Гарбузові оладки, залежно від продуктових інгредієнтів у їхньому складі, можуть бути самостійною стравою (наприклад, на вечерю або сніданок) або десертом. Готуються оладки на основі гарбуза легко, швидко й просто. Представляємо рецепти оладок з гарбуза — класичні, звичайні, з кабачками.
Класичні
Продукти
- очищена від насіння гарбузова м’якоть – 600 грамів,
- яйця курячі – 3 штуки
- манна крупа – 100 грамів
- щіпка солі
- рослинна олія, щоб посмажити – 50 грам.
Приготування:
- Гарбуз дрібно натерти й перекласти в глибоку миску.
- До гарбуза додати яйця, манку й трохи солі. Перемішати блендером.
- На дні сковороди прогріти олію й жарити оладки з двох боків до утворення золотавої скоринки.
Рекомендації.
- У тісто можна додати ванільний цукор, корицю, кардамон.
- Подавати можна зі сметаною.
- Гарбуз можна нарізати на тертці або нарізати кубиками й заморозити.
Звичайні
Щоб приготувати оладки з гарбуза, нам потрібні продукти:
- гарбуз молодий, неочищений – 450 грамів
- борошно пшеничне – 300 грамів
- куряче яйце – 4 штуки
- цукор у піску або пудрі – 60 грамів
- сіль – 3 грама або половина чайної ложечки
- рослинна олія, щоб посмажити – 50 грамів.
Приготування:
- Гарбуз вимити. Очистити її від шкірки й насіння. М’якоть нарізати на великі часточки й дрібно натерти.
- До натертого гарбуза додати яйця, сіль і цукор. Ретельно перемішати вінчиком.
- В отриману гарбузову масу засипати борошно. Знову перемішати. Тісто повинно за консистенцією нагадувати густу сметану.
- Розігріти сковорідку разом з рослинною олією.
- У прогріту олію заливати тісто столовою ложкою й обсмажувати оладки із двох сторін.
Поради:
- Замість пшеничного борошна можна взяти кукурудзяну.
- Рослинну олію можна замінити вершковим..
- Гарбузові оладки можна випікати на листі (противні) в духовці.
З кабачками
Щоб приготувати оладки з гарбуза з кабачками, нам потрібні продукти:
- гарбуз молодий – 450 грамів
- кабачки свіжі — 350 грамів
- 6 зубчиків часника
- борошно кукурудзяне або пшеничне – 450 грамів
- курячі яйця – 6 штук
- мінеральна газована вода – 100 мілілітрів
- соняшникова або кукурудзяна олія, щоб посмажити – 100 мілілітрів
- сіль
- перець
- пучок петрушки.
Приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки й насіння. Насіння просушити, присмажити, почистити, вони ще знадобляться.
- М’якоть гарбуза, кабачки й кріп перемішуємо блендером.
- В отриману овочеву суміш покласти борошно, яйця, мінеральну газовану воду, сіль, перець. Перемішати. Повинно вийти досить рідке тісто, яке за консистенцією, нагадує сметану.
- На дно сковороди налити трохи олії й прогріти.
- Столовою ложкою викладати тісто на прогріте дно сковороди, формуючи невеликі оладки.
- Жарити із двох сторін. При подачі можна посипати гарбузовим насінням.
Рекомендації:
- В оладки можна додати яблуко або грушу
- Узимку можна готувати із замороженого гарбуза й замороженого кабачка.
- Замість блендера можна використовувати м’ясорубку, кухонний комбайн, міксер або звичайну ручну тертку.