Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Омлет може бути вегетаріанським, якщо його приготувати із сиру тофуз. Звичайно, це буде не справжній омлет, оскільки в ньому не буде яєць, однак за смаком страва буде нагадувати смажене яйце. Сир тофу виробляється із соєвих бобів, він має нейтральний смак, з нього можна готувати різні страви, у тому числі і несправжню яєчню. Представляємо рецепт омлету із сира тофу.
Із солодким перцем
Для приготування омлета із тофу нам потрібно:
- 300 грамів сиру тофу (якщо в пачці 400 грамів, можна використати 400 грамів)
- 3 солодких перця
- 2 столові ложки соняшникової олії для смаження
- щіпка солі
- щіпка чорного меленого перцю.
Страва готується біля 15 хвилин. Приготування:
- Миємо солодкий перець, розрізаємо на дві половинки і очищуємо від насіння. Нарізаємо кубиками.
- Тофу ставимо в глибоку тарілку, солимо, перчимо, розминаємо вилкою або товкмачкою для картоплі-пюре.
- Розігріваємо сковорідку, додаємо рослинну олію.
- Всипаємо перець, можна також додати зелену або ріпчасту цибулю (цибулю потрібно порізати на дрібні шматочки) і тушимо на невеликому вогні.
- Коли овочі стануть м’якими, потрібно додати тофу і перемішати.
Готуємо омлет протягом 4 хвилин. Виходить дві порції, якщо ми використали 300 грамів сиру і 3 порції, якщо ми використали 400 грамів сиру.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
З помідорами та часником
Нам потрібно:
- 300 грамів сиру тофу
- часник – 2 зубці
- 1 помідор середнього розміру
- зелена цибуля
- щіпка солі
- щіпка перцю
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Дрібно наріжте помідор, часник і зелену цибулю.
- Прогрійте сковороду, влийте дві столові ложки соняшникової олії.
- Всипте цибулю, часник і помідор на сковороду, протушіть.
- За допомогою вилки розімніть в тарілці сир тофу, всипте до помідорів, цибулі і часнику, які тушкуються в сковороді, посоліть, поперчіть.
Жарте протягом трьох хвилин, перемішуючи лопаткою. Посипте цю несправжню яєчню дрібно нарізаною петрушкою. Жарений сир тофу можна їсти самостійно, а можна подавати з гарніром – макаронами, рисом, гречкою, картоплею-пюре чи із свіжими овочами (помідор, огірок, листя салату).
Користь
Сир тофу почали виготовляти у ІІ столітті до нашої ери в Китаї, в VIII столітті цей продукт став популярним у Японыъ. Його використовують в національних кухнях Тайланду, В’єтнаму і Кореї.
Виробряють продукт шляхом згортання білка соєвого молока під дією коагулянта (речовина, яка приводить до згортання) – хлориду магнія, лимонної кислоти, сульфату кальція. На острові Окінава як коагулянт використовують морську воду, у складі якої є солі кальцію і магнію.
Сир тофу має біля 10 відсотків рослинного білку у щільному сирі, біля 5 відсотків – у м’якому сирі. У продукті багато заліза та кальцію.