Рецепт оладок з начинкою

Оладки – одна з найпопулярніших страв на сніданок. Існує окремий вид оладок – з начинкою, яка може бути солодкою або солоною. Представляємо 8 рецептів оладок з різними начинками.

Сніданок

Оладки з сиром і кабачком

Оладки з кабачком і сиром – відмінний варіант бюджетного, але дуже смачного і корисного сніданку.

Потрібно:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Вівсяні пластівці – 50 грамів.
  3. Яйце куряче – 1 штука.
  4. Сир – 150 грамів.
  5. Кабачок – 400 грамів.
  6. Будь-яка зелень – невеликий пучок.
  7. Сіль та інші спеції – за смаком.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте кабачок, очистіть його від шкірки, витягніть все насіння. Натріть овоч на крупній тертці.
  2. За допомогою марлі позбудьтеся зайвого соку.
  3. Помийте зелень і дрібно її нарубати.
  4. У глибоку миску покладіть сир, додайте посічену зелень. Добре перемішайте і розімніть сир, щоб він мав досить м’яку консистенцію.
  5. У миску додайте кабачок, сіль та інші приправи, перемішайте.
  6. Покладіть в миску борошно і вівсяні пластівці, вимішайте тісто.
  7. Розбийте яйце і збийте.
  8. Сковороду розігрійте, змастивши невеликою кількістю рослинного масла.
  9. Столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Дуже ніжні і смачні оладки готові! Можна подавати до столу зі сметаною!

М’ясні оладки

М’ясні оладки можна по праву вважати повноцінною стравою. Вони дуже ситні і поживні, ідеально підходять, щоб взяти їх з собою.

Потрібно:

  1. Борошно – 500 грамів.
  2. Курячі яйця – 4 штуки.
  3. Кефір – 450 мілілітрів.
  4. М’ясний фарш – 600 грамів.
  5. Лук — 1 невелика штука.
  6. Цукровий пісок – столова ложка.
  7. Сіль – столова ложка без гірки.
  8. Сода харчова – половина чайної ложки.
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Приготування почнемо з тіста. У глибоку миску вилийте кефір кімнатної температури, додайте сіль, цукровий пісок і харчову соду. Перемішайте і залиште на деякий час до появи на поверхні бульбашок.
  2. Після появи бульбашок просійте в тісто борошно і вимішайте тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати досить густу сметану.
  3. Приступаємо до начинки. Помийте цибулину, очистіть її від лушпиння, видалити плодоніжку.
  4. Цибулю натріть на дрібній тертці і підсмажте на сковороді, змащеній рослинним маслом.
  5. Після появи золотого відтінку у цибулі додайте в сковороду фарш і обсмажте до готовності.
  6. З допомогою друшляка позбавте від зайвого масла в начинці і покладіть його в окрему ємність.
  7. Сковороду трохи змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
  8. Ложкою вилийте на сковороду трохи тесту, як тільки воно почне схоплюватися, покладіть невелику кількість начинки, зверху залийте ще одним шаром тесту.
  9. Обсмажте оладки з обох сторін.

Оладки з яблучною начинкою

Нам потрібно:

  1. Борошно – 400 грамів.
  2. Кефір – 250 мілілітрів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Сметана – 50 грамів.
  5. Яблука – 2 середні штуки.
  6. Цукровий пісок – 70 грамів.
  7. Харчова сода – половина чайної ложки.
  8. Ванілін – невелика пачка.
  9. Кориця – половина чайної ложки.
  10. Рослинна олія – 2 столові ложки + для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску вилийте кефір кімнатної температури, всипте соду і перемішайте до повного розчинення. Залиште на кілька хвилин.
  2. В окрему ємність розбийте курячі яйця, додайте пачку ваніліну, цукровий пісок сметану і перемішайте.
  3. Збиті яйця влийте в миску з кефіром, перемішайте до однорідності.
  4. Додайте 2 столові ложки рослинної олії, перемішайте.
  5. Поступово всипте борошно, постійно помішуючи віночком.
  6. Яблука гарненько помийте, очистіть від шкірки, витягніть серцевину і насіння.
  7. Поріжте яблука на невеликі кубики і покладіть в невелику миску, змішайте з корицею і невеликою кількістю цукрового піску.
  8. Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на повільний вогонь.
  9. Вилийте ложку тіста на сковороду, зверху покладіть трохи яблук, зверху залийте тістом.
  10. Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки.

Подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою і корицею.

Оладки з зеленою цибулею і яйцем

Такі оладки дуже нагадують пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, але відрізняються тим. що готуються набагато швидше. Блюдо виходить ситним і смачним.

Потрібно:

  1. Борошно – 300 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Молоко – 250 мілілітрів.
  4. Сметана – 100 грамів.
  5. Дріжджі – пачка.
  6. Цукровий пісок – 50 грамів.
  7. Сіль – половина чайної ложки.
  8. Варене куряче яйце – 1 штука.
  9. Зелена цибуля – невеликий пучок.
  10. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Молоко необхідно підігріти в мікрохвильовій печі.
  2. Покладіть в молоку сметану і перемішайте так, щоб вона повністю розчинилася.
  3. Додайте цукровий пісок і дріжджі, перемішайте і залиште на 10 – 15 хвилин набухати.
  4. По закінченню часу розбийте в молоко яйце, додайте сіль і збийте.
  5. Просійте борошно, постійно помішуючи, щоб запобігти утворенню грудок.
  6. Накрийте тісто рушником і поставте на півгодини в тепле місце.
  7. Поки тісто підходить, займемося начинкою.

