично вся таблиця Менделєєва. Особливо важливий йод, дефіцит якого спостерігається в багатьох місцевостях, а в морепродуктах його в багато. Креветки додають у салати, супи, спагеті, а також їх їдять, просто поливши соком лимона.

Користь:

  • білок, який корисний для м’язової маси, а також корисний для шкіри;
  • вітамін А, В, D, E, C — звичайно, більшість цих біологічно важливих речовин руйнуються при варінні, але, якщо тепловій обробці не піддавати занадто довго, вітаміни в деякій кількості зберігаються, особливо, якщо готовити свіжі, а не заморожені креветки;
  • присутні кислоти жирні кислоти, кальцій, калій, залізо, 100 грамів креветок містять стільки йоду, скільки людині потрібно на добу, він корисний для щитовидної залози й розумового розвитку дітей;
  • креветки містять 900 кілокалорій у кілограмі цього морського м’яса, а це дуже мало в порівнянні з іншими білковими продуктами, цих морських мешканців використовують у дієтичному харчуванні.

У морі

Шкода:

  • можлива непереносимість організму до білка, але це відноситься до будь-якого м’яса або білкового продукту й зустрічається дуже рідко;
  • креветки часто вирощують на фермах, тому їх м’ясо може мати важкі метали, хімічні добавки й антибіотики.

Ці схожі на рачків істоти живуть як у теплих морях, так і в холодних. У теплих морях вони мають більші розміри, найбільші — королівські вирощуються в південноазіатських країнах, а також у Латинській Америці. У холодних водах вони менші, їх виловлюють у Північній Америці, а також у Скандинавії, країнах Прибалтики.

Ссылка на основную публикацию