Оладки з додаванням сиру та шинки

Прості й смачні страви можуть бути приготовані не із заготовлених заздалегідь продуктів, добутих важкими походами по магазинах, а з того, що вже є в холодильнику. Так була винайдена піца — на шматочок хліба наклали шматочки сиру й шинки, із цих продуктів можна зробити й смачні оладки із шинкою й сиром.

М'ясний продукт

Інгредієнти

Готуємо інгредієнти, яких вистачить на п’ять порцій:

  • 1/2 літра кефіру
  • 2 склянки борошна
  • половина столової ложки цукру
  • 100 грамів шинки
  • 100 грамів сиру
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка соди, погашена чайною ложкою оцту
  • щіпка солі
  • можна додати за бажанням маринований горошок, кукурудзу, зелень
  • 100 грамів рослинної олії, щоб оладки посмажити.

Інгредієнти

Приготування

Готуємо оладки:

  1. Розчиняємо в кефірі сіль і цукор.
  2. Далі потрібно додати в кефір яйце й розмішати.
  3. Мішаючи міксером або вінчиком, потрохи додаємо борошно. Якщо все борошно всипати відразу, суміш може отримати неоднорідну консистенцію або утворитися грудки.
  4. Додаємо соду, погашену оцтом, цей розчин буде виконувати роль розпушувача.
  5. Наприкінці перемішування тісто повинне бути схожим на дуже густу сметану.
  6. Шинку й сир потрібно подрібнити — нарізати з них кубики, соломку або ж можна для подрібнення використовувати крупну тертку.
  7. Розмішуємо в тісті сир, шматочки шинки, щоб розподіл відбувся рівномірно. Можна додати трохи консервованої кукурудзи, горошку, зелені.

Із зеленим горошком

Жаримо, поки оладки не підрум’яняться. Для того, щоб вони усередині добре прожарилися, тісто не повинне бути занадто густим, самі оладки не повинні бути дуже товстими. Жарити потрібно на середньому вогні, оскільки якщо вогонь великий, то оладки починають пригоряти зовні, а усередині можуть бути вогкуваті. Подавати краще з овочевим салатом.

Це цікаво

Шинка — стародавня страва, популярна в багатьох народів, але особливу популярність вона отримала в середньовічному Китаї. Ця страва згадується в китайських джерелах ще в Х столітті, у часи Династії Цин китайці знали кілька сортів цієї м’ясної страви, з неї готовили різні типи супів.

Шинка традиційно готується зі свинини, але також виходить і з курятини, індичини, ведмедини, і оленини. Щоб з м’яса вийшла шинка, сировину спочатку солять, потім коптять.

Продукти

Користь шинки полягає в апетитності, калорійності, вона швидко насичує організм. Її використовують на святкових застіллях, а також у випадках, коли потрібна ситн їжа, що швидко надає сил.

Можлива шкода полягає в тому, що в цілому продукти з м’яса, які в процесі виготовлення зазнають копчення й в’ялення шкодять печінці, ниркам. Токсини, які утворюються в організмі, приводять до внутрішніх алергійних процесів, які впливають на бронхіальну й легеневу систему, приводячи до запалення бронхів, астматичних явищ, і, як наслідок, можливе стійке розширення легенів, яке приводить до дихальної недостатності й емфіземі.

Домашня шинка шкодить набагато менше, ніж магазинна, адже в умовах харчової промисловості в шинку додають консерванти, антибіотики, колір закріплюють нітритами. Але все-таки, шинку вживати можна, тим більше домашню, але вона не може бути щоденною їжею, навіть для здорового організму. Якщо їсти час від часу, не частіше як разу на тиждень, організм буде справлятися зі шкідливим впливом і шинка стане хорошим доповненням святкового столу або частиною врочистої вечері.

Ссылка на основную публикацию