Рецепт гарбузових оладок

Гарбузові оладки, залежно від продуктових інгредієнтів у їхньому складі, можуть бути самостійною стравою (наприклад, на вечерю або сніданок) або десертом. Готуються оладки на основі гарбуза легко, швидко й просто. Представляємо рецепти оладок з гарбуза — класичні, звичайні, з кабачками.

Вечеря

Класичні

Продукти

  • очищена від насіння гарбузова м’якоть – 600 грамів,
  • яйця курячі – 3 штуки
  • манна крупа – 100 грамів
  • щіпка солі
  • рослинна олія, щоб посмажити – 50 грам.

Приготування:

  1. Гарбуз дрібно натерти й перекласти в глибоку миску.
  2. До гарбуза додати яйця, манку й трохи солі. Перемішати блендером.
  3. На дні сковороди прогріти олію й жарити оладки з двох боків до утворення золотавої скоринки.

Рекомендації.

  1. У тісто можна додати ванільний цукор, корицю, кардамон.
  2. Подавати можна зі сметаною.
  3. Гарбуз можна нарізати на тертці або нарізати кубиками й заморозити.

Солодкі

Звичайні

Щоб приготувати оладки з гарбуза, нам потрібні продукти:

  • гарбуз молодий, неочищений – 450 грамів
  • борошно пшеничне – 300 грамів
  • куряче яйце – 4 штуки
  • цукор у піску або пудрі – 60 грамів
  • сіль – 3 грама або половина чайної ложечки
  • рослинна олія, щоб посмажити – 50 грамів.

Приготування:

  1. Гарбуз вимити. Очистити її від шкірки й насіння. М’якоть нарізати на великі часточки й дрібно натерти.
  2. До натертого гарбуза додати яйця, сіль і цукор. Ретельно перемішати вінчиком.
  3. В отриману гарбузову масу засипати борошно. Знову перемішати. Тісто повинно за консистенцією нагадувати густу сметану.
  4. Розігріти сковорідку разом з рослинною олією.
  5. У прогріту олію заливати тісто столовою ложкою й обсмажувати оладки із двох сторін.

Поради:

  1. Замість пшеничного борошна можна взяти кукурудзяну.
  2. Рослинну олію можна замінити вершковим..
  3. Гарбузові оладки можна випікати на листі (противні) в духовці.

З кабачками

Щоб приготувати оладки з гарбуза з кабачками, нам потрібні продукти:

  • гарбуз молодий – 450 грамів
  • кабачки свіжі — 350 грамів
  • 6 зубчиків часника
  • борошно кукурудзяне або пшеничне – 450 грамів
  • курячі яйця – 6 штук
  • мінеральна газована вода – 100 мілілітрів
  • соняшникова або кукурудзяна олія, щоб посмажити – 100 мілілітрів
  • сіль
  • перець
  • пучок петрушки.

Приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки й насіння. Насіння просушити, присмажити, почистити, вони ще знадобляться.
  2. М’якоть гарбуза, кабачки й кріп перемішуємо блендером.
  3. В отриману овочеву суміш покласти борошно, яйця, мінеральну газовану воду, сіль, перець. Перемішати. Повинно вийти досить рідке тісто, яке за консистенцією, нагадує сметану.
  4. На дно сковороди налити трохи олії й прогріти.
  5. Столовою ложкою викладати тісто на прогріте дно сковороди, формуючи невеликі оладки.
  6. Жарити із двох сторін. При подачі можна посипати гарбузовим насінням.

Рекомендації:

  1. В оладки можна додати яблуко або грушу
  2. Узимку можна готувати із замороженого гарбуза й замороженого кабачка.
  3. Замість блендера можна використовувати м’ясорубку, кухонний комбайн, міксер або звичайну ручну тертку.

Ссылка на основную публикацию