Американський омлет

Асоціації, які в нас виникають щодо харчування в США — швидко й шкідливо. Швидкий темп американського життя сприяв створенню швидкого харчування, а шкода в основному пов’язана з підвищеною калорійністю продуктів. Але ми забуваємо ще одну характеристику — їжа в США, незважаючи на простоту ще й надзвичайно смачна, саме ця властивість дозволяє їй завойовувати увесь світ. Американська їжа дуже ситна, тому нею легко поправитися у випадку, якщо калорії не витрачати за допомогою фізичного навантаження. Але глянемо з іншого боку — якщо людина багато працює, їй потрібний ситний сніданок. А якщо сніданок швидко готується, має багато корисних інгредієнтів, та ще й має гарний смак і апетитний вигляд — можна приготувати собі страву американської кухні, наприклад омлет по-американски.

З цибулею

Інгредієнти:

Омлет зі США — не простий натуральний омлет, він вимагає більшої кількості інгредієнтів. Але це все одно просто яєчня з добавками, тому набір продуктів невеликий:

  • 4 яйця
  • 100 грамів бекону
  • 1 помідор
  • 1 зубчик часнику
  • 2 столових ложки молока
  • 2 щіпки солі
  • 3 щіпки зелені — петрушки, кропу, зеленої цибулі
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Незважаючи на велику кількість яєць, вони розраховані на одну порцію. На другу порцію потрібно готовити окремо набір продуктів, оскільки велику кількість яєць важко посмажити за один раз.

Приготування

  1. Нарізаємо соломкою бекон (підійде й шинка, ковбаса, м’ясо курки).
  2. Також соломкою нарізаємо часник (можна натерти на крупній тертці або продавити через часникодавку).
  3. Жаримо часнично-беконну суміш на рослинній олії, поки бекон не отримає золотаву скоринку.
  4. Вилкою збиваємо молоко, яйця, солимо молочно-яєчну суміш.
  5. Заливаємо бекон яйцями й жаримо до напівготовності.
  6. Нарізаємо помідор і викладаємо по всій площі омлету, накриваємо кришкою й тримаємо на вогні ще одну хвилину.

Перед подачею посипаємо зеленню.

З базиліком

Поради

Для того, щоб омлет вийшов ще кращим, дотримуйтеся рекомендацій:

З перцем

  1. Пригорілий омлет має неприємний запах, і, як наслідок, смак. Для рівномірної прожарки сковороду потрібно періодично струшувати. На початку приготування вогонь повинен бути сильним, поки яйце не почне ставати густішим, до готовності потрібно жарити на слабкому вогні. Якщо все зроблено правильно, омлет не потрібно відокремлювати від сковороди, він сам зісковзне на тарілку.
  2. Для пишності можна додати трохи манної крупи або звичайного борошна, але не більш як півтори чайної ложки на чотири яйця, інакше омлет може перетворитися у твердий корж.
  3. Для вершкового смаку можна додати столову ложку сметани або домашнього майонезу на чотири яйця.
  4. Найкраща сковорода — чавунна з товстим дном.
  5. Якщо накриваєте омлет кришкою, бажано, щоб у цій крищі був отвір, який виводити вологу (пар, який буде йти від страви).
  6. Для кращого смаку краще посмажити на рослинній олії, але з додаванням чайної ложки вершкового масла.
  7. Зелень не потрібно вводити в яєчну суміш на етапі випікання, нею краще посипати яйце вже на столі, тоді збережуться корисні властивості зелені, вона буде мати приємний запах, страва стане більш апетитною.

Ссылка на основную публикацию