Рецепт омлета із яєць

Представляємо рецепти омлетів — класиичний, пуляр на сковороді, з овочами в духовці, рулет із омлету.

Із шампіньйонами

Класичний

Щоб приготувати пишний пористий омлет з яєць потрібно знати декілька особливостей.

Для приготування класичного омлету знадобляться такі інгредієнти:

  • яйце – 4 штуки
  • молоко – 150 мілілітрів
  • сіль – половина чайної ложки
  • рослинна олія – 1 чайна ложка
  • вершкове масло – по смакові

Приступаємо до приготування пишного омлету:

  1. Готуємо страву в духовці. Попередньо розігріти духовку до 250 градусів.
  2. Змішуємо яйця із сіллю. Не потрібно збивати яйця, а тільки добре перемішати. Якщо залишиться трохи не змішаного білка, нічого страшного.
  3. Далі вливаємо в яйця молоко. Вливаємо невеликими порціями й перемішуємо. Не потрібно збивати.
  4. Змастити форму, у якій буде спікатися омлет, рослинною олією. Краще брати оливкову олію, вона корисніша.
  5. Потім виливаємо масу у форму для запікання. Поставити форму в розігріту духовку. Приготування омлету займе 20-25 хвилин.
  6. Під час приготування омлет повинен вкритися рум’яною скоринкою.
  7. Дістати омлет, розрізати у формі трикутників і, за бажанням, змастити розтопленим вершковим маслом.

З оливками

Омлет «Пуляр» на сковороді

Рецепт цього пишного омлету на сковороді датується 18 століттям і прийшов він до нас із Франції. Знаменита на той момент родина Пуляр відкрили свій ресторан, який користувався великою популярністю серед місцевих, особливо відвідувачам подобався омлет. Рецепт зберігся до наших пор. «Пуляр» за автентичним рецептом можна спробувати в однойменному ресторані у Франції, але його ціна біля 30 євро. Навіщо ж витрачати такі гроші, якщо можна приготувати «Пуляр» у домашніх умовах, і він вийде у вас не гірше ресторанного.

Отже, для приготування омлету «Пуляр» вам знадобляться такі інгредієнти:

  • яйця курячі — 4 штуки
  • молоко або вершки (жирність вершків не менше 15%) – 2 столові ложки
  • сіль за смаком
  • вершкове масло – 1 чайна ложка

Приступаємо до приготування нескладного рецепта:

  1. Спершу відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій мисці потрібно збити білки, щоб утворювалася велика піна. Додати щіпку солі.
  2. Потім у мисці трохи збиваємо яєчні білки, додаємо молоко або вершки 15-20%, трохи солі.
  3. Ставимо антипригарну сковороду на середній вогонь, щоб вона розігрілася. Виливаємо яєчні жовтки на сковороду й рівномірно розподіляємо по поверхні. Жовтки повинні «схопитися».
  4. Далі викладаємо збиті білки на жовтки, розрівнюємо. Тепер вогонь потрібно прикрутити до мінімального. Не потрібно накривати сковороду кришкою.
  5. Визначаємо готовність омлету. Для цього потрібно торкнутися білкової маси пальцем, і якщо вона не прилипає, то омлет готовий.
  6. Акуратно скласти омлет навпіл і розрізати на зручні для вас порції.
  7. За бажанням, прикрасити зеленню.

Смачний «Пуляр» готовий.

З овочами в духовці

Літо – пора свіжих овочів. Хорошим варіантом для сніданку буде омлет з овочами й сиром на сковороді.

Інгредієнти для приготування страви:

  • яйце куряче – 4 штуки
  • сир твердий – 50 грамів
  • помідор – 1 штука;
  • болгарський перець (можна різних кольорів) – 1 штука
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком
  • зелень (кріп, петрушка)

Спосіб приготування:

  1. Нарізати болгарський перець кубиками, помідори – тонкими кружечками.
  2. Злегка збити яйця, додавши 2 столові ложки води, перець і щіпку солі.
  3. Сир натерти на тертці. Зелень подрібнити.
  4. Сковороду змастити рослинною олія й обсмажити болгарський перець із подрібненим часником (часник може бути висушений).
  5. Додати помідори й зелень.
  6. Залити яєчною сумішшю.
  7. Посипати сиром.
  8. Накрити кришкою й готувати 3-4 хвилини, готовність перевіряти самостійно.

Смачний літній омлет готовий.

Рулет з омлету

Начинка рулету може бути різної, тут представлено два «святкові» варіанти.

Для приготування омлету з начинкою нам знадобиться:

Для омлету:

  • яйця курячі – 6 штук
  • шпинат – 1 пучок
  • майонез – 100 грамів
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія для випікання

Для начинки:

  • вершковий сир (наприклад філадельфія) — 200 грамів
  • червона ікра – 50 грамів
  • червона риба – 200 грамів
  • авокадо – 1 штука

Приступаємо до приготування страви:

  1. Нарізати дрібно 1 пучок шпинату.
  2. Збити 6 яєць із 100 грамами майонезу, посолити, усе перемішати.
  3. Розподілити омлетну масу по дну металевої форми (деко), попередньо стастивши деко рослинною олією. Випікати при температурі 200 градусів у протягом 15-20 хвилин.
  4. Дістати з духовки й дати охолонути.
  5. Коли омлет охолонув, формуємо рулетики. Для цього розріжемо омлет на смужки, змащуємо вершковим сиром, додаємо ікру й загортаємо. Другий варіант начинки: змастити рулет вершковим сиром, покласти смужки червоної риби (наприклад сьомга) і декілька шматочків авокадо. Начинку робимо за смаком. Можна додати багато начинки й вийде «по-багатому».
  6. Рулетики ставимо в холодильник на одну годину, щоб вони охололи.

Ссылка на основную публикацию