Рецепт омлету для діабетиків

При приготуванні спеціального омлету для діабетиків можна використовувати продукти з низьким змістом глікемічного індексу цукрів і з малою калорійністю. До таких продуктів слід віднести: яйця, молоко, соєві сири, індиче або куряче філе, баклажани, гриби, цибулю, паприку, помідори, часник, стручкову квасолю, капусту. Представляємо два рецепти омлетів для діабетиків – грецький, із броколі й сиром фета.

З помідорами

Грецький

Інгредієнти:

  • шпинат – 150 грамів
  • гриби свіжі (печериці або вешенки) – 150 грамів
  • сир тофу – 50 грамів
  • ріпчаста цибуля – 60 грамів
  • яєчні білки – 3 штуки
  • рослинне рафіноване масло, щоб посмажити – 30 грамів
  • один пучок петрушки
  • один пучок кропу
  • вода – 25 грамів
  • сіль
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Цибулю почистити і подрібнити.
  2. Гриби вимити, почистити й дрібно порізати.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи рослинної олії.
  4. Додати в олію воду.
  5. Пересипати в прогріту олію (з водою) на сковороду цибулю із грибами, потушити на невеликому вогні протягом десяти хвилин.
  6. Обсмажені гриби із цибулею перекласти в миску й трохи остудити.
  7. Додати до грибів яєчні білки, перемішати.
  8. Сир тофу натерти на великій тертці, додати до грибів.
  9. Шпинат вимити й дрібно порізати, посмажити на соняшниковій олії.
  10. Залити шпинат омлетною сумішшю, посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати протягом 15 хвилин.
  11. Готовий омлет посипати зелень.

У сковороді

Із броколі й сиром фета

Продукти на чотири порції:

  • оливкова олія – 30 грамів
  • броколі – 100 грамів
  • капуста брюссельська – 100 грамів
  • курячі яйця – 4 штуки
  • ріпчаста цибулина – 60 грамів
  • сир фета – 100 грамів
  • пучок петрушки
  • вода газована – 25 грамів
  • сіль
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Цибулю почистити й порізати півкільцями.
  2. Броколі й брюссельську капусту відварити в трохи підсоленій воді. Потім остудити й порізати на невеликі шматочки.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи оливкової олії і води.
  4. Пересипати в сковороду цибулю, броколі й брюссельську капусту. П’ять хвилин обсмажувати овочі на сильному вогні, постійно помішуючи.
  5. Яйця збити разом із сіллю.
  6. Додати збиті яйця до овочів, готувати протягом двох хвилин.
  7. Сир натерти на великій тертці й посипати ним омлет, тримаємо на вогні ще три хвилини.
  8. Посипати готовий омлет дрібно нарізаною зеленню.

Ссылка на основную публикацию