Яєчня ранком — традиційне блюдо для багатьох людей світу. Але омлет більш смачний, у нього можна додавати різні додатки. Класичний ранковий омлет робиться з яйця, солі й молока. Але іноді потрібно, щоб омлет був калорійним і давав багато сил для гарного, енергійного старту дня. У такому випадку, можна додати шматочки сосисок. Звичайно, про користь можна посперечатися, а про смак — ні, він буде чудовим, а сама страва — апетитною.
Інгредієнти
Щоб приготувати омлет ранковий, підготуйте:
- 3 яйця
- півсклянки молока
- 2 столових ложки борошна
- 2 сосиски, найкраще молочні
- 1 ріпчаста цибуля
- щіпка солі
- щіпка перцю
- 1 чайна ложка рослинної олії.
Страва розрахована на дві порції, готується менш як 30 хвилин.
Приготування
- Змішайте борошно, молоко і яйця в глибокій тарілці, збийте міксером або вилкою.
- Наріжте цибулю кільцями, якщо вони виходять занадто великими, їх потрібно розрізати на половину й присмажте на рослинній олії.
- Нарізані невеликими шматочками сосиски киньте до цибулі, що жариться, і також якийсь час потримайте на вогні, помішуючи.
- Коли на сосисках почне з’являтися золотава скоринка, додайте до них яєчну суміш. Жарити, поки яйце не почне ставати густим.
- Переверніть на іншу сторону, накрийте кришкою й так потримаєте на вогні ще декілька хвилин.
При подачі на стіл можна посипати зеленню й капнути трохи кетчупу (або аджики). Щоб кетчуп і аджика були корисними, їх краще готувати в домашніх умовах, тому що магазинний має багато барвників і консервантів.
Це цікаво
Молочні сосиски виготовляють із тварину й пташиного фаршу. М’ясо варять із добавкою сухого молока. У сучасних умовах м’ясо заміняють на сою. Сосиски були придумані в XIX столітті у Відні або Франкфурті, два міста сперечаються між собою, яке саме з них було сосисковою батьківщиною. Імовірно, винахідливий м’ясник Іоган Ланер спочатку готував сосиски в рідному місті Франкфурті, потім — у Відні, куди він переїхав. Але сосиски готували ще в середньовічні часи, Ланер лише вдосконалив їх, почавши готувати із суміші свинини і яловичини.
Користь молочних сосисок:
- Легко готувати шляхом варіння або нагрівання в сковороді (їх можна їсти сирими, однак краще піддати термічній обробці, так смачніше і безпечніше).
- Багато вітамінів РР, фосфору, натрію.
- Можна приготувати багато блюд швидкого харчування, наприклад хот дог або той самий омлет.
Шкода:
- як правило, сосиски — продукція не тільки харчової, але й хімічної галузі, у них на підприємствах додають багато шкідливих добавок — нітрати, фосфати, підсилювачі смаку й інші;
- незважаючи на меншу калорійність молочних сосисок, у них багато соєвого білка й крохмалю, які сприяють ожирінню.
Щоб їсти смачно й не поправитися, потрібно просто вести активний спосіб життя, і підтримувати організм у такому стані, у якому не порушений обмін речовин. Сосиски бажано не вживати щоденно, а два — три рази на тиждень, це при умові, що продукт якісний.