Рецепт оладок з яблуками

Представляємо рецепти оладий з яблуками — класичні, зі сливами, з грушами, з сиром, з бананом, зі сметаною, в духовці, з кабачком, з вівсяними пластівцями, з кукурудзою.

З корицею

Зміст

Класичні

Для приготування простих та смачних яблучних оладок нам знадобиться:

  • одне куряче яйце;
  • 50 грамів цукру;
  • 7 грамів солі;
  • 250 мілілітрів кислого молока або кефіру;
  • 7 грамів розпушувача;
  • 220 грамів борошна (півтори склянки);
  • невелика кількість рослинної олії;
  • 2 великих і солодких яблука.

За часом готування займе приблизно півгодини і розрахована на 6 порцій. Щоб приготувати дану страву, потрібно:

  1. Збити міксером цукор з яйцем або ж просто вилкою.
  2. До яєчно-цукрової суміші додати простоквашу або кефір, знову перемішати.
  3. Яблука очистити від шкірки і потерти на великій терці. Якщо плоди невеликого розміру, то яблук потрібно більше. Далі додаємо отриману яблучну масу до кисляку (скислого молока) і яєць.
  4. Змішати розпушувач з борошном і, просіюючи, додати до тіста. Зрештою, тісто повинно бути схожим за консистенцією дуже густу сметану.
  5. Залишити тісто приблизно на 10 хвилин «відпочивати».
  6. Смажити на рослинному маслі і середньому вогні. Тісто викладати на сковороду столовою ложкою.
  7. Подавати з медом чи сметаною. У разі, якщо оладки залишилися на наступний день, то потрібно всього лише підігріти їх у мікрохвильовій печі, вони не втратять своїх смакових якостей.

З медом

Зі сливами

Для того, щоб приготувати цей варіант оладок з яблуками і сливами, будуть потрібні:

  • 2 курячих яйця;
  • 50-75 грамів цукру;
  • щіпка солі;
  • 250 мілілітрів молока (1 склянка);
  • 160 грамів борошна;
  • 5 грамів розпушувача тіста;
  • 2 яблука;
  • кілька слив;
  • 3-4 щіпки кориці;
  • 50 мілілітрів рослинної олії.

Процес приготування:

  1. Збиваємо цукор з яйцями, щоб вийшла біла піна.
  2. Додаємо молоко і сіль, перемішуємо.
  3. Просіюємо борошно і розпушувач тіста, далі змішуємо з молочно-яєчною сумішшю. Слідом додаємо корицю і знову добре перемішуємо.
  4. Моєму яблука і повністю відчищаємо їх від усього зайвого. Потім слід дуже неглибоко нарізати плоди, додаємо подрібнені сливи.
  5. Перемішуємо з тестом і залишаємо приблизно на 15 хвилин.
  6. Підігріваємо сковороду з соняшниковою олією і викладаємо тісто столовою ложкою.
  7. Смажимо біля 3-4 хвилин з двох сторін до того моменту, як оладки стануть золотистими.
  8. Отримані оладки посипати цукровою пудрою і подавати з варенням або згущеним молоком.

Солодкі

З грушами

Цей варіант приготування страви відрізняється від традиційного, оскілкьи в ньому відсутні яйця. Отже, з інгредієнтів нам будуть потрібні:

  • 5 яблук;
  • 1 груша;
  • 70 грамів цукру;
  • півсклянки теплої води;
  • 20 грамів дріжджів
  • 180 грамів борошна;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 25 мілілітрів рослинної олії та ще трохи для того, щоб посмажити.

