Рецепт оладок з цукіні

Цукіні – низькокалорійний дієтичний продукт. З них можна приготувати оладки, які подібні на картопляні оладки (деруни) з натертої на кухонній терці картоплі. Представляємо рецепт оладок з цукіні.

Страва

Інгредієнти

Щоби приготувати оладки з цукіні, нам потрібні продукти:

  • два цукіні середнього розміру (можна трохи відійти від рецепту і взяти звичайні кабачки)
  • 5 столових ложок пшеничного борошна (вищого або першого ґатунку)
  • 1 куряче яйце, якщо яйця маленькі, потрібно взяти дві штуки
  • щпка солі
  • щіпка чорного меленого перцю
  • щпка червоного меленого перцю (без цього інгредієнта можна обійтися)
  • декілька столових ложок рослинної олії для смаження (можна взяти звичайну рафіновану соняшникову олію).

Для приготування по рецепту нам потрібен інвентар:

  • сковорідка, бажано взяти чавунну, але підійде будь-яка, можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям
  • друшляк, бажано з плоским днищем
  • дошка для нарізки
  • миска, бажано взяти глибоку і широку
  • терка з середніми за діаметром отворами (можна взяти і з великими отворами, оскільки цукіні є досить м’яким продуктом, який стає ще м’якшим після термічної обробки)
  • плоске блюдо (щоби викладувати готові оладки).

Овоч

Приготування

Рецепт приготування оладок із цукіні:

  1. Миємо цукіні. Молоді цукіні очищати від шкірки не потрібно. Якщо овочі старі, знімаємо шкірку ножем для чищення овочів або звичайним ножем (обережно, товсту шкірку важко знімати, можна порізатися).
  2. Натираємо цукіні на крупній або середній терці. Під час подрібнення буде виділятися сік, тому можна відразу натирати в друшляк. Після подрібнення овочів потрібно їх віджати руками.
  3. М’якоть овочів ставимо у глибоку і широку миску (можна взяти невелику каструлю), солимо, перчимо, перемішуємо. Невеликими порціями додаємо борошно (краще додавати по одній столовій ложці) і перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду, наливаємо три столові ложки соняшникової олії і столовою ложкою викладаємо оладки на сковороду. Жаримо на середньому вогні, поки з кожного боку не утвориться золотиста кірочка. Якщо жарити на невеликому вогні, оладки можуть не прожаритися і всередині можуть бути трохи сирими.

На сковороді

Корисні поради

Корисні поради з приготування:

  1. До натертого цукіні можна додавати натерту на дрібній терці картоплю, дрібно нарізаний шпинат, дрібно нарізану зелену або ріпчасту цибулю.
  2. Можна зробити часниковий соус – дрібно нарізаємо часник (чи подрібнюємо з допомогою часникодавки), змішуємо з домашнім майонезом. Домашній майонез приготувати просто – два яєчних жовтка перемішуємо з чайною ложкою солі, чайною ложною цукру, чайною ложкою гірчиці, перемішуємо міксером, невеликими порціями додаємо соняшникову рафіновану олію (150 – 200 мілілітрів), кожен раз перемішуємо міксером. Коли майонез стане густим, додаємо одну столову ложку лимонного соку бо столового 9-відсоткового оцту.
  3. Замість соняшникової олії можна використовувати смалець, вершкове масло або суміш соняшникової олії та вершкового масла.

Ссылка на основную публикацию