Напевно, кожній господині знайома ситуація, коли після вчорашньої вечері або обіду залишилося картопляне пюре, з нього можна приготувати оладки.
Зміст
Класичний рецепт
Почнемо, звичайно, з класичних Картопляні оладок. На їх приготування витратиться найменше часу і сил.
Знадобитися:
- Картопляне пюре — 500 грам.
- Борошно — 70 грам.
- Куряче яйце — 1 штука.
Приготування:
- Покласти картопляне пюре в глибоку миску.
- Розбити в миску куряче яйце. Ретельно збити до однорідності.
- Поступово всипати борошно, постійно помішуючи.
- Додати сіль або інші спеції за смаком.
- Розігріти сковороду, додавши невелику кількість рослинного масла.
- Столовою ложкою викласти оладки і посмажити з обох сторін.
М’ясні оладки з картопляного пюре
Приготування такого рецепта займе трохи більше часу, але оладки виходять ще більш смачними і поживними.
Знадобитися:
- Картопляне пюре — 500 грам.
- Будь фарш (можна використовувати вже приготовані котлети) — 300 грам.
- Борошно — 100 грам.
- Ріпчаста або червона цибуля — 1 середня штука.
- Морква — 1 штука.
Приготування:
- Очистити моркву і цибулю.
- Дрібно порізати або натерти на тертці овочі.
- Обсмажити в сковороді цибулю, після появи золотої скоринки додати моркву. Дати охолонути.
- Після охолодження до овочів додати сирої або вже приготований фарш. Також можна розім’яти котлети і додати їх.
- Додати сіль або інші приправи.
- У картопляне пюре просіяти борошно, постійно помішуючи.
- Розігріти сковороду з додаванням рослинної олії.
- У сковороду викласти столовою ложкою картопляне пюре, зверху покласти начинку і знову накрити шаром пюре.
- Дати підсмажитися до появи золотистої скоринки, а потім перевернути.
- Виконати процедуру з усіма оладками.
Картопляно-сирні оладки
На перший погляд здається, що поєднання сиру і картоплі просто неможливо, але насправді це не так. Оладки з двох цих інгредієнтів, які на перший погляд здаються несумісними, виходять дуже ніжними та смачними.
Знадобитися:
- Картопляне пюре — 550 грам.
- Сир — 250 грам.
- Морква — 1 штука середнього розміру.
- Ріпчасту цибулю-1 штука.
- Борошно — 150 грам.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Соєвий соус — 2 столові ложки.
Приготування:
- Очистити моркву і цибулю, дрібно нарізати.
- За допомогою блендера подрібнити овочі до стану пюре.
- Додати яйце, 2 столові ложки соєвого соусу і будь-які спеції.
- Додати картопляне пюре і ретельно збити.
- Просіяти борошно, постійно помішуючи віником або виделкою.
- В окремій мисці збити сир з яйцем до м’якої консистенції. Можна додати трохи молока і кефіру, щоб розм’якшити сир.
- Розігріти сковороду на рослинній олії.
- На сковороду столовою ложкою викласти тісто. Дати трохи схопиться і після додати ложку сирної начинки. Обжааривать на повільному вогні з обох сторін приблизно по 5-7 хвилин.
Картопляні оладки з сосисками
Картопляне пюре з сосисками-блюдо знайоме кожному. А що, якщо зробити його у формі оладок.
Знадобитися:
- Картопляне пюре — 300 грам.
- Сосиски — 3 штуки.
- Молоко — 150 мілілітрів.
- Борошно — 100 грам.
- Дріжджі — 1 чайна ложка.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Ріпчасту цибулю-1 невелика штука.
- Цукровий пісок — 1 чайна ложка.
Приготування:
- У теплому молоці розчинити дріжджі.
- Додати цукровий пісок, ложку борошна і перемішати.
- Відправити в тепле місце. Можна розігріти духовку і поставити в неї.
- Через 15 хвилин дістати опару. Розбити в неї яйце, додати сіль, перемішати.
- Почистити і нарізати цибулю, змішати його з картопляним пюре.
- Картопляне пюре змішати з тістом.
- Додати борошно, що залишилося і ложку рослинного масла.
- Нарізати сосиски, додати в тісто і перемішати.
- Залишити в теплому місці на 15 хвилин.
- Розігріти сковороду і викласти оладки.
- Обсмажити з обох сторін до появи золотистої скоринки.