Представляем рецепти оладок з грибами — м’ясні, картопляні, кефірні, італійські.
М’ясні
Щоби приготувати грибны оладки з м’ясом, нам потрібно:
- 300 грамів фаршу
- 4 крупні картоплини, якщо немає великих картоплин, потрібно зважити 400 грамів
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна
- щіпка солі
- щіпка чорного перцю
- половина склянки вершків
- соняшникова олія, щоби пожатири.
Інгредієнти для грибів:
- 200 грамів глив або печериць (шампіньйонів)
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 столова ложка вершкового масла
- щіпка солі
- щіпка перцю
- 3 столові ложки сметани
- половина склянки вершків
- пучок кропу, його потрібно подрібнити.
Оладки з грибами та м’ясом, рецепт приготування:
-
- Картоплю потрібно почистити і натерти на крупній терці, змішуємо з фаршем, солимо, перчимо, додаємо яйце, борошно, перемішуємо.
- Додаємо вершки, перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи соняшникової олії, жаримо з двох сторін.
- Чистимо і дрібно нарізаємо гриби.
- Нарізаємо цибулю дрібними кубикам.
- Жаримо на вершковому маслі цибулю, додаємо гриби, солимо, тушкуємо біля десяти хвилин. Додаємо сметану і вершки, перемішуємо, тушемо ще п’ять хвилин.
- Знімаємо сковороду з вогню і додаємо в грибний соус дрібно нарізаний кріп (кріп можна замінити петрушкою).
М’ясні оладки з грибним соусом потрібно подавати теплими, якщо страва охолоне, її можна розігріти у мікрохвильовці.
Картопляні
Щоби приготувати грибні оладки з картоплею, нам потрібно:
- 1 кілограм картоплі
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна
- щіпка солі
- щіпка соди
- 300 грамів шампіньйонів
- 2 ріпчасті цибулини
- соняшникова олія, щоби пожарити.
Оладки з грибами і картоплею, рецепт приготування:
- Натираємо на крупній терці картоплю і одну цибулину (картоплю і цибулю можна пропустити через м’ясорубку).
- Перемішуємо картоплю з борошном, яйцем, содою, сіллю.
- Розігріваємо сковороду, додаєм соняшникову олію, жаримо оладки з двох сторін.
- Цибулину нарізаємо півкільціми, обжарюємо на соняшниковій олії.
- Нарізані пластинками гриби жаримо з цибулею, солимо, перчимо.
- Картопляні оладки ставимо у сковороду до печериць, тушимо, поки вся вода не випарується.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Кефірні
Щоби приготувати грибні оладки з кефіром, нам потрібно:
- 200 грамів кефіру
- 1 яйце
- 200 грамів печериць (шампіньонів)
- 2 ріпчасті цибулини
- 1 чайна ложка соди
- щіпка солі
- щіпка перцю
- соняшникова олія, щоби пожарити
- 3 столові ложки борошна.
Оладики з грибами і кефіром, рецепт приготування:
-
- Очищуємо гриби, нарізаємо на дрібні пластинки, жаримо на сковороді на соняшниковій олії протягом 10 хвилин.
- Цибулю нарізаємо кубиками, половину цибулі додаємо до грибів, солимо, перчимо, тушкуємо 5 хвилин.
- В широків глибокій мисці перемішуємо кефір та яйце.
- Додаємо до кефіру другу половину нарізаної кубиками цибулі, перемішуємо.
- Змішуємо кефір з печерицями, додаємо соду, борошно, солимо.
Жаримо з двох сторін на соняшниковій олії.
Італійські
Інгредієнти для оладок:
- 6 цукіні або кабачків середнього розміру
- 200 грамв грибів
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 столова ложка подрібненого базиліку
- щіпка солі
- щіпка перцю
- оливкова олія, щоби пожарити.
Інгредієнти для соуса:
- 1 яйце
- 1 склянка холодної води
- 1 склянка борошна
- 2 столові ложки подрібненого базиліку.
Оладки з грибами та цукіні, рецепт приготування:
-
- Розрізаємо кабачок (чи цукіні) на смужки.
- Великі гриби розрізаємо на 4 частини, дрібні гриби залишаємо цілими.
- В окремій широкій та глибокій мисці змішуємо базилік з оливковою олією, солимо, перчимо.
- Готуємо соус — змішуємо яйце, холодну воду, борошно.
- Глибоку сковороду наповнюємо наполовину оливковою олією (можна взяти і соняшникову олію), цуккини и гриби обвалюємо у муці, після чого кабачки і гриби обвалюємо в соусі, жаримо на олії протягом 4 хвилин, час від часу цукіні та гриби потрібно перевертати.
Солимо, прикрашаємо базиліком (подрібненими або цілими листочками), подаємо з оливковою олією, яку потрібно перемішати зі спеціями.