Денверський омлет

Смажене яйце з додаванням молока, борошна або інших простих інгредієнтів перетворюється в омлет. Це, як правило, страва на сніданок. Але якщо додати перець, цибулю, твердий сир, печериці, шинку, вийде денверський омлет — страва, яку можна приготувати на вечерю й навіть до святкового столу.

З беконом

Інгредієнти

Рецепт розрахований на одну порцію. Якщо потрібно більше порцій, потрібно відповідно збільшити кількість продуктів, але жарити кожну порцію окремо, інакше вийти запіканка. Щоб приготувати омлет по денверськи потрібно:

  • 2 яйця
  • 50 грамів шинки (можна замінити беконом або просто ковбасою)
  • один солодкий перець
  • половину ріпчастої цибулі
  • 50 грамів твердого сиру, в оригіналі — сир чеддер, але його можна замінити будь-яким твердим сиром, який є у наявності
  • 50 грамів печериць
  • одна столова ложка вершкового масла
  • одна столова ложка рослинної олії
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка меленого перцю.

З кропом

Омлет не потрібно пересолювати, оскільки яйце саме по собі солоне, а шинка або ковбаса мають у своєму складі досить солі, щоб страва не мала прісний смак. Якщо в результаті страва буде недостатньо солоною, можна приправити аджикою, кетчупом, майонезом або подати з томатним соком. Якщо здається, що інгредієнтів недостатньо, можна додати ще мариновану кукурудзу або маринований залений горошок.

Приготування

Готується омлет не дуже швидко, оскільки в його складі є гриби, і багато інших інгредієнтів:

  1. Нарізаємо печериці пластинками. Бажано перед нарізкою очистити шапки від плівки. Цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, перець — невеликими кубиками.
  2. Наливаємо в сковорідку рослинну олію й жаримо грибну суміш близько чотирьох хвилин, періодично помішуючи, після цього потрібно посолити й поперчити.
  3. Кубики шинки додаємо до грибів, тримаємо на вогні ще дві хвилини. Перекладаємо суміш зі сковороди в миску.
  4. Натертий на крупній тертці сир перемішуємо із грибами й шинкою.
  5. Перемішуємо за допомогою вилки яйця, солимо й висипаємо на змащену вершковим маслом сковорідку. За допомогою лопатки потрібно яйце розподілити по всьому дну сковороди.
  6. Жаримо яйце до напівготовності, воно повинно із країв загустіти, а в центрі залишатися рідким. У цей момент, коли яйце ще не повністю готове, потрібно викласти суміш із грибів, шинки й сиру зверху яйця. У сковорідці потрібно зробити своєрідний пиріжок — згорнути навпіл омлет, закривши начинку. Коли сир почне плавитися, можна перевернути на іншу сторону й потримати на вогні ще одну хвилину.

На столі омлет потрібно посипати зеленню, на тарілку можна поставити листки салату. Зелень не варто додавати до начинки, інакше зміниться смак і запах. До цієї страви можна подати простий сірий хліб. Вийде поживна і смачна страва американської кухні.

З помідорами

Ссылка на основную публикацию