Натуральні продукти — можливо не самі вишукані, можливо не мають святкового вигляду, але найсмачніші і найапетитніші. А ще вони дуже корисні. Омлет натуральний готується з інгредієнтів, які завжди під рукою, це відмінний сніданок. Кілька рецептів, як приготувати омлет натуральний.
Зміст
Молочний
Інгредієнти:
- 3 курячих яйця
- 1 столова ложка молока
- 1 столова ложка рослинної олії
Приготування:
- Яйця солимо, виливаємо столову ложку молока, перемішуємо вилкою.
- Змастити сковорідку олією, розжарити сковорідку й швидко жарити омлет, постійно струшуючи сковороду.
В омлет можна загорнути м’ясні або овочеві інгредієнти.
Томатний на вершковому маслі
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 столова ложка молока
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 помідор
Приготування:
- Змішуємо яйця, молоко й порізаний помідор.
- Жаримо на розпеченій сковороді
Поки яйце не посмажилося до кінця, йому можна додати форму рулетика, скручуючи з одного краю, або форму пиріжка — загортаючи два кінці до середини.
Поради
Поради по готуванню яєць і страв з них:
- Яйця можуть мати різні мікроби на шкарлупі, їх рекомендується мити в розчині оцту, у всякому разі це є стандартом зберігання яєць для закладів громадського харчування.
- Іноді варені й сирі яйця у лотку між собою перемішуються. Щоб довідатися, де сире, а де варене, не обов’язково його розбивати, можна просто пальцями покрутити на рівній поверхні. Варене буде довго крутитися, а варене, через те, то жовток буде усередині бовтатися, скоро зупиниться.
- Якщо білок потрібно збити (наприклад, на бізе), потрібно стежити, щоб у білок не потрапила навіть трошки жовтка.
- Перед тем, як збити білки, їх потрібно охолодити в холодильнику. Не потрібно збивати на максимальній швидкості відразу, прискорюйтеся поступово.
- Іноді яйце має тріщину. Щоб при варці воно не витекло, посоліть воду, у якій варите.
- Щоб варені яйця було легше чистити, відразу після готовності швидко загартуєте їх в холодній воді. Щоб ця вода не нагрівалася, яйце можна залишити на хвилину під струменем з-під крану.
- В омлеті потрібно ретельно перемішати яйця з молоком. Але бажано не міксером, а вінчиком, або хоча б вилкою.
- Начинку додавайте після того, як закінчили збивати яйця.
- Можна зробити омлет у вигляді суфле, для цього білки потрібно окремо збити, після цього додати в ці збиті білки жовтки, перемішані з молоком.
- Омлет не любить надлишок рідини, тому не додавайте багато молока, максимум — одна столова ложка молока на одне яйце, бажано — столова ложка на декілька яєць. Тоді омлет не обпадає, а виходить пишним.