Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки називаються заварними через те, що в процесі приготування тісто нагрівають (в одних рецептах не доводять до кипіння, в інших рецептах воно повинно почати кипіти). Представляємо рецепти оладок — заварні на кефірі й французькі заварні.
Заварні оладки на кефірі
Оладки – неймовірно смачний і ситний сніданок, який дуже люблять і діти, і дорослі. Для приготування пишних і ніжних оладокзнадобляться наступні інгредієнти:
- кефір – 250 мілілітрів;
- вода – 40 мілілітрів;
- яйця – 1 штука;
- борошно – 230 грамів;
- цукор – 5 столових ложок;
- сіль – половину чайної ложки;
- сода – половину чайної ложки.
Час приготування – біля 40 хвилин. Рецепт розрахований на 6 порцій.
Рецепт приготування:
- У каструльці змішайте кефір і воду. Поставте на повільний вогонь, до кипіння доводити не потрібно.
- В іншій тарілці збийте яйце й цукор. Краще використовувати вінчик. Цукор додавайте за смаком. Якщо плануєте снідати із солодким соусом, зменшіть кількість цукру в рецепті.
- У тарілку із цукром влийте тонким струменем кефір. Швидко перемішайте.
- Отриману масу збивайте до появи пінки.
- Поступово вводіть в масу просіяне борошно. Тісто повинне вийти густим, воно не повинне стікати з ложки, інакше оладки не вийдуть пишними.
- Додайте соду. Гасити її не варто, сода погаситься кефіром.
- Розігрійте сковороду, добре змащену рослинною олією. Жарте обов’язково під кришкою, на середньому вогні, по 2-3 хвилини з кожної сторони, до утворення золотавої скоринки.
- Для викладання оладок використовуйте столову ложку. Щоб тісто не приставало, змочуйте ложку в холодній воді перед викладанням на сковороду.
- Оладки змастіть вершковим маслом.
Подавайте до столу з вашим улюбленим варенням або медом.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Французькі заварні оладки
Рецепт французьких оладок трохи складніший за попередній. Час приготування — одна година. Рецепт розрахований на 4 порції. Калорійність страви – біля 280 кілокалорій.
Щоб приготувати млинці, нам знадобляться:
- молоко — 250 мілілітрів;
- масло вершкове — 100 грамів (замість вершкового масла можна використовувати маргарин);
- борошно пшеничне — 150 грамів;
- яйце куряче — 3- 4 штуки;
- цукор — 2 столові ложки;
- ванільний цукрор — 1 пакетик;
- сіль — 1 щіпка;
- масло рослинне — 4 столові ложки (для випікання).
Приготування:
- У каструлю влийте молоко й розчиніть в ньому вершкове масло.
- Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте цукор, сіль і ванілін.
- Просійте пшеничне борошно. Для приготування цього рецепта краще використовувати борошно вищого сорту.
- У кипляче молоко акуратно вводіть просіяне борошно, паралельно мішаючи дерев’яною лопаткою. Спершу тісто буде тугим. Продовжуйте його помішувати, і воно стане м’яким і однорідним. Усі маніпуляції з тістом робіть на слабкому вогні.
- Коли тісто стане однорідним, заберіть каструлю з вогню й почекайте, поки тісто трохи охолоне.
- Вбийте в тісто одне яйце, акуратно перемішайте лопаткою. Потім додайте друге й третє яйце. Будьте акуратні з використанням яєць. Усе залежить від їхнього розміру. Якщо яйця великі, то буде достатньо трьох. Якщо маленькі, то потрібно чотири або навіть п’ять яєць.
- Зверніть увагу на консистенцію. Яєць досить, якщо за лопаткою тягнеться густа стрічка. Якщо в тісті є грудки й воно щільно тримається на лопатці, то можете додати ще одне яйце.
- У тісто можна додати ізюм, корицю або подрібнені горіхи
- Розігрійте сковороду, попередньо вливши 3-4 столові ложки рослинної олії.
- Вогонь зробіть мінімальним і викладайте тісто за допомогою столової ложки.
- Дайте оладкам піднятися під кришкою. По появі золотавої скоринки, акуратно переверніть на інший бік. Жарити французькі оладки можна й без кришки, тоді вийде хрустка скоринка. Якщо закривати кришкою, то вони стануть пишніші й будуть схожі на тістечко.
Подавайте оладки з варенням, сметаною, джемом, ягодами, цукром, медом або згущенкою.