Омлет і свіжозаморожений горошок

Зелений горошок може бути маринованим, свіжим або свіжозамороженим. Маринований горох втрачає багато корисних властивостей, свіжий має короткий період дозрівання. Тому в стравах, де потрібний смак гороху і його корисні властивості, використовують цей овоч із морозильника. Додаючи зелений горошок в омлет, знижується концентрація холестерину в продукті, зменшується калорійність, смак стає літнім, а сама страва — дієтичною.

З сиром

Інгредієнти

Щоб приготувати омлет із зеленим горошком, підготуйте продукти:

  • 2 яйця
  • половину склянки молока
  • 100 грамів зеленого горошку (свіжого або замороженого, можна взяти маринований)
  • щіпка солі.

Омлет можна приготувати з додаванням будь-яких свіжих, морожених або консервованих овочів. Для смаку можна додати цибулю.

Овоч

Приготування

Готуємо омлет з горошком:

  1. Якщо горошок свіжий, його можна відразу використовувати, якщо заморожений — потрібно розморозити.
  2. Висипаємо у форму для духовки або в мультиварку ( при приготуванні в мультиварці потрібно виставити режим «Випічка»), посуд для приготування потрібно трохи змастити рослинною олією.
  3. Змішуємо яйця, молоко, сіль, перемішуємо вилкою або вінчиком, не збиваючи сильно.
  4. Молочно-яєчну суміш виливаємо на горох.
  5. У духовці страва готується 20 хвилин, температура готування в духовці — 150 градусів, аерогриль повинен нагрітися до 180 градусів, мультиварка повинна стояти на програмі Випічка, якщо в мультиварці варимо на парі, то готувати потрібно півгодини. Приготування в пароварці займає 15 хвилин. Але можна випікати й на простій сковороді.

З бринзою

Подавати омлет краще із сірим хлібом і овочевим салатом. Можна зверху посипати твердим сиром або невеликими шматочками м’якого солоного сиру. Зелень краще додати при подачі, а не на етапі приготування.

Це цікаво

Горох вирощували в Європі й Азії — він був їжею для простих людей і знаті в Індії, Китаю, Греції, Риму. Античні традиції вирощування гороху збереглися в середньовічній Іспанії, де горох готувили в у вигляді юшки із шинкою й горохового пюре. Звідти культура поширилася на Францію, де горохове пюре подавалися зі шкварками. В епоху середньовіччя вважалося важливим, щоб страва була тривалий час гарячою, це дозволяло людям зберігати здоров’я в холодну пору року, горохове пюре зі свинячим салом прекрасно справлялося із цим завданням.

Запіканка

Німці оцінили користь цього овоча, використовуючи його в армійському раціоні. Але найпоширенішим горох став у Росії, де він прекрасно ріс на бідних ґрунтах в умовах холодного клімату. Справа в тому, що горох росте швидко і його зручно вирощувати, коли літо тепле, але коротке. Крім того, ця культура одна з небагатьох берет азот не із ґрунту, а з повітря, тому дає прекрасні врожаї навіть там, де інші рослини дозрівають із труднощами.

Головні сорти:

  1. Лущильний — із гладкою шкірочкою, плоди крохмалисті. Використовують для варіння в супах, для горохового пюре.
  2. Мозковий — зі зморщеною шкірочкою, солодкий на смак, використовується для консервування.
  3. Цукровий — для заморозок і свіжого вживання.

Горох корисний і практично не має протипоказань:

  • багато лимонної й аскорбінової кислоти, корисних амінокислот;
  • багато вітамінів (усіх груп, але особливо багато вітамінів В и РР) і мінералів;
  • після дозрівання утворюється багато крохмалю, що робить його менш солодким, але більш поживним
  • селен корисний при лікуванні онкології;
  • горох використовується для профілактики серцевих хвороб, гіпертонії, піднімає імунітет;
  • у горосі дуже багато рослинного білка.

Горох їдять у свіжому виді, консервують, додають у різні варені, печені страви, у салати.

Ссылка на основную публикацию