Рецепт капустяного омлету

Омлет готується швидко, він поживний, до нього можна можна додати шинку, помідори, зелень, сосиски, сир і навіть капусту. Омлет з капусти корисний, поживний, він швидко і легко готується.

З помідорами

Особливості

Омлет з капустою робиться швидко й легко. Дана страва готується за класичним рецептом, тобто без додавання соди, різних приправ і розпушувачів. Для такої легкої й дієтичної страви підійдуть різні сорти капусти — білокачанна, кольорова, броколі, пекінська. Кожний вид омлета з овочами має свої особливі варіанти смаку й невеликі відмінності в процесі приготування. Головне що їх поєднує — яєчні страви готуються з невеликою кількістю овочів. У смаку й вхідних компонентах обов’язково повинна переважати яєчна маса, інакше омлет перетвориться у оладку (якщо забагато борошна), чи у млинець (якщо забагато капусти).

Готувати омлет з капустою можна на сковороді, у мультиварці, пароварці, духовці й навіть аерогрилі. Важлива особливість — краще випікати на сковороді з товстим дном, наприклад, чавунній, хоча підійде і будь-яка інша сковорідка. Також можна приготувати соковиту й підрум’янену страву з капустою в духовці. Подати на стіл можна з з підсушеним білим хлібом (майже сухарики), политим оливковою олією.

Овочі

Класичні

Інгредієнти

Інгредієнти для ніжного омлету з білокачанною або пекінською капустою

На 2 порції смачного блюда необхідно взяти:

  • яйця курячі — 2 штуки;
  • молоко — 1/3 склянки;
  • капуста (на вибір пекінська або білокачанна) — близько 100 грамів;
  • кріп, петрушка, інша зелень — за смаком;
  • сіль — за смаком

Відразу слід зазначити, що зайва кількість солі шкодить смаку даного омлету.

Білокачанна

Приготування

  1. Підготуємо капусту — миємо, сушимо й дрібно шаткуємо.
  2. Яйця розбиваємо в невелику посудину і ретельно перемішуємо з молоком і сіллю. Збивати інгредієнти в пишну масу не обов’язково. Для смаку в суміш можна додати 1-2 ложки сметани або кефіру, а також шматочок натертого твердого сиру.
  3. Капусту викладаємо в жаротривку форму. Зверху заливаємо яєчною масою.

Тривалість приготування їжі залежить від того, де вона готується:

    • пароварка приготує страву за 15 хвилин;
    • мультиварка (програма «Випічка») будеготувати 20 хвилин;
    • у духовці омлет запікається 15-20 хвилин (температура близько 150 градусов);
    • в аерогрилі стандартний час приготування 20-25 хвилин.

Тривалість приготування також залежить від об’єму яєчно-овочевої суміші й вибору кухонного приладу. Зелень додається наприкінці приготування.

Подавати омлет з капустою слід трохи теплим (не гарячим, він повинен трохи остигнути).. Процес підготовки інгредієнтів займає не більш як 10 хвилин. Повний час приготування залежить від кухонного приладу, але звичайно як не більш 35 хвилин.

Корисні речовини

Із броколі в духовці

Млинці з броколі можна готувати традиційним способом — у сковорідці чи у мультиварці, аерогрилі, однак його можна приготувати у духовці в маленьких формочках.

Із броколі

Інгредієнти

Які інгредієнти знадобляться для омлету із броколі (2 порції):

  • яйця курячі — 2 шт;
  • сметана — 2 столові ложки;
  • борошно — 2-3 чайні ложки;
  • броколі — 4 невеликих суцвіття
  • сіль, свіжа зелень — за смаком.

Дану капусту можна класти в омлет як вареноу, так і сиру. Якщо така страва готується вперше, краще використовувати відварену броколі. Для цього суцвіття опускаються в киплячу воду й варяться близько 2 хвилин.

Броколі

Приготування

У невеликій ємності слід з’єднати й перемішати яйця, сметану й сіль. Після одержання однорідної маси слід додати борошно й знову перемішати. Підготувати формочки для запікання — змастити їхнім маслом. На дно покласти шматочки броколі, а зверху залити підготованим омлетом. Формочки розмістити на невеликому листі. Розігріти духовку до 180-190 градуса й поставити лист із формочками в духовку. Запікати яєчну страву потрібно біля близько 15-20 хвилин.

З цвітною капустою в мультиварці

Інгредієнти

На три порції потрібні продукти:

  • кольорова капуста — 6-7 суцвіть;
  • яйця курячі — 4 штуки;
  • молоко — 1/2 склянки;
  • сіль, свіжа зелень і твердий сир — за смаком.

Цвітна

Приготування

Підготовка капусти і яєчної суміші — як і у варіанті із броколі. Суцвіття капусти викладаємо на сухе дно мультиварки, солимо. Овоч заливається яєчною сумішшю. У мультиварці включається режим «Молочна каша». Хвилин за 10 до готовності на поверхню страви слід покласти кружок з фольги для випічки. Так суцвіття швидше стануть м’якими. Перед закінченням приготування омлет з капустою можна прикрасити зеленню й посипати сиром.

Ссылка на основную публикацию