Рецепт тонкого омлету

Іноді омлет потрібно зробити тонким, наприклад у випадку, коли в нього потрібно щось загорнути. Можна просто посмажити яйце, а можна зробити страву з багатьма приправами. У цьому рецепті потрібно бути обережним, оскільки тонкий омлет, який ми будемо готувати, має у своєму складі перець чилі, кінзу, кукурму, на ці прямощі може бути алергія. Страва буде гострою, так що потрібно бути обережним тим, кому гострого не можна. Як приготувати омлет, щоби він був якомога тоньшим.

Жарене яйце

Інгредієнти

Для приготування омлету тонкого нам потрібні продукти:

  • 2 яйця, бажано щоби вони були великими
  • 2 невеликі або 1 велику цибулину шалот або ріпчасту
  • свіжий перець, можна взяти солодкий або чилі
  • 1 невеликий помідор
  • 1 свіжа морквина (буває ще сушена, її використовувати не будемо)
  • 3 столових ложки кінзи (її потрібно нарубати якомога дрібніше)
  • половина чайної ложки порошку перцю чилі
  • половина чайної ложки чорного перемеленого перцю
  • половина чайної ложки порошку кукурми
  • щіпка солі
  • 1 столова ложка соняшникової олії, щоби посмажити.

Можна приготувати більш просту страву, використавши із списку тільки яйця, цибулю, моркву, помідор, сіль та перець (перець можна і не додавати. Нам потрібна буде сковорода, глибока тарілка, вилка, кухонний ніж, кухонна дошка, терка, кришка від кастрюлі. Страва розрахована на дві порції.

З начинкою

Приготування

Готуємо тонкий омлет:

  1. Розбиваємо у глибоку тарілку яйця.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю шалот (чи ріпчасту) і додаємо до яєць.
  3. Дрібно нарізаємо перець чилі (чи солодкий перець) і додаємо до яєць.
  4. Додаємо помідор, який потрібно нарізати невеликими шматочками.
  5. Натріть на дрібній терці морку і також висипте до яєць.
  6. Висипте до інгредієнтів зелень кінзи.
  7. Додайте сіль, перець, кукурму, порошок перця чилі.
  8. Збийте вилкою.
  9. Розігріваємо сковороду, додаємо одну столову ложку соняшникової олії.
  10. Рівномірно на дно сковороди налийте яєчну суміш, почекайте, щоби яйце достатньо піджарилось, щоби його можна було перевернути.
  11. Накриваємо сковороду кришкою, перевертаємо, щоби омлет був на кришці, даємо омлету зісковзнути на сковороду непіджареним боком донизу, жаримо.
  12. Готуємо другий омлет.

Подаємо з рисом (можна використовувати інший гарнір, наприклад гречку, картоплю-пюре, смажену картоплю) і овочевим салатом. Крім вказаних інгредієнтів можна додавати інші, наприклад, консервований горошок, консервовану кукурудзу. Але не потрібно сипати в яєчну суміш занадто багато додатків, оскільки у цьому випадку або омлет не буде тонким, або ж він буде розвалюватися від надлишку різних додатків. Замість соняшникової олії можна використовувати вершкове масло, або суміш вершкового масла та соняшникової олії.

Сніданок

Ссылка на основную публикацию