Як приготувати звичайний омлет

Натуральні продукти — можливо не самі вишукані, можливо не мають святкового вигляду, але найсмачніші і найапетитніші. А ще вони дуже корисні. Омлет натуральний готується з інгредієнтів, які завжди під рукою, це відмінний сніданок. Кілька рецептів, як приготувати омлет натуральний.

З шинкою

Молочний

Інгредієнти:

  • 3 курячих яйця
  • 1 столова ложка молока
  • 1 столова ложка рослинної олії

Із зеленою цибулею

Приготування:

  1. Яйця солимо, виливаємо столову ложку молока, перемішуємо вилкою.
  2. Змастити сковорідку олією, розжарити сковорідку й швидко жарити омлет, постійно струшуючи сковороду.

В омлет можна загорнути м’ясні або овочеві інгредієнти.

Томатний на вершковому маслі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 столова ложка молока
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 помідор

З кропом

Приготування:

  1. Змішуємо яйця, молоко й порізаний помідор.
  2. Жаримо на розпеченій сковороді

Поки яйце не посмажилося до кінця, йому можна додати форму рулетика, скручуючи з одного краю, або форму пиріжка — загортаючи два кінці до середини.

Поради

Поради по готуванню яєць і страв  з них:

  1. Яйця можуть мати різні мікроби на шкарлупі, їх рекомендується мити в розчині оцту, у всякому разі це є стандартом зберігання яєць для закладів громадського харчування.
  2. Іноді варені й сирі яйця у лотку між собою перемішуються. Щоб довідатися, де сире, а де варене, не обов’язково його розбивати, можна просто пальцями покрутити на рівній поверхні. Варене буде довго крутитися, а варене, через те, то жовток буде усередині бовтатися, скоро зупиниться.
  3. Якщо білок потрібно збити (наприклад, на бізе), потрібно стежити, щоб у білок не потрапила навіть трошки жовтка.
  4. Перед тем, як збити білки, їх потрібно охолодити в холодильнику. Не потрібно збивати на максимальній швидкості відразу, прискорюйтеся поступово.
  5. Іноді яйце має тріщину. Щоб при варці воно не витекло, посоліть воду, у якій варите.
  6. Щоб варені яйця було легше чистити, відразу після готовності швидко загартуєте їх в холодній воді. Щоб ця вода не нагрівалася, яйце можна залишити на хвилину під струменем з-під крану.
  7. В омлеті потрібно ретельно перемішати яйця з молоком. Але бажано не міксером, а вінчиком, або хоча б вилкою.
  8. Начинку додавайте після того, як закінчили збивати яйця.
  9. Можна зробити омлет у вигляді суфле, для цього білки потрібно окремо збити, після цього додати в ці збиті білки жовтки, перемішані з молоком.
  10. Омлет не любить надлишок рідини, тому не додавайте багато молока, максимум — одна столова ложка молока на одне яйце, бажано — столова ложка на декілька яєць. Тоді омлет не обпадає, а виходить пишним.

З ковбасою

Ссылка на основную публикацию