Рецепт ковбасних оладок

Бутерброд з ранку — це смачно. Однак можна приготувати цікавішу страву, наприклад, оладки з ковбасою й варіації цього рецепта. Готовимо оладки на кефірі з ковбасою. Цей рецепт ляже в основу, для інших варіантів приготування страви — в тісто можна додавати різні інгредієнти.

Обсмажені

Зміст

Продукти

Інгредієнти на 20 оладок:

  • борошно, 1 склянка;
  • кефір, 1 склянка;
  • ковбаса, варена або сироварена, 100 грамів;
  • яйце, 1 штука;
  • сода, 1/3 чайної ложки;
  • оцет, не обов’язково;
  • дріжджі, не обов’язково;
  • масло рослинне ( для випікання);
  • сіль, по смакові;
  • цукор, за смаком.

Інгредієнти

Тісто

Приготування тіста:

  1. Яйце розбити в велику миску, збити вінчиком.
  2. Додати кефір.
  3. Додати соду. Якщо хочете, щоб вийшлиоб’ємні, повітряні оладки, її спочатку потрібно погасити, розбавивши чайною ложкою соди, суміш буде шуміти і пінитися — це вуглекислий газ, який буде надавати оладкам повітряної консистенції.
  4. Додати в миску просіяне борошно. Маса повинна нагадувати сметану.
  5. Порізати ковбасу кубиками, кинути в миску. (на цьому етапі потрібно додавати сир, ріпчасту цибулю у наступних рецептах)
  6. При бажанні додати в тісто дрібно подрібнену зелень — наприклад петрушку, кріп, розмарин.
  7. Якщо сода не погашена (соду гасять для розпушення тіста й об’єму майбутнього виробу), додати в тісто дріжджі й залишити на ніч, «підніматися».

Випікання

Як посмажити:

  1. Сковороду розігріти, налити рафіновану соняшникову олію (вона має менший захід, ніж нерафінована соняшникова або оливкова).
  2. Викласти на сковороду оладки. Вони повинні бути розміром зі столову ложку. Вже на сковороді їх потрібно трохи сплющити.
  3. Жарити приблизно п’ять хвилин з двох сторін, до появи рум’янцю.

Подавати оладки з ковбасою можна зі сметаною, кетчупом і спеціями.

На сковороді

З додаванням твердого сиру

Щоб приготувати оладки з ковбасою й сиром, використовуйте додаткові інгредієнти — сир твердого сорту, 50-100 грамів.

Потрібно готувати тісто по попередньому рецепту, але після ковбаси кинути потертий на крупній тертці сир. Якщо сир просто порізати, шматочки вирізнятися у м’якоті продукта, якщо використовувати дрібну тертку, сиру вийде дуже багато й тісто буде рівномірним. З тієї ж причини ковбасу потрібно рубати на середні кубики, цей продукт повинен рівномірно розподілитися по всіх оладках.

З добавкою ріпчастої цибулі

Додаткові інгредієнти — половинка ріпчастої цибулі.

Діяти по попередньому рецепту, після ковбаси кинути порубану кубиками ріпчасту цибулю. Брати точно половину цибулини необов’язково, можна використати менше або більше усе залежить від смаку. Але занадто велика кількість лука може зробити страву настільки особливою, що її буде важко їсти.

Цибуля

Кабачкові

В цьому рецепті тісто заміняється на суміш кабачка й інших інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • ковбаса, 100 грамів;
  • кабачок, 1 штука;
  • сир, 50-100 грамів;
  • часник, 2 зубчика;
  • яйце, 1 штука;
  • крупа манна, 2 столові ложки;
  • борошно, 2 столові ложки;
  • рослинна олія (для жарки);
  • цедра лимона, 50 грамів (використовується в як спеція);
  • зелень, за смаком;
  • цукор, за смаком;
  • сіль, за смаком.

Зі сметаною

Приготування тіста:

  1. Натерти кабачки на великій тертці, покласти в сито, посолити (сіль витягає зайву вологу).
  2. Цедру лимона натерти на дрібній тертці.
  3. На дрібній терці натерти часник (можна використати часникодавку). Не потрібно бояться запаху часника в готовому продукті: при термічній обробці запах зникає, але залишається смак.
  4. Змішати цедру й часник.
  5. Порубати ковбасу на середні кубики.
  6. Кинути в миску ковбасу.
  7. Насипати суміш манки з борошном, поки тісто не стане щільним настільки, що зможе триматися на кінці ложки гіркою.

Випікання. Кабачки після того, як їх натерти, будуть давати сік, тому потрібно нахилити миску й брати там, де сухіше. В інших діях техніка смаження зберігається з першого рецепта у цій статті. Подавати гарячими зі сметаною.

Оладки — смачне блюдо, що підходить для будь-якої ситуації, а ковбаса додає йому калорій, а значить і ситності, крім того, це дуже смачна страва. А якщо ковбаса натуральна — ще й корисна, оскільки в ній є багато білків. Однак потрібно бути обережним з заводською ковбасою — її їсти можна, однак в обмежених кількостях, оскільки на підприємстві в цей продукт можуть давати шкідливі додатки, наприклад, підсилювач смаку глутамат натрію.

Ссылка на основную публикацию