Рецепт грибних оладок

Представляем рецепти оладок з грибами — м’ясні, картопляні, кефірні, італійські.

З печерицями

М’ясні

Щоби приготувати грибны оладки з м’ясом, нам потрібно:

  • 300 грамів фаршу
  • 4 крупні картоплини, якщо немає великих картоплин, потрібно зважити 400 грамів
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки борошна
  • щіпка солі
  • щіпка чорного перцю
  • половина склянки вершків
  • соняшникова олія, щоби пожатири.

Інгредієнти для грибів:

  • 200 грамів глив або печериць (шампіньйонів)
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • 3 столові ложки сметани
  • половина склянки вершків
  • пучок кропу, його потрібно подрібнити.

Оладки з грибами та м’ясом, рецепт приготування:

    1. Картоплю потрібно почистити і натерти на крупній терці, змішуємо з фаршем, солимо, перчимо, додаємо яйце, борошно, перемішуємо.
    2. Додаємо вершки, перемішуємо.
    3. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи соняшникової олії, жаримо з двох сторін.
    4. Чистимо і дрібно нарізаємо гриби.
    5. Нарізаємо цибулю дрібними кубикам.
    6. Жаримо на вершковому маслі цибулю, додаємо гриби, солимо, тушкуємо біля десяти хвилин. Додаємо сметану і вершки, перемішуємо, тушемо ще п’ять хвилин.
    7. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо в грибний соус дрібно нарізаний кріп (кріп можна замінити петрушкою).

М’ясні оладки з грибним соусом потрібно подавати теплими, якщо страва охолоне, її можна розігріти у мікрохвильовці.

Печериці

Картопляні

Щоби приготувати грибні оладки з картоплею, нам потрібно:

  • 1 кілограм картоплі
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки борошна
  • щіпка солі
  • щіпка соди
  • 300 грамів шампіньйонів
  • 2 ріпчасті цибулини
  • соняшникова олія, щоби пожарити.

Оладки з грибами і картоплею, рецепт приготування:

  1. Натираємо на крупній терці картоплю і одну цибулину (картоплю і цибулю можна пропустити через м’ясорубку).
  2. Перемішуємо картоплю з борошном, яйцем, содою, сіллю.
  3. Розігріваємо сковороду, додаєм соняшникову олію, жаримо оладки з двох сторін.
  4. Цибулину нарізаємо півкільціми, обжарюємо на соняшниковій олії.
  5. Нарізані пластинками гриби жаримо з цибулею, солимо, перчимо.
  6. Картопляні оладки ставимо у сковороду до печериць, тушимо, поки вся вода не випарується.

Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Лисички

Кефірні

Щоби приготувати грибні оладки з кефіром, нам потрібно:

  • 200 грамів кефіру
  • 1 яйце
  • 200 грамів печериць (шампіньонів)
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 1 чайна ложка соди
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • соняшникова олія, щоби пожарити
  • 3 столові ложки борошна.

Оладики з грибами і кефіром, рецепт приготування:

    1. Очищуємо гриби, нарізаємо на дрібні пластинки, жаримо на сковороді на соняшниковій олії протягом 10 хвилин.
    2. Цибулю нарізаємо кубиками, половину цибулі додаємо до грибів, солимо, перчимо, тушкуємо 5 хвилин.
    3. В широків глибокій мисці перемішуємо кефір та яйце.
    4. Додаємо до кефіру другу половину нарізаної кубиками цибулі, перемішуємо.
    5. Змішуємо кефір з печерицями, додаємо соду, борошно, солимо.

Жаримо з двох сторін на соняшниковій олії.

Італійські

Інгредієнти для оладок:

  • 6 цукіні або кабачків середнього розміру
  • 200 грамв грибів
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка подрібненого базиліку
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • оливкова олія, щоби пожарити.

Інгредієнти для соуса:

  • 1 яйце
  • 1 склянка холодної води
  • 1 склянка борошна
  • 2 столові ложки подрібненого базиліку.

Оладки з грибами та цукіні, рецепт приготування:

    1. Розрізаємо кабачок (чи цукіні) на смужки.
    2. Великі гриби розрізаємо на 4 частини, дрібні гриби залишаємо цілими.
    3. В окремій широкій та глибокій мисці змішуємо базилік з оливковою олією, солимо, перчимо.
    4. Готуємо соус — змішуємо яйце, холодну воду, борошно.
    5. Глибоку сковороду наповнюємо наполовину оливковою олією (можна взяти і соняшникову олію), цуккини и гриби обвалюємо у муці, після чого кабачки і гриби обвалюємо в соусі, жаримо на олії протягом 4 хвилин, час від часу цукіні та гриби потрібно перевертати.

Солимо, прикрашаємо базиліком (подрібненими або цілими листочками), подаємо з оливковою олією, яку потрібно перемішати зі спеціями.

Ссылка на основную публикацию