Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки – одна з найпопулярніших страв на сніданок. Існує окремий вид оладок – з начинкою, яка може бути солодкою або солоною. Представляємо 8 рецептів оладок з різними начинками.
Зміст
Оладки з сиром і кабачком
Оладки з кабачком і сиром – відмінний варіант бюджетного, але дуже смачного і корисного сніданку.
Потрібно:
- Борошно – 150 грамів.
- Вівсяні пластівці – 50 грамів.
- Яйце куряче – 1 штука.
- Сир – 150 грамів.
- Кабачок – 400 грамів.
- Будь-яка зелень – невеликий пучок.
- Сіль та інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Добре помийте кабачок, очистіть його від шкірки, витягніть все насіння. Натріть овоч на крупній тертці.
- За допомогою марлі позбудьтеся зайвого соку.
- Помийте зелень і дрібно її нарубати.
- У глибоку миску покладіть сир, додайте посічену зелень. Добре перемішайте і розімніть сир, щоб він мав досить м’яку консистенцію.
- У миску додайте кабачок, сіль та інші приправи, перемішайте.
- Покладіть в миску борошно і вівсяні пластівці, вимішайте тісто.
- Розбийте яйце і збийте.
- Сковороду розігрійте, змастивши невеликою кількістю рослинного масла.
- Столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Дуже ніжні і смачні оладки готові! Можна подавати до столу зі сметаною!
М’ясні оладки
М’ясні оладки можна по праву вважати повноцінною стравою. Вони дуже ситні і поживні, ідеально підходять, щоб взяти їх з собою.
Потрібно:
- Борошно – 500 грамів.
- Курячі яйця – 4 штуки.
- Кефір – 450 мілілітрів.
- М’ясний фарш – 600 грамів.
- Лук — 1 невелика штука.
- Цукровий пісок – столова ложка.
- Сіль – столова ложка без гірки.
- Сода харчова – половина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Приготування почнемо з тіста. У глибоку миску вилийте кефір кімнатної температури, додайте сіль, цукровий пісок і харчову соду. Перемішайте і залиште на деякий час до появи на поверхні бульбашок.
- Після появи бульбашок просійте в тісто борошно і вимішайте тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати досить густу сметану.
- Приступаємо до начинки. Помийте цибулину, очистіть її від лушпиння, видалити плодоніжку.
- Цибулю натріть на дрібній тертці і підсмажте на сковороді, змащеній рослинним маслом.
- Після появи золотого відтінку у цибулі додайте в сковороду фарш і обсмажте до готовності.
- З допомогою друшляка позбавте від зайвого масла в начинці і покладіть його в окрему ємність.
- Сковороду трохи змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
- Ложкою вилийте на сковороду трохи тесту, як тільки воно почне схоплюватися, покладіть невелику кількість начинки, зверху залийте ще одним шаром тесту.
- Обсмажте оладки з обох сторін.
Оладки з яблучною начинкою
Нам потрібно:
- Борошно – 400 грамів.
- Кефір – 250 мілілітрів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Сметана – 50 грамів.
- Яблука – 2 середні штуки.
- Цукровий пісок – 70 грамів.
- Харчова сода – половина чайної ложки.
- Ванілін – невелика пачка.
- Кориця – половина чайної ложки.
- Рослинна олія – 2 столові ложки + для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску вилийте кефір кімнатної температури, всипте соду і перемішайте до повного розчинення. Залиште на кілька хвилин.
- В окрему ємність розбийте курячі яйця, додайте пачку ваніліну, цукровий пісок сметану і перемішайте.
- Збиті яйця влийте в миску з кефіром, перемішайте до однорідності.
- Додайте 2 столові ложки рослинної олії, перемішайте.
- Поступово всипте борошно, постійно помішуючи віночком.
- Яблука гарненько помийте, очистіть від шкірки, витягніть серцевину і насіння.
- Поріжте яблука на невеликі кубики і покладіть в невелику миску, змішайте з корицею і невеликою кількістю цукрового піску.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на повільний вогонь.
- Вилийте ложку тіста на сковороду, зверху покладіть трохи яблук, зверху залийте тістом.
- Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки.
Подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою і корицею.
Оладки з зеленою цибулею і яйцем
Такі оладки дуже нагадують пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, але відрізняються тим. що готуються набагато швидше. Блюдо виходить ситним і смачним.
Потрібно:
- Борошно – 300 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Молоко – 250 мілілітрів.
- Сметана – 100 грамів.
- Дріжджі – пачка.
- Цукровий пісок – 50 грамів.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Варене куряче яйце – 1 штука.
- Зелена цибуля – невеликий пучок.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Молоко необхідно підігріти в мікрохвильовій печі.
- Покладіть в молоку сметану і перемішайте так, щоб вона повністю розчинилася.
- Додайте цукровий пісок і дріжджі, перемішайте і залиште на 10 – 15 хвилин набухати.
- По закінченню часу розбийте в молоко яйце, додайте сіль і збийте.
- Просійте борошно, постійно помішуючи, щоб запобігти утворенню грудок.
- Накрийте тісто рушником і поставте на півгодини в тепле місце.
- Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Зелена цибуля помийте і наріжте кільцями. Яйце натріть на середній тертці. Змішайте цибулю і яйце в окремій мисці, додайте дрібку солі.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Сковороду змастіть маслом і поставте нагріватися.
- Столовою ложкою покладіть тісто, злегка його розтягуючи, щоб шар не був дуже товстим.
- Як тільки тісто трохи схопитися, покладіть зверху ложку начинки, зверху залийте тестом.
- Обсмажуйте з обох сторін до появи рум’яної скоринки.
Блюдо готове! Подавайте до столу, прикрасивши гілочкою петрушки або кропу.
Оладки з сосисками
Яєчня з сосискою-мабуть, найпопулярніше блюдо на сніданок. Пропонуємо вам трохи урізноманітнити ваш сніданок, приготувавши оладки з сосисками. Їх приготування не займе багато часу, а ось результат вас точно приємно здивує.
Потрібно:
- Борошно – 300 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Кефір – 250 мілілітрів.
- Цукровий пісок – 50 грамів.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Сода – половина чайної ложки.
- Оцет – чайна ложка.
- Сосиски – 3 штуки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте куряче яйце і збийте.
- Перелийте кефір кімнатної температури.
- Просійте борошно, додайте цукровий пісок і сіль, вимішайте тісто.
- Соду погасіть оцтом і також додайте в тісто. Гарненько перемішайте.
- Зніміть з сосисок целюлозу, розріжте вздовж на 4 частини і наріжте дрібними кубиками, додайте в тісто і перемішайте.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і трохи розжарити.
- За допомогою столової ложки сформуйте оладки і обсмажуйте їх з обох сторін до золотистої скоринки.
Дуже смачний сніданок готовий!
Оладки з шоколадною начинкою
Оладки з шоколадною начинкою особливо сподобаються ласунам. Вони дуже смачні, м’які, ніжні, а всередині вас чекає приємний сюрприз – рідкий шоколад.
Потрібно:
- Борошно – 450 грам борошна.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Кефір – 550 мл.
- Плитка будь-якого шоколаду (краще без добавок – — 1 штука (100 грам).
- Цукровий пісок – 70 грамів.
6 Харчова сода – половина чайної ложки.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте курячі яйця і збийте їх.
- Влийте кефір кімнатної температури і добре перемішайте.
- Додайте сіль, цукровий пісок і харчову соду, розчиніть.
- Порціями всипте борошно, постійно помішуючи, щоб запобігти появі грудочок.
- Тісто поставте в тепле місце на 30 хвилин.
- Приступимо до приготування солодкої начинки. У невелику мисочку розламайте плитку шоколаду на часточки.
- Сковороду злегка змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
- Покладіть на сковороду столову ложку тіста, зверху розмістіть одну часточку шоколаду. Накрийте ще однією столовою ложкою тесту.
- Обсмажте оладки з двох сторін.
Пряні оладки з гарбузом і сиром
Не знаєте. що приготувати в сезон гарбуза? Пропонуємо вашій увазі дуже цікаве, корисне і смачне блюдо – оладки з гарбуза з сиром і прянощами.
Потрібно:
- Борошно – 250 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Гарбуз – 500 грамів.
- Сир твердого сорту – 250 грамів.
- Часник – 4 зубчики.
- Будь-яка зелень – пучок.
- Імбир – невеликий шматочок.
- Сіль-за смаком.
- Чорний перець – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Гарбуз добре помийте, очистіть від шкірки і насіння, відріжте плодоніжку.
- Натріть гарбуз на крупній тертці і за допомогою марлі Позбавтеся від зайвого соку.
- Сир натріть у велику тертку і покладіть в глибоку миску разом з гарбузом.
- Розбийте в миску з сиром і гарбузом 2 яйця, додайте сіль, чорний перець і перемішайте.
- Зелень помийте, дрібно нарубати і відправте в тісто.
- Порціями додайте борошно, вимішуючи тісто.
- Часник і імбир очистіть і натріть на дрібній тертці, додайте в тісто.
- Тісто перемішайте і залиште настоюватися на 1 годину.
- Сковороду трохи змастіть рослинним маслом.
- Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Дуже смачні гарбузові оладки готові!
Оладки з варенням всередині
Ми звикли їсти оладки, вмочуючи їх в улюблене варення. А що якщо заховати начинку всередині?
Потрібно:
- Борошно – 500 грамів.
- Кефір – 250 мілілітрів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Цукровий пісок – 100 грамів.
- Харчова сода – половина чайної ложки.
- Ванілін – пачка.
- Рослинна олія – 1 столова ложка, плюс 1 столова ложка для тіста.
- Варення (згущене молоко, фруктове пюре) – для начинки.
Приготування:
- У глибоку миску влийте кефір кімнатної температури, розбийте 2 курячих яйця і добре збийте міксером.
- Додайте цукровий пісок, ванілін, харчову соду, розчиніть.
- Просійте в миску борошно, при цьому постійно помішуючи міксером на низькій швидкості.
- Влийте ложку рослинного масла, перемішайте.
- Сковороду трохи змастіть маслом.
- Столовою ложкою викладіть коржик тіста, в центр покладіть трохи начинки.
- Після того, як тісто трохи схопиться, накрийте його зверху ще однією порцією тесту.
- Обсмажуйте з двох сторін до рум’яної скоринки.