Рецепт оладок з картопляного пюре

Напевно, кожній господині знайома ситуація, коли після вчорашньої вечері або обіду залишилося картопляне пюре, з нього можна приготувати оладки.

Зі сметаною

Класичний рецепт

Почнемо, звичайно, з класичних Картопляні оладок. На їх приготування витратиться найменше часу і сил.

Знадобитися:

  1. Картопляне пюре — 500 грам.
  2. Борошно — 70 грам.
  3. Куряче яйце — 1 штука.

Приготування:

  1. Покласти картопляне пюре в глибоку миску.
  2. Розбити в миску куряче яйце. Ретельно збити до однорідності.
  3. Поступово всипати борошно, постійно помішуючи.
  4. Додати сіль або інші спеції за смаком.
  5. Розігріти сковороду, додавши невелику кількість рослинного масла.
  6. Столовою ложкою викласти оладки і посмажити з обох сторін.

З цибулею

М’ясні оладки з картопляного пюре

Приготування такого рецепта займе трохи більше часу, але оладки виходять ще більш смачними і поживними.

Знадобитися:

  1. Картопляне пюре — 500 грам.
  2. Будь фарш (можна використовувати вже приготовані котлети) — 300 грам.
  3. Борошно — 100 грам.
  4. Ріпчаста або червона цибуля — 1 середня штука.
  5. Морква — 1 штука.

Приготування:

  1. Очистити моркву і цибулю.
  2. Дрібно порізати або натерти на тертці овочі.
  3. Обсмажити в сковороді цибулю, після появи золотої скоринки додати моркву. Дати охолонути.
  4. Після охолодження до овочів додати сирої або вже приготований фарш. Також можна розім’яти котлети і додати їх.
  5. Додати сіль або інші приправи.
  6. У картопляне пюре просіяти борошно, постійно помішуючи.
  7. Розігріти сковороду з додаванням рослинної олії.
  8. У сковороду викласти столовою ложкою картопляне пюре, зверху покласти начинку і знову накрити шаром пюре.
  9. Дати підсмажитися до появи золотистої скоринки, а потім перевернути.
  10. Виконати процедуру з усіма оладками.

Картопляно-сирні оладки

На перший погляд здається, що поєднання сиру і картоплі просто неможливо, але насправді це не так. Оладки з двох цих інгредієнтів, які на перший погляд здаються несумісними, виходять дуже ніжними та смачними.

Знадобитися:

  1. Картопляне пюре — 550 грам.
  2. Сир — 250 грам.
  3. Морква — 1 штука середнього розміру.
  4. Ріпчасту цибулю-1 штука.
  5. Борошно — 150 грам.
  6. Курячі яйця — 2 штуки.
  7. Соєвий соус — 2 столові ложки.

Приготування:

  1. Очистити моркву і цибулю, дрібно нарізати.
  2. За допомогою блендера подрібнити овочі до стану пюре.
  3. Додати яйце, 2 столові ложки соєвого соусу і будь-які спеції.
  4. Додати картопляне пюре і ретельно збити.
  5. Просіяти борошно, постійно помішуючи віником або виделкою.
  6. В окремій мисці збити сир з яйцем до м’якої консистенції. Можна додати трохи молока і кефіру, щоб розм’якшити сир.
  7. Розігріти сковороду на рослинній олії.
  8. На сковороду столовою ложкою викласти тісто. Дати трохи схопиться і після додати ложку сирної начинки. Обжааривать на повільному вогні з обох сторін приблизно по 5-7 хвилин.

Картопляні оладки з сосисками

Картопляне пюре з сосисками-блюдо знайоме кожному. А що, якщо зробити його у формі оладок.

Знадобитися:

  1. Картопляне пюре — 300 грам.
  2. Сосиски — 3 штуки.
  3. Молоко — 150 мілілітрів.
  4. Борошно — 100 грам.
  5. Дріжджі — 1 чайна ложка.
  6. Куряче яйце — 1 штука.
  7. Ріпчасту цибулю-1 невелика штука.
  8. Цукровий пісок — 1 чайна ложка.

Приготування:

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі.
  2. Додати цукровий пісок, ложку борошна і перемішати.
  3. Відправити в тепле місце. Можна розігріти духовку і поставити в неї.
  4. Через 15 хвилин дістати опару. Розбити в неї яйце, додати сіль, перемішати.
  5. Почистити і нарізати цибулю, змішати його з картопляним пюре.
  6. Картопляне пюре змішати з тістом.
  7. Додати борошно, що залишилося і ложку рослинного масла.
  8. Нарізати сосиски, додати в тісто і перемішати.
  9. Залишити в теплому місці на 15 хвилин.
  10. Розігріти сковороду і викласти оладки.
  11. Обсмажити з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Ссылка на основную публикацию