Класичний омлет з помідорами і болгарським перцем

Вітамінний омлет робиться за допомогою додавання свіжих овочів. А найсмачніший, найсоковитіший і найбільш ароматний виходить із додаванням болгарського перцю й помідорів. Омлет з болгарським перцем готується за допомогою класичного рецепта, тобто з додаванням молока, а це робить страву ще більш корисною.

Овочі

Інгредієнти

Омлет з перцем і помідорами розрахований на дві порції (або одну велику), нам буде потрібно:

  • склянка молока (обов’язково свіжого)
  • 4 курячих яйця
  • 1 перець середніх розмірів (бажане свіжий, але можна й маринований)
  • 1 середній помідор (якщо немає помідора, можна взяти половину чайної ложки томатної пасти)
  • 1 столова ложка рослинної олії (її можна змішати зі столовою ложкою вершкового масла, так буде смачніше)

Страва готується приблизно півгодини.

Приготування

Готуємо смачний сніданок:

  1. Ріжемо помідори шматочками розміром з вишню.
  2. Перець більш твердий, тому нарізаємо його кубиками розміром як горошина. Перець із помідорами не змішуємо, тому що їх потрібно обсмажувати по черзі.
  3. Розігріваємо сковороду, через півхвилини наливаємо олію й розігріваємо її на невеликому вогні.
  4. Насипаємо болгарський перець і тримаємо п’ять хвилин на невеликому вогні, поки він не розм’якне.
  5. Додаємо помідори й жаримо ще три хвилини.
  6. У мисці змішуємо яйця, сіль, перець, додаємо молоко, перемішуємо вилкою або вінчиком, але сильно збивати не треба.
  7. Додаємо до прожарених помідорів і перцю яйця з молоком. Потрібно накрити кришкою й протримати на маленькому вогні десять хвилин. Кришка повинна постійно накривати сковороду, якщо її зняти, потрапить холодне повітря й омлет осяде.

Випікання

При подачі на стіл посипаємо подрібненою петрушкою й кропом. Можна капнути трохи аджики для гостроти. Омлет особливо смачний з томатним соком і сірим хлібом.

Це цікаво

Вважають, що омлет може бути шкідливим з трьох причин — наявність холестерину, калорійність і приготування на рослинній олії. Але навряд чи поживні властивості, наявність холестирину (який не тільки шкідливий, а й має корисні властивості) і натуральну рослинну олію можна вважати шкідливими (олія теж багато в чому корисна). Просто цю смачну страву потрібно їсти в помірних кількостях, протягом дня вести активну фізичну діяльність і омлет піде тільки на користь.

Сніданок

Користь:

  1. Омлет зберігає все корисне, що мають курячі яйця, основні поживні речовини — білок, амінокислоти (схожі по складу на тих, що в м’ясі риби), а також полінасичені жири.
  2. Є вітаміни А, групи В, у тому числі й фолієва кислота, а також, D, E.
  3. Мікроелементи — фосфор, кальцій, калій, залізо, мідь, селен, лецитин, лютеїн.

Корисних речовин не тільки багато, вони ще й добре засвоюються організмом. Яйця можна їсти щоденно, однак бажано не більше двох штук у добу. Якщо їсти декілька разів на тиждень, можна за один раз робити яєчню з більшої кількості яєць. Бажано, щоб яйця були домашніми, а найголовніше — свіжими.

Ссылка на основную публикацию