Вітамінний омлет робиться за допомогою додавання свіжих овочів. А найсмачніший, найсоковитіший і найбільш ароматний виходить із додаванням болгарського перцю й помідорів. Омлет з болгарським перцем готується за допомогою класичного рецепта, тобто з додаванням молока, а це робить страву ще більш корисною.
Інгредієнти
Омлет з перцем і помідорами розрахований на дві порції (або одну велику), нам буде потрібно:
- склянка молока (обов’язково свіжого)
- 4 курячих яйця
- 1 перець середніх розмірів (бажане свіжий, але можна й маринований)
- 1 середній помідор (якщо немає помідора, можна взяти половину чайної ложки томатної пасти)
- 1 столова ложка рослинної олії (її можна змішати зі столовою ложкою вершкового масла, так буде смачніше)
Страва готується приблизно півгодини.
Приготування
Готуємо смачний сніданок:
- Ріжемо помідори шматочками розміром з вишню.
- Перець більш твердий, тому нарізаємо його кубиками розміром як горошина. Перець із помідорами не змішуємо, тому що їх потрібно обсмажувати по черзі.
- Розігріваємо сковороду, через півхвилини наливаємо олію й розігріваємо її на невеликому вогні.
- Насипаємо болгарський перець і тримаємо п’ять хвилин на невеликому вогні, поки він не розм’якне.
- Додаємо помідори й жаримо ще три хвилини.
- У мисці змішуємо яйця, сіль, перець, додаємо молоко, перемішуємо вилкою або вінчиком, але сильно збивати не треба.
- Додаємо до прожарених помідорів і перцю яйця з молоком. Потрібно накрити кришкою й протримати на маленькому вогні десять хвилин. Кришка повинна постійно накривати сковороду, якщо її зняти, потрапить холодне повітря й омлет осяде.
При подачі на стіл посипаємо подрібненою петрушкою й кропом. Можна капнути трохи аджики для гостроти. Омлет особливо смачний з томатним соком і сірим хлібом.
Це цікаво
Вважають, що омлет може бути шкідливим з трьох причин — наявність холестерину, калорійність і приготування на рослинній олії. Але навряд чи поживні властивості, наявність холестирину (який не тільки шкідливий, а й має корисні властивості) і натуральну рослинну олію можна вважати шкідливими (олія теж багато в чому корисна). Просто цю смачну страву потрібно їсти в помірних кількостях, протягом дня вести активну фізичну діяльність і омлет піде тільки на користь.
Користь:
- Омлет зберігає все корисне, що мають курячі яйця, основні поживні речовини — білок, амінокислоти (схожі по складу на тих, що в м’ясі риби), а також полінасичені жири.
- Є вітаміни А, групи В, у тому числі й фолієва кислота, а також, D, E.
- Мікроелементи — фосфор, кальцій, калій, залізо, мідь, селен, лецитин, лютеїн.
Корисних речовин не тільки багато, вони ще й добре засвоюються організмом. Яйця можна їсти щоденно, однак бажано не більше двох штук у добу. Якщо їсти декілька разів на тиждень, можна за один раз робити яєчню з більшої кількості яєць. Бажано, щоб яйця були домашніми, а найголовніше — свіжими.