Приготування:

  1. Позбавляємо яблука від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки. Чистимо і ріжемо на дрібні шматочки грушу.
  2. Викладаємо на противень і запікаємо в духовці при 180 градусах близько півгодини. Плоди повинні получиться м’якими і трохи золотистими.
  3. Виймаємо яблука з духовки, перекладаємо у блендер і збиваємо з водою, щоб вийшла маса, схожа на пюре.
  4. Додаємо в теплу пюре з яблук цукор, дріжджі і рослинну олію. Ретельно перемішуємо.
  5. Додаємо борошно і дуже добре перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.
  6. Далі кладемо в тісто ванільний цукор і знову перемішуємо.
  7. Далі слід накрити тісто рушником і залишити в теплому місці приблизно на півгодини.
  8. На розпечену сковороду, змащену рослинною олією, викладаємо отримане тісто.
  9. Смажити оладки з яблуками необхідно з двох сторін і під задньою кришкою.
  10. Щоб позбутися зайвого жиру, бажано викласти страву на серветки. Подавати можна з медом чи сметаною.

Даний рецепт цілком підходить для вегетаріанців, а також цю страву можна вживати в піст.

Із сиром

Для любителів домашнього сиру і яблучних оладок. Необхідні інгредієнти:

  • 250 грамів сиру (жирність не має значення);
  • 1 яйце;
  • 300 грамів борошна
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • 100 грамів цукру;
  • 3 яблука;
  • 15 грамів ванільного цукру;
  • 2 грами розпушувача;
  • 5 грамів солі.

Приготування:

  1. В будь-якій зручній ємності перемішуємо яйце з цукром, сиром, ванільним цукром і сіллю.
  2. До цієї суміші вливаємо олію, додаємо розпушувач, борошно і замішуємо тісто.
  3. Очищуємо яблука від шкірки і ріжемо на невеликі шматки діаметром приблизно 1 сантиметр. Далі додаємо їх у тісто.
  4. Викладуємо оладки на противень, застелений пергаментним папером, і випікаємо біля 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  5. Готову страву можна посипати цукровою пудрою.

З бананом

До оладок з яблуками можна додавати й інші фрукти, наприклад, банан. Для цього рецепту нам будуть потрібні:

  • 250 мілілітрів кефіру;
  • 150 грамів борошна;
  • 3 грами соди;
  • 1 яблуко;
  • 1 банан;
  • 2 яйця;
  • сіль за смаком;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  1. У чашці змішуємо яйця з кефіром.
  2. Додаємо до них соду, сіль і цукор.
  3. Збиваємо міксером, віночком або просто вилкою до однорідної консистенції.
  4. Додаємо до даної суміші борошно і перемішуємо. Також при бажанні допускається додавання ванільного цукру.
  5. Позбавляємо банан і яблуко від шкірки і тремо їх на великій терці.
  6. Змішуємо фруктову масу з тістом. Якщо після додавання фруктів тісто стало надто рідким, то варто додати ще трохи борошна. Це ніяк не відіб ‘ється на якості тіста.
  7. Разогріваємо сковороду з олією і викладаємо туди оладки.
  8. Смажимо з двох сторін до золотистості.
  9. Подавати такі оладки можна зі згущеним молоком, варенням і сметаною.

Зі сметаною

У цьому варіанті приготування оладок використовується сметана. Інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 20 грамів цукрової пудри;
  • 60 грамів борошна;
  • 50 мілілітрів рослинної олії.

Процес приготування:

  1. Чистимо яблука і нарізаємо їх невеликими тонкими шматочками.
  2. Соком лимона скроплюємо яблука і залишаємо на пару хвилин.
  3. Для діста змішуємо сметану, яйце і цукрову пудру.
  4. Далі додаємо яблука.
  5. Потім просіюємо у тісто борошно і добре перемішуємо.
  6. Оладки слід смажити на середньому вогні з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

В духовці

Даний варіант приготування оладок з яблука підходить для людей, яким не можна смажену їжу, оскільки ця страва запікається у духовці. Щоби приготувати оладки з яблуками в духовці, нам потрібні:

  • 200 мілілітрів молока;
  • 200 грамів борошна;
  • 45 грамів цукру або стевії;
  • 50 грамів солі;
  • 20 грамів рослинної олії;
  • 3 грами дріжджів;
  • 1 яблуко;
  • імбир і кориця.

