Рецепт салату з печінкою та омлетом

Цей салат ситний і дуже поживний. Печінка містить амінокислоти, багато корисних речовин – залізо, калій, магній, вітамін В. Представляємо два варіанти приготування салату з печінкою й омлетом — класичний і з маринованими огірками й зеленим горошком.

З морквою

Класичний

Для приготування салату з печінкою й омлетом нам потрібні продукти (розраховано на три порції)

  • 300 грамів свинячої або яловичої печінки (також можна готувати з курячою печінкою)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 2 курячих яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки сметани
  • 2-3 зубчика часнику
  • щіпка солі.

Печіночний салат, приготування:

  1. Необхідно промити печінку, замочити на 30 хвилин у воді чи молоці, далі потрібно варити в підсоленій воді (можна додати цибулю і спеції для смаку) до готовності, 30-40 хвилин, знімаючи пінку, що утворюється на поверхні окропу. Після остудити й потерти на тертці або порізати дрібною соломкою.
  2. Збиваємо в мисці яйця, додаємо сіль і борошно (за бажанням можна дрібно нарізати зелену цибулю) і жаримо два пишні омлети. Після готовності потрібно остудити й нарізати тонкою соломкою.
  3. Очистити моркву й цибулю. Моркву потрібно потерти на тертці, цибулю потрібно нарізати кубиками. На розпеченій сковороді (можна використовувати після омлету) з рослинною олією тушкуємо моркву і цибулю протягом 5 хвилин, поки лук не отримає карамельний відтінок.
  4. Тепер приготуємо заправку для нашого салату. Чистимо й подрібнюємо часник і змішуємо зі сметаною в окремій чаші.
  5. У посуд для нашого салату викладаємо печінку, нарізаний омлет і тушковані овочі, перемішуємо й додаємо заправку.
  6. Печінковий салат можна прикрасити свіжою петрушкою й кропом.

З майонезом

З маринованими огірками й зеленим горошком

Інший варіант рецепта:

Крім списку продуктів, зазначеного в рецепті вище, нам буде потрібно:

  • 2 маринованих огірка
  • половина банки зеленого горошку

Потрібно дрібно порізати огірки, процідити від рідини консервований горошок і додати в салат.

Як заправку можна використовувати також майонез (краще домашній), також як заправку можна використати сметанно-часниковий соус.

Даний салат дійсно смачний і дуже ситний. Підійде як на сніданок, так і на обід і вечеря як основне блюдо з нарізкою зі свіжих овочів. Перевагою цього блюда є його простота й невеликі витрати. Салат з печінкою й омлетом прикрасить будь-який святковий стіл і порадує домашніх.

 

Ссылка на основную публикацию