Зелена цибуля помийте і наріжте кільцями. Яйце натріть на середній тертці. Змішайте цибулю і яйце в окремій мисці, додайте дрібку солі.

  1. Сковороду змастіть маслом і поставте нагріватися.
  2. Столовою ложкою покладіть тісто, злегка його розтягуючи, щоб шар не був дуже товстим.
  3. Як тільки тісто трохи схопитися, покладіть зверху ложку начинки, зверху залийте тестом.
  4. Обсмажуйте з обох сторін до появи рум’яної скоринки.

Блюдо готове! Подавайте до столу, прикрасивши гілочкою петрушки або кропу.

Оладки з сосисками

Яєчня з сосискою-мабуть, найпопулярніше блюдо на сніданок. Пропонуємо вам трохи урізноманітнити ваш сніданок, приготувавши оладки з сосисками. Їх приготування не займе багато часу, а ось результат вас точно приємно здивує.

Потрібно:

  1. Борошно – 300 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Кефір – 250 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок – 50 грамів.
  5. Сіль – половина чайної ложки.
  6. Сода – половина чайної ложки.
  7. Оцет – чайна ложка.
  8. Сосиски – 3 штуки.
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте куряче яйце і збийте.
  2. Перелийте кефір кімнатної температури.
  3. Просійте борошно, додайте цукровий пісок і сіль, вимішайте тісто.
  4. Соду погасіть оцтом і також додайте в тісто. Гарненько перемішайте.
  5. Зніміть з сосисок целюлозу, розріжте вздовж на 4 частини і наріжте дрібними кубиками, додайте в тісто і перемішайте.
  6. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і трохи розжарити.
  7. За допомогою столової ложки сформуйте оладки і обсмажуйте їх з обох сторін до золотистої скоринки.

Дуже смачний сніданок готовий!

Оладки з шоколадною начинкою

Оладки з шоколадною начинкою особливо сподобаються ласунам. Вони дуже смачні, м’які, ніжні, а всередині вас чекає приємний сюрприз – рідкий шоколад.

Потрібно:

  1. Борошно – 450 грам борошна.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Кефір – 550 мл.
  4. Плитка будь-якого шоколаду (краще без добавок – — 1 штука (100 грам).
  5. Цукровий пісок – 70 грамів.

6 Харчова сода – половина чайної ложки.

  1. Сіль – третина чайної ложки.
  2. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте курячі яйця і збийте їх.
  2. Влийте кефір кімнатної температури і добре перемішайте.
  3. Додайте сіль, цукровий пісок і харчову соду, розчиніть.
  4. Порціями всипте борошно, постійно помішуючи, щоб запобігти появі грудочок.
  5. Тісто поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  6. Приступимо до приготування солодкої начинки. У невелику мисочку розламайте плитку шоколаду на часточки.
  7. Сковороду злегка змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
  8. Покладіть на сковороду столову ложку тіста, зверху розмістіть одну часточку шоколаду. Накрийте ще однією столовою ложкою тесту.
  9. Обсмажте оладки з двох сторін.

Пряні оладки з гарбузом і сиром

Не знаєте. що приготувати в сезон гарбуза? Пропонуємо вашій увазі дуже цікаве, корисне і смачне блюдо – оладки з гарбуза з сиром і прянощами.

Потрібно:

  1. Борошно – 250 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Гарбуз – 500 грамів.
  4. Сир твердого сорту – 250 грамів.
  5. Часник – 4 зубчики.
  6. Будь-яка зелень – пучок.
  7. Імбир – невеликий шматочок.
  8. Сіль-за смаком.
  9. Чорний перець – за смаком.
  10. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Гарбуз добре помийте, очистіть від шкірки і насіння, відріжте плодоніжку.
  2. Натріть гарбуз на крупній тертці і за допомогою марлі Позбавтеся від зайвого соку.
  3. Сир натріть у велику тертку і покладіть в глибоку миску разом з гарбузом.
  4. Розбийте в миску з сиром і гарбузом 2 яйця, додайте сіль, чорний перець і перемішайте.
  5. Зелень помийте, дрібно нарубати і відправте в тісто.
  6. Порціями додайте борошно, вимішуючи тісто.
  7. Часник і імбир очистіть і натріть на дрібній тертці, додайте в тісто.
  8. Тісто перемішайте і залиште настоюватися на 1 годину.
  9. Сковороду трохи змастіть рослинним маслом.
  10. Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Дуже смачні гарбузові оладки готові!

Оладки з варенням всередині

Ми звикли їсти оладки, вмочуючи їх в улюблене варення. А що якщо заховати начинку всередині?

Потрібно:

  1. Борошно – 500 грамів.
  2. Кефір – 250 мілілітрів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Цукровий пісок – 100 грамів.
  5. Харчова сода – половина чайної ложки.
  6. Ванілін – пачка.
  7. Рослинна олія – 1 столова ложка, плюс 1 столова ложка для тіста.
  8. Варення (згущене молоко, фруктове пюре) – для начинки.

Приготування:

  1. У глибоку миску влийте кефір кімнатної температури, розбийте 2 курячих яйця і добре збийте міксером.
  2. Додайте цукровий пісок, ванілін, харчову соду, розчиніть.
  3. Просійте в миску борошно, при цьому постійно помішуючи міксером на низькій швидкості.
  4. Влийте ложку рослинного масла, перемішайте.
  5. Сковороду трохи змастіть маслом.
  6. Столовою ложкою викладіть коржик тіста, в центр покладіть трохи начинки.
  7. Після того, як тісто трохи схопиться, накрийте його зверху ще однією порцією тесту.
  8. Обсмажуйте з двох сторін до рум’яної скоринки.

Ссылка на основную публикацию