Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Цукіні – низькокалорійний дієтичний продукт. З них можна приготувати оладки, які подібні на картопляні оладки (деруни) з натертої на кухонній терці картоплі. Представляємо рецепт оладок з цукіні.
Інгредієнти
Щоби приготувати оладки з цукіні, нам потрібні продукти:
- два цукіні середнього розміру (можна трохи відійти від рецепту і взяти звичайні кабачки)
- 5 столових ложок пшеничного борошна (вищого або першого ґатунку)
- 1 куряче яйце, якщо яйця маленькі, потрібно взяти дві штуки
- щпка солі
- щіпка чорного меленого перцю
- щпка червоного меленого перцю (без цього інгредієнта можна обійтися)
- декілька столових ложок рослинної олії для смаження (можна взяти звичайну рафіновану соняшникову олію).
Для приготування по рецепту нам потрібен інвентар:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- сковорідка, бажано взяти чавунну, але підійде будь-яка, можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям
- друшляк, бажано з плоским днищем
- дошка для нарізки
- миска, бажано взяти глибоку і широку
- терка з середніми за діаметром отворами (можна взяти і з великими отворами, оскільки цукіні є досить м’яким продуктом, який стає ще м’якшим після термічної обробки)
- плоске блюдо (щоби викладувати готові оладки).
Приготування
Рецепт приготування оладок із цукіні:
- Миємо цукіні. Молоді цукіні очищати від шкірки не потрібно. Якщо овочі старі, знімаємо шкірку ножем для чищення овочів або звичайним ножем (обережно, товсту шкірку важко знімати, можна порізатися).
- Натираємо цукіні на крупній або середній терці. Під час подрібнення буде виділятися сік, тому можна відразу натирати в друшляк. Після подрібнення овочів потрібно їх віджати руками.
- М’якоть овочів ставимо у глибоку і широку миску (можна взяти невелику каструлю), солимо, перчимо, перемішуємо. Невеликими порціями додаємо борошно (краще додавати по одній столовій ложці) і перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо три столові ложки соняшникової олії і столовою ложкою викладаємо оладки на сковороду. Жаримо на середньому вогні, поки з кожного боку не утвориться золотиста кірочка. Якщо жарити на невеликому вогні, оладки можуть не прожаритися і всередині можуть бути трохи сирими.
Корисні поради
Корисні поради з приготування:
- До натертого цукіні можна додавати натерту на дрібній терці картоплю, дрібно нарізаний шпинат, дрібно нарізану зелену або ріпчасту цибулю.
- Можна зробити часниковий соус – дрібно нарізаємо часник (чи подрібнюємо з допомогою часникодавки), змішуємо з домашнім майонезом. Домашній майонез приготувати просто – два яєчних жовтка перемішуємо з чайною ложкою солі, чайною ложною цукру, чайною ложкою гірчиці, перемішуємо міксером, невеликими порціями додаємо соняшникову рафіновану олію (150 – 200 мілілітрів), кожен раз перемішуємо міксером. Коли майонез стане густим, додаємо одну столову ложку лимонного соку бо столового 9-відсоткового оцту.
- Замість соняшникової олії можна використовувати смалець, вершкове масло або суміш соняшникової олії та вершкового масла.