Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Жарене яйце — це хороший сніданок, який готується за декілька хвилин. Якщо додати борошно та інші інгредієнти, виходить омлет. Але також можна приготувати омлет і без борошна, пропонуємо декілька рецептів.
Із сиром
Омлет з розплавленим, тягучим сиром — прекрасний початок дня для дітей і дорослих. Потрібно взяти звичайний твердий сир, але з натурального молока, не використовуйте сирний продукт (з додаванням рослинних жирів, який може бути хоч і смачним, але не настільки корисним.
Інгредієнти:
- 4 курячих яйця
- 50 грамів твердого сиру
- 100 грамів молока
- невеликий пучок кропу
- 2 столових ложки рослинної олії
- щіпка солі.
Приготування:
- Яйця помістити у миску, додати молоко і збити вилкою.
- Натріть сир на терці (можна крупні), наріжте кріп.
- Жарити на розігрітій сковороді з рослинною олією три хвилини, додайте сир і жарте ще три хвилини.
Як тільки сир розплавиться, страву потрібно посипати зеленню і подати на стіл.
З хлібом
Омлет часто роблять із хлібом. Хлібні шматочки роблять страву дуже ситною, з щільною консистенцією. Така страва не дає бути голодним до обіду.
Інгредієнти:
- 4 курячих яйця
- 2 шматочки тостового хліба (чи будь-якого іншого у такій самій кількості
- 1 склянка молока
- 1 столова ложка вершкового масла
- 30 грамів копченої грудинки (можна взяти бекон, ковбасу, шинку)
- 1 помідор
- трохи зелені — кропу чи петрушки
- сіль, перець.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Змішуємо яйця з молоком.
- Хліб нарізаємо соломкою.
- Додаємо також нарізану соломкою грудинку, дрібно нарізану зелень, солимо, перчимо.
Жаримо на сковороді, попередньо розтопивши вершкове масло. Жаримо 4 хвилини з одного боку і 4 — з іншого. До омлета можна додати перець, помідор, трохи цибулі — вони тільки покращать смак. Якщо хочете, щоб хліб був хрустким — пожарте спершу його, а потів у сковороду влийте яйця.
Запіканка
Запіканка нам відома з дитячого садочку, де часку подавали омлет прямокутними шматочками — це яєчна запіканка, спечена в спеціальній формі. Робиться вона просто, її получається багато через повітряну консистенцію. Це справжній яєчний пиріг, в який можна додати трохи болгарського перцу і цибулі для покращення смаку.
Інгредієнти:
- 10 яєць
- 500 грамів молока
- 3 столових ложки вершкового масла (дві — для омлета, одна — для того, щоб змастити форму)
- 1 чайна ложка солі.
Для випікання краще використовувати невелику глибоку форму для випічки, але підійде й будь-яка форма, або просто глибока сковорода. Останнім часом з’являються керамічні форми, а також і з інших матеріалів, які можна використовувати в духовці, але класична яєчна запіканка готується в залізній посудині. Заповнювати сковороду або форму потрібно на дві третини, тому що запіканка в процесі приготування може «підрости».
Приготування:
- Форму або сковороду потрібно рівномірно змастити вершковим маслом.
- Молоко, яйця, сіль перемішують у мисці до однорідної консистенції, але збивати не потрібно, потрібно влити у форму (не більш, ніж на дві третини від висоти бортиків).
- Духовку потрібно розігріти до температури 200 градусів, при такій температурі випікати запіканку протягом 30 хвилин.
- Омлет повинен піднятися, але якщо духовку відкрити, він може впасти. Тому духовку відкривати не слід, поки страва не охолоне. Якщо все зробити правильно, на страві з’являється золотава скоринка.
- Під час запікання не слід відкривати духовку, щоб уникнути обпадання омлету;
- Готовий омлет нарізають на порціонні шматки (квадрати і прямокутники), на кожен з яких кладуть по шматочку вершкового масла й відразу, ще теплим, подають на стіл.
Іноді в запіканку додають борошно, соду, яйце збивають. Цього робити не треба, оскільки смак, консистенція блюда будуть іншими.
Поради
При приготуванні омлету можна дотримуватися порад і рекомендацій:
- молоко можна замінити сметаною,
- можна трохи додати соди (маленьку щіпку) — це зробить смак омлету особливим, але втім краще приготувати натуральний омлет, без таких додатків,
- борошно в омлет додають із розрахук половина чайної ложки на одне яйце,
- при додаванні борошна можна налити одну чайну ложку води, щоб омлет вийшов більш пишним,
- жарити краще на слабкому вогні із кришкою;
- можна додавати різні добавки — соуси, помідори, перець, горошок, мариновану кукурудзу, бекон і іншу м’ясну нарізку.