Рецепт оладок з індички

Оладки з індички добре підходять для повсякденного споживання: вони ситні, поживні й смачні. Індичина у вигляді оладок добра тим, що її м’ясо смачне як саме по собі, так і з різними додатками. У фарш можна додавати зелень, овочі, а можна смажити оладки просто з м’ясним фаршем і цибулею. До м’яса індички підходять різні соуси – і звичайна сметана, і традиційні соуси на основі майонезу, і навіть апельсиновий соус. Оладки з м’яса цього птаха схожі на котлети, тому їх можна подавати з гарніром. Приготувавши за класичним рецептом, його можна урізноманітити на власний розсуд за допомогою різних інгредієнтів.

Котлети

Інгредієнти

Класичний рецепт оладок з індички. Знадобляться наступні продукти:

  • 500 грамів філе індички (краще брати стегно – фарш буде соковитішим);
  • 1 голівка червоної ріпчастої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 1 пучок улюбленої зелені (можна асорті, наприклад, взяти в рівних частинах кріп, петрушку і зелену цибулю);
  • 2 столових ложки жирної сметани;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • трохи солі;
  • чорний мелений перець – за смаком.

З салатом

Приготування

М’ясо можна підготувати двома способами – перемолоти на фарш або порізати дуже дрібними кубиками. Якщо нарізати кубиками, смак м’яса буде більш вираженим, такий варіант приготування підходить до святкового столу. Дрібно порізати зелень, цибулину нашаткувати, з’єднати з м’ясом. Додати у фарш сметану з погашеною в ній содою й вбити яйця. Ретельно перемішати. Зелень і цибулюк можна перекрутити на м’ясорубці разом з м’ясом, але якщо їх порізати – оладки будуть пікантнішими й красивішими.

Жарити оладки на розпеченій сковороді на рослинній олії із двох сторін: спочатку на сильному вогні 2-3 хвилини з одного боку, потім перевернути, зменшити вогонь до маленького, і жарити під кришкою 5 хвилин.

Подавати із соусами й свіжою зеленню. На гарнір можна приготувати картопляне пюре, рис, овочеве рагу.

На швидку руку

Як правило, у морозилці завжди є запаси м’яса (можливо й індичого), в будинку завжди знайдеться невеликий шматочок ковбаси, овочі і майонез (його можна зробити з олії, яєць, цукру, солі та гірчиці), а от сметани й свіжої зелені може й не виявитися. У такому випадку, у класичному рецепті сметану можна замінити на майонез, зелень – на 1-2 штуки болгарського перцю або 1 великий помідором з м’ясистою м’якоттю, а як «ізюминку» можна додати у фарш трохи дрібно порізаної копченої ковбаски. Такі оладки смачно їсти із солодким чаєм (з медом) і киселем.

Свіжі оладки зберігаються при кімнатній температурі протягом доби, тому їх можна брати із собою в дорогу й на пікнік – щоб було, чим перекусити, поки жариться шашлик і запікаються овочі на грилі. Готовими їх можна заморожувати, а потім розігрівати в мікрохвильовці. Індичина вважається дієтичним м’ясом, воно має чудовий смак і корисне, оскільки легко засвоюється і ньому мало жиру. Зате білку в індичому м’ясі дуже багато, тому його корисно їсти дітям. Оскільки більшість індичок вирощуються на фермах, в цьому м’ясі можуть бути гормони та інші шкідливі речовини, тому не потрібно його їсти щодня.

Ссылка на основную публикацию