Як приготувати омлет без додавання борошна

Жарене яйце — це хороший сніданок, який готується за декілька хвилин. Якщо додати борошно та інші інгредієнти, виходить омлет. Але також можна приготувати омлет і без борошна, пропонуємо декілька рецептів.

З грибами

Із сиром

Омлет з розплавленим, тягучим сиром — прекрасний початок дня для дітей і дорослих. Потрібно взяти звичайний твердий сир, але з натурального молока, не використовуйте сирний продукт (з додаванням рослинних жирів, який може бути хоч і смачним, але не настільки корисним.

Інгредієнти:

  • 4 курячих яйця
  • 50 грамів твердого сиру
  • 100 грамів молока
  • невеликий пучок кропу
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • щіпка солі.

Сніданок

Приготування:

  1. Яйця помістити у миску, додати молоко і збити вилкою.
  2. Натріть сир на терці  (можна крупні), наріжте кріп.
  3. Жарити на розігрітій сковороді з рослинною олією три хвилини, додайте сир і жарте ще три хвилини.

Як тільки сир розплавиться, страву потрібно посипати зеленню і подати на стіл.

З хлібом

Омлет часто роблять із хлібом. Хлібні шматочки роблять страву дуже ситною, з щільною консистенцією. Така страва не дає бути голодним до обіду.

Інгредієнти:

  • 4 курячих яйця
  • 2 шматочки тостового хліба (чи будь-якого іншого у такій самій кількості
  • 1 склянка молока
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 30 грамів копченої грудинки (можна взяти бекон, ковбасу, шинку)
  • 1 помідор
  • трохи зелені — кропу чи петрушки
  • сіль, перець.

У сковороді

Приготування:

  1. Змішуємо яйця з молоком.
  2. Хліб нарізаємо соломкою.
  3. Додаємо також нарізану соломкою грудинку, дрібно нарізану зелень, солимо, перчимо.

Жаримо на сковороді, попередньо розтопивши вершкове масло. Жаримо 4 хвилини з одного боку і 4 — з іншого. До омлета можна додати перець, помідор, трохи цибулі — вони тільки покращать смак. Якщо хочете, щоб хліб був хрустким — пожарте спершу його, а потів у сковороду влийте яйця.

Запіканка

Запіканка нам відома з дитячого садочку, де часку подавали омлет прямокутними шматочками — це яєчна запіканка, спечена в спеціальній формі. Робиться вона просто, її получається багато через повітряну консистенцію. Це справжній яєчний пиріг, в який можна додати трохи болгарського перцу і цибулі для покращення смаку.

Інгредієнти:

  • 10 яєць
  • 500 грамів молока
  • 3 столових ложки вершкового масла (дві — для омлета, одна — для того, щоб змастити форму)
  • 1 чайна ложка солі.

Для випікання краще використовувати невелику глибоку форму для випічки, але підійде й будь-яка форма, або просто глибока сковорода. Останнім часом з’являються керамічні форми, а також і з інших матеріалів, які можна використовувати в духовці, але класична яєчна запіканка готується в залізній посудині. Заповнювати сковороду або форму потрібно на дві третини, тому що запіканка в процесі приготування може «підрости».

Запечений

Приготування:

  1. Форму або сковороду потрібно рівномірно змастити вершковим маслом.
  2. Молоко, яйця, сіль перемішують у мисці до однорідної консистенції, але збивати не потрібно, потрібно влити у форму (не більш, ніж на дві третини від висоти бортиків).
  3. Духовку потрібно розігріти до температури 200 градусів, при такій температурі випікати запіканку протягом 30 хвилин.
  4. Омлет повинен піднятися, але якщо духовку відкрити, він може впасти. Тому духовку відкривати не слід, поки страва не охолоне. Якщо все зробити правильно, на страві з’являється золотава скоринка.
  5. Під час запікання не слід відкривати духовку, щоб уникнути обпадання омлету;
  6. Готовий омлет нарізають на порціонні шматки (квадрати і прямокутники), на кожен з яких кладуть по шматочку вершкового масла й відразу, ще теплим, подають на стіл.

Іноді в запіканку додають борошно, соду, яйце збивають. Цього робити не треба, оскільки смак, консистенція блюда будуть іншими.

Поради

При приготуванні омлету можна дотримуватися порад і рекомендацій:

Інгредієнт

  • молоко можна замінити сметаною,
  • можна трохи додати соди (маленьку щіпку) — це зробить смак омлету особливим, але втім краще приготувати натуральний омлет, без таких додатків,
  • борошно в омлет додають із розрахук  половина чайної ложки на одне яйце,
  • при додаванні борошна можна налити одну чайну ложку води, щоб омлет вийшов більш пишним,
  • жарити краще на слабкому вогні із кришкою;
  • можна додавати різні добавки — соуси, помідори, перець, горошок, мариновану кукурудзу, бекон і іншу м’ясну нарізку.

Ссылка на основную публикацию