Ранковий омлет з сосисками

Яєчня ранком — традиційне блюдо для багатьох людей світу. Але омлет більш смачний, у нього можна додавати різні додатки. Класичний ранковий омлет робиться з яйця, солі й молока. Але іноді потрібно, щоб омлет був калорійним і давав багато сил для гарного, енергійного старту дня. У такому випадку, можна додати шматочки сосисок. Звичайно, про користь можна посперечатися, а про смак — ні, він буде чудовим, а сама страва — апетитною.

Сніданок

Інгредієнти

Щоб приготувати омлет ранковий, підготуйте:

  • 3 яйця
  • півсклянки молока
  • 2 столових ложки борошна
  • 2 сосиски, найкраще молочні
  • 1 ріпчаста цибуля
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • 1 чайна ложка рослинної олії.

Страва розрахована на дві порції, готується менш як 30 хвилин.

З грінками

Приготування

  1. Змішайте борошно, молоко і яйця в глибокій тарілці, збийте міксером або вилкою.
  2. Наріжте цибулю кільцями, якщо вони виходять занадто великими, їх потрібно розрізати на половину й присмажте на рослинній олії.
  3. Нарізані невеликими шматочками сосиски киньте до цибулі, що жариться, і також якийсь час потримайте на вогні, помішуючи.
  4. Коли на сосисках почне з’являтися золотава скоринка, додайте до них яєчну суміш. Жарити, поки яйце не почне ставати густим.
  5. Переверніть на іншу сторону, накрийте кришкою й так потримаєте на вогні ще декілька хвилин.

У сковорідці

При подачі на стіл можна посипати зеленню й капнути трохи кетчупу (або аджики). Щоб кетчуп і аджика були корисними, їх краще готувати в домашніх умовах, тому що магазинний має багато барвників і консервантів.

Це цікаво

Молочні сосиски виготовляють із тварину й пташиного фаршу. М’ясо варять із добавкою сухого молока. У сучасних умовах м’ясо заміняють на сою. Сосиски були придумані в XIX столітті у Відні або Франкфурті, два міста сперечаються між собою, яке саме з них було сосисковою батьківщиною. Імовірно, винахідливий м’ясник Іоган Ланер спочатку готував сосиски в рідному місті Франкфурті, потім — у Відні, куди він переїхав. Але сосиски готували ще в середньовічні часи, Ланер лише вдосконалив їх, почавши готувати із суміші свинини і яловичини.

Молочні

Користь молочних сосисок:

  1. Легко готувати шляхом варіння або нагрівання в сковороді (їх можна їсти сирими, однак краще піддати термічній обробці, так смачніше і безпечніше).
  2. Багато вітамінів РР, фосфору, натрію.
  3. Можна приготувати багато блюд швидкого харчування, наприклад хот дог або той самий омлет.

Шкода:

  • як правило, сосиски — продукція не тільки харчової, але й хімічної галузі, у них на підприємствах додають багато шкідливих добавок — нітрати, фосфати, підсилювачі смаку й інші;
  • незважаючи на меншу калорійність молочних сосисок, у них багато соєвого білка й крохмалю, які сприяють ожирінню.

Щоб їсти смачно й не поправитися, потрібно просто вести активний спосіб життя, і підтримувати організм у такому стані, у якому не порушений обмін речовин. Сосиски бажано не вживати щоденно, а два — три рази на тиждень, це при умові, що продукт якісний.

Ссылка на основную публикацию