Рецепт менемена — турецького овочевого омлета

Турецька кухня славиться різноманітністю неповторних і корисних блюд. Спробуйте турецький овочевий омлет «менемен», він готується досить просто, він корисний, оскільки до його складу входить багато вітамінних рослинних компонентів.

У сковороді

Інгредієнти

Щоб приготувати турецький омлет з овочами «Менемен», нам потрібно:

  • яйця – 2 штуки
  • помідори – 2 штуки середнього розміру
  • ріпчаста цибуля – 1 штука
  • болгарський перець – 1 штука
  • часник – 2 зубчика
  • перець чилі грубого помолу (крупноперемелений) – 1 щіпка
  • рослинна олія для випікання
  • чорний перець – за смаком
  • сіль – за смаком
  • твердий сир – 50 г ( за бажанням)
  • свіжа зелень ( за бажанням).

Продукти

Приготування

Приготування менемена — турецького омлета з овочами.

Почистіть болгарський перець від зерен і наріжте його смужками або невеликими кубиками. Зубчики часнику пропустіть через прес (часникодавку) або посічіть якомога дрібніше. Наріжте цибулю — можна дрібно, крупно, півкільцями, спосіб нарізки цибулі — за бажанням.

У глибоку сковороду налийте олію і розігрійте її. Додайте перець, часник, цибулю і обсмажуйте протягом 5 хвилин на маленькому вогні доти, поки перець і лук не стануть м’якими.

Є різні способи підготовки помідорів для приготування турецької яєчні. Помідори опустіть спершу в окріп на 15 секунд, потім у холодну воду. Зніміть шкірку й наоієье маленькими кубиками. Інший варіант – натерти помідори на тертці, попередньо розрізавши їх навпіл і не очищаючи від шкурки. Нарізані помідори викладіть в сковороду до перцю й цибулі. Усе перемішайте, додайте сіль, чорний мелений перець і готуйте 5-10 хвилин.

В окремій ємності збийте вінчиком яйця й починайте повільно виливати в сковороду, постійно помішуючи. Тушкуєте декілька хвилин, поки яйця не загустіють. Виключіть вогонь.

Додайте сир, перець чилі, прикрасьте свіжою зеленню й подавайте до стола зі свіжим хлібом, який можна макати в підливку. Бажано готувати омлет до повного випарювання вологи.

За цим рецептом повинно вийти дві порції омлету.

Особливості

Існує кілька варіантів подачі «Менемену» до столу. Якщо ви прийшли в кафе або ресторан у Туреччині, швидше за все, вас запитають, як ви бажаєте їсти: із загальної сковороди чи порціонно. Весела компанія друзів або родичі збирається в кафе, проводить час за трапезою, вмокуючи свіжовипечений хліб у загальну сковороду з омлетом. Зрозуміло, такий варіант подачі підходить в основному для близьких людей. Частіше блюдо подається порціонно на спеціальній сковороді.

Завдяки великій кількості овочів, блюдо корисне для організму. Болгарський перець допомагає при стресі, безсоні. Цибуля зміцнює імунітет, допомагає боротися із застудою. У помідорах є величезна кількість вітамінів і компонентів, які позитивно впливають на здоров’я.

Омлет турецький «Менемен» – смачна, корисна й ситна страва турецької кухні. За традицією цей омлет подається на сніданок: він зарядить вас енергією й бадьорістю на весь день.

Ссылка на основную публикацию