Рулетний омлет з начинкою з червоної риби

Рулет чи навряд буде хтось готувати щодня, та ще й із червоною рибою або ікрою, ця страва підходить для святкового столу, навіть якщо основою служить звичайне смажене яйце. Не дивлячись на святкове призначення, готувати страву швидко й просто. Рулет з омлету із червоною рибою — це рибна страва, багата білки, вона не тільки смачна, але й корисна.

Святкова страва

Інгредієнти

Щоб приготувати рулет з омлету з рибою, нам знадобиться:

Продукти для омлету:

  • майонез — 100 грамів
  • яйце — 4 штуки
  • борошно — 1 столова ложка
  • трохи рослинної олії, щоб змастити папір-пергамент.

Інгредієнти

Продукти для начинки:

  • червона риба — 200 грамів
  • м’який кремоподібний сир — 100 грамів.

Приготування

Готуємо по рецепту у наступному порядку:

  1. Перемішуємо майонез і яйця за допомогою міксера. У процесі перемішування додаємо борошно.
  2. Змащуємо пергаментний папір олією, ставимо на деко (бляху для випікання), виливаємо яйце і випікаємо у духовці протягом 20 хвилин. Омлет буде вздуватися, але це нормально.
  3. Нарізаємо смужками рибу.
  4. Остиглий омлет виймаємо з духовки, залишаючи у пергаменті. Змащуємо м’яким сиром і посипаємо червоною рибою (можна червоною ікрою або сумішшю червоної ікри і червоної риби)
  5. Загортаючи рулет, відокремлюємо його від пергаменту.
  6. Ставимо, загорнувши в харчову плівку, в холодильник, де рулет може пробути декілька годин (мінімум одну годину).

Перед подачою на стіл нарізаємо рулет, виходять невисокі стопчики (або кільця). Зверху можна поставити гілочки зелені. Якщо нарізати високими конусами (якщо верхня частина зрізана по діагоналі), можна проткнути шпажками (можна наколоти оливку).

З кропом

Поради

Поради для цього рецепту:

  • страву можна не солити, оскільки яйце має природню соленість, а червона риба є малосоленою, щоб посилити смак, можна посипати рулетики червоною ікрою (це дорого, але ж ми готуємо для святкового столу);
  • до м’якого сиру можна додати дрібно нарізаний кріп, це дасть начинці вітамінний вигляд і покращить смак;
  • духовку під час приготування омлета краще не відкривати, холодне повітря, яке зайде, зробить яєчне тісто більш щільним, а воно повинно вийти трохи повітряним;
  • яйце не слід збивати надто сильно, достатньо ретельно перемішати, щоб не було грудочок;
  • замість червоної риби можна викоритати іншу начинку, яйце підходить до багатьох продуктів;
  • омлет можна піджарити на сковороді, але тоді страва не буде мати святкового вигляду, вийде просто сніданок;
  • майонез краще зробити домашній, тоді він буде більш корисним, особливо якщо він на оливковій олії.

З сиром

Ссылка на основную публикацию