Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Стручкову (спаржеву, шпарагову) квасолю (фасолю) в кулінарії почали використовувати італійці в ХVIII столітті. Солодкуваті стручки квасолі різних сортів відрізняються за кольором – від зеленого до лимонно-жовтого. Спаржева квасоля швидко готується, містить багато вітамінів та мікроелементів, підходить для дієтичного харчування. Боби у стручках добре поєднуються з яєчнею. Омлет зі стручковою квасолею буде хорошим сніданком. Рецепти — класичний, із сиром, з шампіньйонами.
Зміст
Класичний рецепт
Складники:
- попередньо відварена квасоля – 300 грамів
- яйця – 4 штуки
- сметана або молоко – 4 столові ложки
- сіль, спеції.
- суміш вершкового масла і соняшникової олії в рівних пропорціях (для смаження).
Омлет з квасолею, приготування:
- Збити яйця, сметану, сіль і спеції, використовуючи вінчик, міксер або блендер.
- На дно попередньо розігрітої сковороди покласти шматочок вершкового масла, почекати, поки воно стане рідким і додати соняшникову олію.
- Викласти стручки і обжарити, помішуючи, протягом трьох хвилин.
- Влити збиті яйця.
- Сковороду накрити кришкою і готувати омлет на середньому вогні до готовності.
- Акуратно викласти готову страву в порційні тарілки, прикрасити зеленню та шматочками помідорів.
Із стручковою квасолею і сиром
Щоби приготувати омлет зі стручковою квасолею та сиром, нам потрібні продукти:
- квасоля у стручках – свіжа або заморожена – 300 грамів
- яйця – 3 – 4 штуки
- ріпчаста цибуля – 1 головка
- натертий на терці сир – 50 грамів.
- сіль, спеції – за смаком
- масло для смаження.
Омлет зі стручковою басолею, рецепт приготування:
- Квасолю відварити, відрізати кінці, стручки порізати на рівні частини.
- Викласти підготовані овочі на розігріту сковороду з маслом, смажити потрібно не більш, як три хвилини.
- Подрібнити ножем ріпчасту цибулю, додати на сковороду.
- Підготувати яєчну суміш, добре збивши її вінчиком.
- Додати сир, спеції, сіль.
- Влити збите яйце до квасолі і готувати під кришкою до готовності.
Цей рецепт підходить і для приготування омлету у духовці. Для цього суміш обжарених бобових і цибулі потрібно викласти у форму для запікання, залити яєчною сумішшю. Коли рідина почне тверднути, форму потрібно вийняти з духовки і посипати зверху сиром. Після цього запікати до готовності. Омлет, приготований у духовці, зручніше розрізати на порційні шматки.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Зі спаржевою квасолею та шампіньйонами
Страви зі спаржевою квасолею можна подавати і на вечерю.
Інгредієнти:
- 100 грамів грибів (шампіньйони можна замінити гливами або грибами з лісу);
- 300 грамів спаржевої квасолі;
- одна середня цибулина;
- 4 – 5 яєць;
- перець, сіль, спеції;
- молоко або вершки;
- олія для смаження.
Алгоритм приготування:
- Стручки попередньо відвареної спаржевої фасолі нарізати рівними шматочками, кінчики потрібно відрізати і викинути.
- Подрібнити кубиками цибулю.
- Помити гриби і тонко нарізати на пластинки.
- У збиту яєчну суміш додати спаржеву квасолю та гриби.
- Цибулю посмажити на олії.
- Влити в сковороду яєчну масу з овочами.
- Жарити під закритою кришкою.
Страви по всіх вище вказаних рецептах підходять для духовки, мікрохвильовки і мультиварки в режимі «випічка». Середня тривалість приготування 20 – 30 хвилин, калорійність класичного омлета – 91,2 кілокалорії на 100 грам готового виробу. Омлети із сиром, ковбасою та грибами більш поживні, що потрібно врахувати при організації дієтичного і дитячого харчування.
Яєчня
На сніданок можна замість омлета приготувати яєчню зі стручками квасолі, помідорами і ковбасою. Для цього потрібно приготувати фасолю, попередньо протушивши її із вершковим маслом або соняшниковою олією на сковороді, порізати шматочками варену ковбасу і помідори.
В посуду з тушеною басолею викласти ковбасу і прожарити протягом двох хвилин. Потім додати помідори і залити яйця. Посолити, додати спеції і перемішати. Страву готувати до моменту згортання білка, потім виключити вогонь і дати постояти декілька хвилин.
Викласти на порційні тарілки, прикрасити зеленню.
Як зробити омлет пишним
Щоби омлет вийшов високим, пишним і щільним при його приготуванні слід дотримуватися рекомендацій:
- яйця слід розділити на білок та жовток, кожен компонент збити окремо, а потім з’єднати разом;
- як рідину можна використовувати не тільки молоко і вершки, можна додати звичайну воду чи несолену мінеральну воду;
- міркою для рідини добре служить половинка скорлупки яйця, на одне яйце слід брати одну таку скорлупку рідини;
- замість борошна можна використовувати манну крупу.