Рецепт омлету в аерогрилі

Якщо ви вирішили приготувати дієтичну страву, то омлет в аерогрилі буде хорошим вибором. На відміну від омлета, який випікається у духовці, продукт, який готується в аерогрилі, запікається за допомогою гарячих струменів повітря, знаходячись на решітці, тому він пропікається краще. Омлет в аерогрилі готується досить легко і швидко.

Кухонний пристрій

Продукти

Для приготування омлета в аерогрилі наш рецепт, який відноситься до дієтични, складається з невеликої кількості продуктів — курячі яйця, сіль і молоко. У даному рецепті відсутні додаткові інгредієнти у вигляді розрихлювачів, наповнювачі і згущувачів. При цьому омлет в аерогрилі виходить ніжним і достатньо пружним.

Нам потрібні продукти:

  • курячі яйця — 3 штуки;
  • помідори — 2 штуки;
  • молоко — 100 мілілітрів;
  • приправи та сіль — за смаком.

Продукти

Приготування

Готуємо страву:

  1. Спершу потрібно підготувати помідори, для цього їх потрібно ошпарити кип’ятком, щоби потім було проще з них зняти шкірку. Очищені помідори потрібно нарізати дрібними кубиками.
  2. Потім у чашку розбиваються яйця, вливається молоко, отримана суміш збивається вилкою і солиться.
  3. Далі в яєчно-молочну суміш добавляються помідори, все перемішується
  4. Суміш, яку ми отримали, перекладаємо у посуд для запікання, після чого вона відправляється в аерогриль. Змазувати жиром посуд для запікання не потрібно. Однак тим, хто вирішив змастити форму, найкраще це зробити оливковою олією. Посуд для аерогрилю повинен бути жаростійким. Найчастіше такий посуд виробляється зі скла, металу чи кераміки. Необхідний для запікання температурний режим 180 грудусів, готується страва 15 хвилин. Ставиться на решітку, яка знаходиться посередині, ступінь вентиляції встановлюється середня.
  5. Після того, як омлет буде готовий, виймати його одразу не можна, він повинен трохи охолонути в аерогрилі, інакше він осяде.

При подачі можна посипати свіжою зеленню і бринзою.

Страва з яйця

Поради

Рекомендації досвічених кулінарів:

  1. Щоб страва була пишною, потрібно взбивати основу вилкою, а не вінчиком чи блендером.
  2. Омлет стане ще більш смачним, якщо за 5 хвилин до готовності в нього додати дрібно потертий твердий сир і нашинковану петрушку.
  3. Страва стане більш ситною, якщо в нього додати зелену консервовану фасолю, горошок, кукурудзу, нарізану соломкою ковбасу чи інший м’ясний виріб.

Подається страва зазвичай на сніданок із зеленню, тостами зі хліба (сірий або з висівками), тости можна змастити невеликою кількістю оливкової олії чи намастити вершковим маслом. На вечерю можна подати з гарніром, наприклад з картоплею чи гречкою.

Ссылка на основную публикацию