Кабачкові оладки з Туреччини

Турецькі кабачкові оладки схожі на аналогічні українські, тільки в них більше зелені й вони готуються з додаванням солоного м’якого сиру. Також їх бажано жарити на оливковій олії — так вони будуть відповідати смаку середземноморської кухні.

Кабачок

Інгредієнти

Продукти для рецепта:

  • 1 кілограм кабачків (три середні)
  • половина склянки борошна (можна змішати з пакетиком розпушувача)
  • 200 грамів м’якого солоного сиру (фета, бринза, адигейський, мексиканський)
  • 2 яйця
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 2 зелених лука
  • сіль, перець
  • оливкова олія (можна замінити на соняшникову), щоб посмажити
  • 1 зубчик часнику для натирання зверху оладок при подачі
  • сметана або несолодкий йогурт також для подачі на стіл.

Апетитні

Приготування

Готуємо по рецепту в наступній послідовності:

  1. Натерти кабачки на тертці з великими отворами.
  2. Перемішуємо натерті кабачки із сіллю й залишаємо на кілька хвилин для того, щоб з них стекла вода. Після цього віджимаємо й зливаємо кабачковий сік.
  3. Дрібно нарізаємо зелень, цибулю.
  4. Перемішуємо кабачки із зеленню, яйцями, перцем і сіллю. Солі багато не давайте, або ж можна не давати взагалі, оскільки ми будемо використовувати солоний сир.
  5. Борошно можна змішати з розпушувачем, замішуємо кабачкове тісто.
  6. В останню чергу додаємо солоний сир.

Зі сметаною

Викладаємо на сковороду й жаримо протягом трьох хвилин на кожній стороні. Перемішуємо натертий або видавлений на часникодавці часник зі сметаною й подаємо кабачкові оладки із сметаною або несолодким йогуртом.

Це цікаво

Кабачки прийшли в Європу із Центральної Америки, його місцеві племена включали в трійку основних продуктів (разом із квасолею й кукурудзою). Кабачок часто ріс у місцях, де не росли інші рослини, причому давав гарні врожаї, тому він часто був основним овочем. У середньовічній Європі їли не тільки плід кабачка, але й квіти, жарячи їх у клярі. Калорійність кабачка досить низька — 24 кілокалорії на сто грам.

Користь кабачка:

  1. У плоді є речовина під незрозумілою назвою структурована вода, яка допомагає в травленні.
  2. Багато вітамінів.
  3. Багато корисних мікроелементів.
  4. Клітковина й волокна беруть участь у поліпшенні обмінних процесів, стимулюють роботу кишечника.
  5. Речовини, які містяться в кабачку, допомагають знизити концентрацію холестерину, а також зменшують набряклість кінцівок.

Кабачок має легкий сечогінний ефект, тому його рекомендують уживати при гіпертонії, артриті, коли хвора печінка (наприклад, при холицеститі), при хворобах нирок, а також є проблеми із серцево-судинною системою.

Кабачок використовують у дитячому харчуванні, оскільки він добре засвоюється й гіпоалергенний. Також він популярний косметології — його сік поліпшує зовнішній вигляд і властивості шкіри. Кабачкову дієту використовують при схудненні, а також якщо потрібна корисна низькокалорійна їжа.

Овоч

Серед протипоказань — гастрити при загостреннях, а також надлишок калію в організмі й труднощі з його виводом.

Кабачки їдять сирими в складі салатів, їх жарять, маринують, засолюють, печуть, гасять, роблять варення, кабачкову ікру, а також турецькі оладки.

Ссылка на основную публикацию