Цибулевий омлет

Найпростіший омлет — цибульний, у яйце можна просто додати лук, і посмажити на вершковому маслі або рослинній олії. Але рецепт можна трохи ускладнити й смак вийде не тільки наповненим ароматом зелені, але й з вершковими нотками.

Ріпчаста

Інгредієнти

Щоб приготувати омлет з цибулею по рецепту, підготуйте продукти:

  • 2 яйця
  • 5 столових ложок вершків
  • 1 цибуля, бажане ріпчаста, але можна взяти й порей, зелену цибулю
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • сіль і перець за смаком.

З петрушкою

Рецепт розрахований на одну порцію, він готується швидко, близько двадцяти хвилин.

Приготування

Готуємо омлет з цибулею по рецепту:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо кружечками, якщо ріпчаста цибуля або порей, колечками — якщо зелена, обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі, рівномірно розподіливши на сковороді.
  2. У мисці змішуємо яйце, вершки, сіль і перець, перемішуємо вилкою або вінчиком.
  3. Заливаємо яйця до цибулі, готуємо під кришкою біля десяти хвилин.

З помідорами

Страву потрібно подавати гарячою, перед подачею посипати зеленню.

Це цікаво

Цибуля — корисна рослина, яка має складну хіміко-біологічну формулу. У ній природа синтезує такі речовини, які корисні для людини. Крім антисептичних властивостей цибуля має багато корисних речовин. Ріпчаста цибуля успішно використовується в кулінарії в салатах, гарячих стравах.

Користь:

  1. Допомагає при авітамінозі, особливо весняному, оскільки має у своєму складі всі основні вітаміни. Вітаміну С настільки багато, що свіжа цибуля може повністю задовольнити потребу організму в ньому. Завдяки цій властивості цибулею у минулі часи рятувалися від небезпечної хвороби — цинги.
  2. Ефірні масла, які є в цибулі, допомагають при атаці вірусів застуди й грипу. Вживаючи усередину, ефірні масла наповнюють органи дихання й допомагають організму ефективно боротися з вірусами.
  3. Фінтоциди, які в великих кількостях містяться в цибулі, убивають багато шкідливих хвороботворних бактерій, які є винуватцями дифтерії, дизентерії, туберкульозу й інших хвороб, а також стрептококи, які поширені практично всюди й наносять багато шкоди організму.
  4. У цибулі багато заліза, цей корисний мікроелемент не зникає при термічній обробці, у відміну від вітамінів.
  5. Калій корисний для серця й для роботи судин. Овоч використовують при гіпертонії, але потрібно бути обережним, оскільки від великої кількості цибулі може піднятися тиск.
  6. Лук поліпшує травлення. Однак вживання цибулі протипоказане при окремих хворобах, наприклад виразці шлунка.
  7. Поліпшується сон.

Шкода:

  • неприємний запах, який зникає мінімум через три години, але його можна зменшити за допомогою вживання петрушки, смажених волоських горіхів;
  • підвищує кислотність в організмі, тому її потрібно обережно вживати ( у деяких випадках — протипоказаний) при хворобі нирок, печінки, шлунковій і кишковій виразці, гастриті, а також у випадках, коли організм негативно реагує на цибулю, маючи підвищену чутливість;
  • може підвищити тиск, також обережно потрібно вживати астматикам, оскільки наявність ефірних олій може викликати астматичний приступ.

Але в цілому цибуля займає почесне місце серед овочів, він незамінний на кухні при приготуванні багатьох страв, у тому числі омлета з цибулею.

Ссылка на основную публикацию