Рецепт омлета із квасолею

Стручкову (спаржеву, шпарагову) квасолю (фасолю) в кулінарії почали використовувати італійці в ХVIII столітті. Солодкуваті стручки квасолі різних сортів відрізняються за кольором – від зеленого до лимонно-жовтого. Спаржева квасоля швидко готується, містить багато вітамінів та мікроелементів, підходить для дієтичного харчування. Боби у стручках добре поєднуються з яєчнею. Омлет зі стручковою квасолею буде хорошим сніданком. Рецепти — класичний, із сиром, з шампіньйонами.

З помідорами

Класичний рецепт

Складники:

  • попередньо відварена квасоля – 300 грамів
  • яйця – 4 штуки
  • сметана або молоко – 4 столові ложки
  • сіль, спеції.
  • суміш вершкового масла і соняшникової олії в рівних пропорціях (для смаження).

Омлет з квасолею, приготування:

  1. Збити яйця, сметану, сіль і спеції, використовуючи вінчик, міксер або блендер.
  2. На дно попередньо розігрітої сковороди покласти шматочок вершкового масла, почекати, поки воно стане рідким і додати соняшникову олію.
  3. Викласти стручки і обжарити, помішуючи, протягом трьох хвилин.
  4. Влити збиті яйця.
  5. Сковороду накрити кришкою і готувати омлет на середньому вогні до готовності.
  6. Акуратно викласти готову страву в порційні тарілки, прикрасити зеленню та шматочками помідорів.

Овочі

Із стручковою квасолею і сиром

Щоби приготувати омлет зі стручковою квасолею та сиром, нам потрібні продукти:

  • квасоля у стручках – свіжа або заморожена – 300 грамів
  • яйця – 3 – 4 штуки
  • ріпчаста цибуля – 1 головка
  • натертий на терці сир – 50 грамів.
  • сіль, спеції – за смаком
  • масло для смаження.

Омлет зі стручковою басолею, рецепт приготування:

  1. Квасолю відварити, відрізати кінці, стручки порізати на рівні частини.
  2. Викласти підготовані овочі на розігріту сковороду з маслом, смажити потрібно не більш, як три хвилини.
  3. Подрібнити ножем ріпчасту цибулю, додати на сковороду.
  4. Підготувати яєчну суміш, добре збивши її вінчиком.
  5. Додати сир, спеції, сіль.
  6. Влити збите яйце до квасолі і готувати під кришкою до готовності.

 

Цей рецепт підходить і для приготування омлету у духовці. Для цього суміш обжарених бобових і цибулі потрібно викласти у форму для запікання, залити яєчною сумішшю. Коли рідина почне тверднути, форму потрібно вийняти з духовки і посипати зверху сиром. Після цього запікати до готовності. Омлет, приготований у духовці, зручніше розрізати на порційні шматки.

Зі спаржевою квасолею та шампіньйонами

Страви зі спаржевою квасолею можна подавати і на вечерю.

Інгредієнти:

  • 100 грамів грибів (шампіньйони можна замінити гливами або грибами з лісу);
  • 300 грамів спаржевої квасолі;
  • одна середня цибулина;
  • 4 – 5 яєць;
  • перець, сіль, спеції;
  • молоко або вершки;
  • олія для смаження.

Алгоритм приготування:

  1. Стручки попередньо відвареної спаржевої фасолі нарізати рівними шматочками, кінчики потрібно відрізати і викинути.
  2. Подрібнити кубиками цибулю.
  3. Помити гриби і тонко нарізати на пластинки.
  4. У збиту яєчну суміш додати спаржеву квасолю та гриби.
  5. Цибулю посмажити на олії.
  6. Влити в сковороду яєчну масу з овочами.
  7. Жарити під закритою кришкою.

Страви по всіх вище вказаних рецептах підходять для духовки, мікрохвильовки і мультиварки в режимі «випічка». Середня тривалість приготування 20 – 30 хвилин, калорійність класичного омлета – 91,2 кілокалорії на 100 грам готового виробу. Омлети із сиром, ковбасою та грибами більш поживні, що потрібно врахувати при організації дієтичного і дитячого харчування.

Яєчня

На сніданок можна замість омлета приготувати яєчню зі стручками квасолі, помідорами і ковбасою. Для цього потрібно приготувати фасолю, попередньо протушивши її із вершковим маслом або соняшниковою олією на сковороді, порізати шматочками варену ковбасу і помідори.

В посуду з тушеною басолею викласти ковбасу і прожарити протягом двох хвилин. Потім додати помідори і залити яйця. Посолити, додати спеції і перемішати. Страву готувати до моменту згортання білка, потім виключити вогонь і дати постояти декілька хвилин.

Викласти на порційні тарілки, прикрасити зеленню.

Як зробити омлет пишним

Щоби омлет вийшов високим, пишним і щільним при його приготуванні слід дотримуватися рекомендацій:

  • яйця слід розділити на білок та жовток, кожен компонент збити окремо, а потім з’єднати разом;
  • як рідину можна використовувати не тільки молоко і вершки, можна додати звичайну воду чи несолену мінеральну воду;
  • міркою для рідини добре служить половинка скорлупки яйця, на одне яйце слід брати одну таку скорлупку рідини;
  • замість борошна можна використовувати манну крупу.

Ссылка на основную публикацию