Приготування:

  1. Розчинити в теплому, але не гарячому молоці дріжджі і цукор. На 10-15 хвилин відставити у тепле місце.
  2. Далі додати борошно, масло, сіль і знову залишити на 1 годину.
  3. В цей час порізати яблука на маленькі кубики і перемішати з корицею і імбиром.
  4. Змастити олією формочки для запікання і покласти туди одну ложку тіста.
  5. Потім додати яблука і накрити ще однією ложкою тіста.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 13-15 хвилин. Важливо відзначити, що оладки не повинні підрум’янитися.

З кабачком

Поєднання продуктів у цьому рецепті яблучних оладків досить незвичну, оскільки в ньому використовуються кабачки. Отже, з продуктів нам потрібні:

  • 1 кабачок (краще брати молодий, щоб оладки були більш приємними на смак);
  • 1 солодке яблуко;
  • жменю ізюма;
  • 1 яйце
  • 60 грамів борошна;
  • щіпка солі;
  • 23 грамів цукру;
  • олія для смаження.

Готуємо оладки к яблуками з додаванням кабачка:

  1. Вимийте ізюм та залийте окропом на 10 хвилин.
  2. Зніміть шкірку з яблука і натріть разом з кабачком на великій терці.
  3. Далі додайте яйце, ізюм, цукор і перемішайте. При бажанні цукор можна зовсім виключити.
  4. Просійте в отриману масу борошно і сіль.
  5. На змащену олією сковороду викладіть тісто і смажте оладки на слабкому вогні з обох боків не накриваючи кришкою.
  6. До столу найкраще подавати з теплим медом.

З вівсяними пластівцями

З продуктів нам потрібні:

  • 3 середніх яблука;
  • 4 столових ложки вівсяних пластівців;
  • 1 куряче яйце;
  • пів чайної ложки картопляного крохмалю;
  • сода на кінчику ножа;
  • кориця і ванільний цукор за смаком;
  • трохи олії.

Готуємо оладки з яблуками з додаванням вівсяних пластівців:

  1. Яблука почистіть і потріть на дрібній терці;
  2. Додайте до фруктів яйце і вівсяні пластівці, ретельно перемішайте;
  3. Потім додайте до суміші картопляний крохмаль, корицю, ваніль, сіль і знову перемішайте.
  4. Залиште тісто на 10-15 хвилин для набухання вівсяних пластівців;
  5. Змастіть сковороду рослинною олією і поставте розігріватися. Якщо у вас є антипригарная сковорода, то олією можна лише трохи скропити поверхню;
  6. Викладіть оладки на сковороду та смажте з кожного боку приблизно 3 хвилини до золотистості.
  7. Подавати найкраще з нежирним йогуртом.

З кукурудзою

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 3 яблука;
  • 2 яйця
  • 260 грам борошна;
  • 3 столових ложок цукру;
  • 10 грам розпушувача;
  • пів чайної ложки кориці
  • щіпка солі та пакетик ванільного цукру;
  • трохи соняшникової олії.

Готуємо оладки з яблуками з додаванням кукурудзи:

  1. З кукурудзи зливаємо рідину і трохи перемелюємо зерна в блендері. Далі з блендера викладаємо отриману масу в зручну чашку.
  2. Яблука не чистимо, а відразу тремо на великій терці.
  3. Змішуємо фрукти з кукурудзою.
  4. Потім до яблучно кукурудзяної суміші додаємо яйце і крапельку рослинного масла.
  5. В окремій посуді з ‘єднуємо борошно, розпушувач тіста, корицю, сіль, ваніль і додаємо до «вологої» суміші. Ретельно перемішуємо.
  6. Розпікаємо сковороду з олією і викладаємо туди готове тісто.
  7. Смажити необхідно з кожного боку до «золотої кірочки «.
  8. При необхідності слід промокнути оладки серветкою, щоби забрати зайвий жир.

Ссылка на основную публикацию